پاسداری و حفظ فرهنگ بومی هدف اصلی همایش ملی «غرب شناسی»

دبیر اجرایی همایش غرب شناسی با اشاره به اینکه امروزه شاهد بسیاری از مؤلفه های فرهنگ غرب در کشور هستیم گفت: هدف همایش ملی غرب شناسی پاسداری و حفظ فرهنگ بومی و ارزش های ملی است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، سیدرضا موسوی، دبیر اجرایی همایش ملی غرب شناسی در نشست رسانه ای این همایش گفت: هدف اصلی گروه غرب شناسی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی پاسداری از فرهنگ بومی و ملی است و در همین راستا، نخستین همایش ملی غرب شناسی را برگزار می کند و در آن به نقل و نقد مولفه های غرب می پردازد.


وی ادامه داد: در هر فرهنگی ممکن است نکات مثبتی وجود داشته باشد، هدف ما این است که نکات مثبت فرهنگ غرب را به صورت آگاهانه و به دور از غرب زدگی اقتباس کنیم.

 

موسوی مطالعات غرب شناسی در کشور ما را ابتدایی دانست و تصریح کرد: کار تحقیقاتی در حوزه غرب شناسی در کشور ما بیشتر در حوزه تعریف و معرفی فرهنگ غرب بوده است، اما تمرکز ما بر روی شناخت، نقد و بررسی مولفه های غرب است.


دبیر اجرایی همایش غرب شناسی یکی از راه های ورود و نفوذ فرهنگ غرب در کشور، را علوم انسانی دانست و تصریح کرد: پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در این مسیر گام های خوبی برداشته است، اما با نقطه آرمانی فاصله زیادی داریم و باید تلاش خود را در این عرصه بیشتر کنیم.

 

وی با بیان اینکه این همایش فراخوان عمومی نداشت، افزود: با توجه به اینکه هدف از برگزاری این همایش تولید فکر و ادبیات در حوزه غرب شناسی بود این همایش فراخوان عمومی نداشت و در رایزنی با اساتید متخصص عناوین و موضوعات مقالات درخواستی سفارش داده شد و از 25 مقاله درخواستی، 18 مقاله در دست چاپ است.

موسوی با اشاره به اینکه به دنبال برگزاری یک همایش بین المللی هستیم، گفت: طی هماهنگی های به عمل آمده با شبکه چهار صدا و سیما قرار شد مقالات در میزگردهای کوچکی از این شبکه پخش شود، همچنین در نشستی به همین منظور که در ماه مهر برگزار می شود اساتید مقالات خود را ارائه می دهند، گروه غرب شناسی در تلاش است اردیبهشت سال آینده همایشی با همین محور در سطح بین المللی برگزار کند.

 

دبیر اجرایی همایش ملی غرب شناسی با بیان اینکه ارزیابی مقالات زیر نظر شورای علمی گروه غرب شناسی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با ریاست و نظارت دکتر رضا داوری اردکانی صورت گرفته است، گفت: در این همایش حجت الاسلام علی اکبر رشاد، ‌رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با موضوع "غرب شناسی" و دکتر رضا داوری اردکانی، دبیر علمی همایش و رئیس علمی گروه غرب شناسی با عنوان "مشکلات فراروی غرب شناسی" به سخنرانی می پردازند.

 

وی با اشاره به اینکه در این همایش هشت مقاله در 2 میزگرد علمی با عنوان "هستی و چیستی غرب" و "غرب و علوم انسانی" ارائه می شود تصریح کرد: در میزگرد اول، دکتر محمدرضا ریخته گران مقاله خود را با عنوان "مبانی وجودی تکوین غرب"، دکتر رضا سلیمان حشمت با موضوع "حیث عدمی و تفکر انتقادی"، دکتر محمدجواد صافیان با عنوان "هایدگر، سوبژکتیویسم و تفکر شاعرانه" و دکتر منوچهر صانعی با موضوع "اخلاق در سنت غربی" ارائه می دهند.


موسوی در ادامه افزود: در میزگرد دوم، دکتر علی بیگدلی با موضوع "چرایی و چگونگی تبیین علوم انسانی در عصر مدرن"، دکتر حسن بلخاری با عنوان "تأملی در فلسفه هنر در غرب"، دکتر فرشاد شریعت با موضوع "غرب، ‌اخلاق، مدرنیته و علوم انسانی" و دکتر اصغر واعظی با عنوان "مقدمه ای بر چگونگی تدوین علوم انسانی در غرب از رنسانس به بعد" به ارائه سخن می پردازند.

 

گفتنی است، این همایش یکشنبه، اول خرداد از ساعت 15 تا 20 در تالار علامه جعفری پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی واقع در خیابان بهشتی،‌ خیابان احمد قصیر، جنب بیمارستان آسیا، کوچه پژوهشگاه، پلاک 2 برگزار می شود.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 39048

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha