به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از حوزه هنری، ناصر فیض دبیر هنری و داور بخش شعر هشتمین جشنواره سراسری طنز سوره درباره کیفیت آثار رسیده به این جشنواره اظهار کرد: به عنوان مدیر دفتر طنز حوزه هنری، معمول این است که بگویم شعر طنز بسیار پیشرفت کرده و به عنوان دبیر جشنواره نیز باید سخنانی در تایید آثار رسیده بگویم اما متاسفانه شرایط آثار رسیده به جشنواره و شعر طنز کشور آن طور که انتظار می رفت، نیست.
وی تصریح کرد: تصور می شد وجود جلسات ادبی و جشنواره های زیاد و وجود شب شعرها و خواندن آثار به شعر طنز کشور کمک می کند اما عملا چنین اتفاقی نیفتاده و بالعکس به این حوزه آسیب زده است.
فیض با اشاره به این که اگر حوزه داستان را با شعر بررسی کنیم به این نتیجه می رسیم که در حوزه داستان طنز پیشرفت بیشتری داشته است، خاطرنشان کرد: جلسات کمتری در رابطه با داستان وجود دارد و به آن معنا در این زمینه مخاطب عام و شفاهی نداریم و آثار داستان نویسان در فضای جدی تری خلق می شود.
دبیر هنری هشتمین جشنواره طنز سوره افزود: یکی از دلایل هم این است که جوان تر ها یاد گرفته اند متناسب با درخواست برگزار کننده شب شعر و جشنواره های ادبی اثر خلق می کنند و هیچ حرف تازه و تاثیرگذاری در آثار وجود ندارد.
وی گفت: با توجه به پدید آمدن چنین شرایطی و آسیب هایی که متوجه شعر طنز کشور است تصمیم گرفتیم نشست های تخصصی نقد شعر طنز با عنوان "مکتب طنز" برگزار کنیم. این نشست ها با حضور و اجرای رضا ساکی نویسنده، شاعر و منتقد ادبی عرصه طنز برپا خواهد شد. بنا هست در هر جلسه مکتب طنز کارشناسان و چهره های طنز حضور داشته باشند و آثار تازه خوانده شود و به نقد و بررسی گذاشته شود.
فیض با بیان این که نشست تخصصی "مکتب طنز" یکشنبه 12 مرداد ساعت 17:30 در سالن اوستا برگزار خواهد شد، عنوان کرد: در لاین نشست های تخصصی شاعران در کنار یکدیگر به شعرخوانی می پردازند و آثار مورد نقد و بررسی قرار می گیرد و حتی اگر به لحاظ محتوایی به آثار جوانان کمکی نکند می تواند ساختارهای نادرست شعری و ظاهر اشعار را اصلاح کند.
شاعر مجموعه شعر "فیض بوک" اظهار داشت: متاسفانه این آفت افتاده است که تا شاعری در جمعی چند نفری می تواند شعری بخواند تصور می کند بی نیاز از همه مقدمات شعری است. من و امثال من که ادعا داریم سالیان سال در زمینه شعر و ادبیات طنز کار کرده ایم هنوز هم باید حتی درباره مبانی طنز یاد بگیریم و مبانی درست تر را پیدا کنیم.
وی هدف دفتر طنز حوزه هنری از برگزاری نشست های نقد شعر و جشنواره طنز سوره را ارتقای سطح آثار، کشف استعدادها و معرفی طنز فاخر عنوان کرد و گفت: شاید شعر برخی شاعران جوان خنده دار باشد اما لزوما طنز نیست و باید به این موضوع توجه داشت در جامعه امروزی شعر به چه دردی می خورد و چه پیامی را به مخاطب منتقل می کند.
پایان پیام/
نظر شما