لزوم نگاه دقیق ومسئله محوربه حوزه جوانان/ضعف نظام مدیریتی مشکل جوانان

خبرگزاری شبستان:رییس مرکز مطالعات وزارت ورزش برلزوم نگاه دقیق ومسئله محوربه حوزه جوانان تاکید کرد و گفت: ضعف نظام برنامه ریزی و مدیریتی ازموانع و مشکلات مهم در ساماندهی امور جوانان است.

حسن زاده، رییس مرکز مطالعات و پژوهش های راهبردی وزارت ورزش و جوانان در گفتگو با خبرنگار شبستان با بیان اینکه هنوز گزارشی از نتایج پژوهش های حوزه جوانان حاصل نشده است، گفت: دلیلش ایجاد وقفه در ادامه روند کار بود که امیدواریم هرچه زودتر با حمایت و پشتیبانی از مجری های پژوهش حوزه جوانان به یک جمع بندی روشن در این زمینه برسیم.

 

وی با بیان اینکه هم اکنون در حال جمع آوری اطلاعات میدانی پیمایش ارزش ها و نگرش های حوزه جوانان هستیم، اظهار کرد: احتمالا تا اواخر ماه جاری (مردادماه) گزارش نهایی این پیمایش ارایه و اطلاع رسانی خواهد شد ولی هنوز نتایج قطعی در این زمینه اعلام نشده است.

 

حسن زاده با اشاره به تفکیک یا عدم تفکیک وزارت ورزش از حوزه جوانان، تصریح کرد: ما این پیشنهاد را ارایه دادیم و قرار است این موضوع با یک نگاه آسیب شناسی بررسی و پیگیری شود ولی رویکردی که هم اکنون مجلس، دولت و وزارت ورزش دارند خیلی مشخص نیست که بدانیم این دیدگاه شامل ادغام است یا جداسازی.

 

رییس مرکز مطالعات و پژوهش های راهبردی وزارت ورزش و جوانان با بیان اینکه ایجاد سازوکارهای اجرایی برای عملیاتی کردن برنامه های جوانان از جمله برنامه هایی است که باید مورد توجه قرار گیرد، خاطرنشان کرد: ما در حوزه جوانان دارای نقشه راه و برنامه های 13گانه هستیم که متاسفانه در سال های اخیر دستگاه های مسئول این برنامه ها را اجرایی نکردند و دچار یک وقفه شدیم.

 

وی ادامه داد: اکنون ما در حوزه جوانان یک مجموعه اطلاعاتی تحت عنوان ساختار ساماندهی داریم که هدف ما از این مجموعه، ساختار نشان دادن نقشه راه به جوانان است.

 

 اشتغال، ازدواج و مسکن مهمترین مشکلات حوزه جوانان

حسن زاده با بیان اینکه مسایل حوزه جوانان کاملا احصا و اولویت بندی شده است، اظهار کرد: طبق مطالعات انجام شده اشتغال، ازدواج، مسکن و حل مسایل و آسیب های اجتماعی از مهمترین مشکلات حوزه جوانان است که این هم برخواسته از همین چالش های فرارویی است که در حوزه اشتغال، سلامت و نظام آموزشی و تربیتی جوانان وجود دارد که دستگاه های مسئول باید آنها را مورد توجه قرار دهند.

 

رییس مرکز مطالعات و پژوهش های راهبردی وزارت ورزش و جوانان با بیان اینکه وجود دیدگاه ها و نگرش های متفاوت در حوزه جوانان یکی از موانع موجود در ساماندهی امور جوانان است، اظهار کرد: از این رو می طلبد مسئولان مربوطه یک نگاه و رویکرد واحد و هماهنگ در حوزه جوانان داشته باشند، چون وجود این نگرش ها و دیدگاه های متفاوت باعث عدم موفقیت در برنامه های اجرایی شده است.

 

ضعف نظام برنامه ریزی و مدیریتی از موانع مهم در ساماندهی امور جوانان

وی ضعف نظام برنامه ریزی و مدیریتی را از دیگر موانع و مشکلات در ساماندهی امور جوانان خواند و افزود: روند ساماندهی امور جوانان بعد از انقلاب مثبت بوده ولی یکی از موانعی که باعث شده است ما به آن حد مطلوب و قابل انتظار نرسیم وجود همین دیدگاه های متفاوت و مختلفی است که توسط دستگاه ها و مسئولان مربوطه بیان شده است.

 

وی ادامه داد: بنابراین ما باید با یک نگاه دقیق و مسئله محور موضوعات حوزه جوانان را آسیب‌ شناسی کنیم تا دچار فراز و فرود یا افراط و تفریط در این زمینه نشویم.

 

حسن زاده تصریح کرد: چیزی که در حال حاضر صاحب نظران و حوزه مدیریت بر آن مشترک هستند این است که ساختار به تنهایی نمی تواند مسایل حوزه جوانان را حل کند، هر چند یکی از متغیرهای تاثیرگذار در این حوزه می باشد ولی در قالب نظام ساختار باید نیروی انسانی کارآمد، فناوری های جدید و منابع مورد نیاز تهیه شود تا این برنامه ها محقق شود ضمن اینکه در حوزه جوانان اقدامات خوبی صورت گرفته است ولی این تلاش ها در یک مقطع زمانی خاص انجام شده و با یک نظام برنامه ریزی قطعی و بلندمدت صورت نگرفته است.

 

وی ادامه داد: بنابراین باید همه دلسوزان و برنامه ریزان حوزه جوانان به یک اجماع کلی برسند و نگاه آنها به اولویت ها و مسایل اساسی جوانان با یک نگاه یکپارچه و هماهنگی صورت گیرد تا انشاءالله بتوانیم مسایل اساسی جوانان که بیشتر در زمینه اشتغال، ازدواج، کاهش بیکاری و رفع تنگناهای اقتصادی و همچنین جلوگیری از آسیب هایی که به عنوان یک تهدید برای جوانان مطرح است را حل کنیم.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 390336

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha