به گزارش خبرگزاری شبستان از البرز، به نقل از روابط عمومی جهاد دانشگاهی واحد استان البرز، سیدعلیاکبر هاشمیراد در خصوص روند برنامه های این واحد دانشگاهی، اظهار کرد: حرکت سازنده جهاد دانشگاهی در سال 59، از بطن دانشگاههای سراسر کشور آغاز شد تا با پاسداری از ارزشهای اصیل انقلاب اسلامی و تقویت بینه علمی کشور همت خویش را بر ایجاد ارتباط دوجانبه با دانشگاه و جامعه معطوف سازد.
به گفته هاشمی راد، انجام پروژههای بزرگ تحقیقاتی و صنعتی برای رفع نیازهای اساسی و استراتژیک که با اتکاء به توان علمی و تخصصی داخلی صورت پذیرفته است و تلاش برای دستیابی به فناوریهای پیشرفته و بومیسازی فناوری مورد نیاز توسعه کشور، جهاد دانشگاهی را در جایگاه پل ارتباطی دانشگاه و جامعه قرار داده است.
این مسئول، عمدهترین هدف جهاد دانشگاهی را عینیت بخشیدن به آرمانهای انقلاب اسلامی در سطح دانشگاهها و مراکز آموزش عالی، تحقق اهداف انقلاب فرهنگی و توسعه فناوری با بهرهگیری از نیروهای متخصص داخلی دانست و گفت: جهاد دانشگاهی استان البرز به منظور تحقق اهداف مذکور از سال 91 در قالب معاونتهای فرهنگی، پژوهشی، آموزش و اشتغال فعالیت خود را آغاز کرده است.
رئیس جهاد دانشگاهی واحد استان البرز از حضور فعال این معاونتها در کارگروههای تخصصی استانداری سخن به میان آورد و گفت: عضویت در این کارگروهها زمینه آشنایی هرچه بیشتر با مشکلات و خلأهای موجود در استان را فراهم آورده است که این مهم میتواند تأثیر بهسزایی در افزایش عملکرد جهاد دانشگاهی البرز داشته باشد.
وی در ادامه بر اهمیت معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی البرز تأکید کرد و افزود: اساس فعالیتهای جهاد دانشگاهی بر محوریت توسعه فرهنگی استوار است؛ چرا که فرهنگ نقشی اساسی در ارتقای جامعه دارد.
این مقام مسئول اضافه کرد: معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی البرز در سال 92 با اجرای 84 طرح فرهنگی گامی مؤثر در جهت ارتقای فرهنگی البرز داشته است که امیدواریم در سال جاری با توجه به سیاستها و برنامه پنجم توسعه جهاد دانشگاهی بتوانیم با افزایش فعالیتهای این معاونت بیش از پیش در راستای توسعه فرهنگی استان گام برداریم.
وی اجرای طرح تکریم ارباب رجوع را از جمله طرحهای فرهنگی جهاد دانشگاهی عنوان کرد و گفت: این طرح به منظور افکارسنجی شهروندان البرزی در خصوص چگونگی عملکرد دستگاههای استان اجرایی شد که نتایج آن به استانداری البرز اعلام گردید.
هاشمیراد همچنین به فعالیت خبرگزاری ایسنا و ایکنای البرز اشاره کرد و افزود: در حال حاضر خبرگزاری ایسنا و ایکنای البرز به صورت دفتر اداره میشوند و جهاد دانشگاهی البرز تلاش دارد که با فراهم کردن زیرساختهای لازم زمینه منطقهای شدن این خبرگزاریها را فراهم آورد.
رئیس جهاد دانشگاهی واحد استان البرز تصریح کرد: بر اساس برنامهریزیهای صورت گرفته شده امیدواریم خبرگزاری ایسنای البرز را در مهرماه سال جاری به صورت رسمی به عنوان یک خبرگزاری منطقهای افتتاح کنیم.
هاشمیراد برگزاری نشستهای تخصصی فرهنگی را از دیگر محورهای معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی البرز برشمرد و افزود: طی یک سال گذشته قریب به 30 نشست تخصصی فرهنگی از سوی این معاونت برگزار شده است که به لحاظ کیفی کاملاً در خور توجه است.
وی در ادامه از فعالیتهای آموزشی جهاد دانشگاهی استان البرز سخن به میان آورد و گفت: این نهاد خدمات آموزشی خود را در دو بخش بلندمدت و کوتاهمدت به شهروندان البرزی ارائه میکند.
این مقام مسئول از آموزش عمومی کارکنان دولت به عنوان خدمات آموزشی کوتاه مدت جهاد دانشگاهی یاد کرد و افزود: جهاد دانشگاهی توانسته است طی یک سال اخیر به 27 هزار فراگیر در پنج مرکز آموزشی خدمات ارائه نماید.
هاشمیراد پذیرش دانشجو در مراکز آموزش عالی علمی کاربردی جهاد دانشگاهی البرز را در گروه خدمات آموزشی بلندمدت دستهبندی کرد و گفت: در حال حاضر هزار و400 دانشجو در مرکز علمی کاربردی واحد هنر استان در قالب رشتههایی همچون فیلمسازی، عکاسی، معماری، شهرسازی، گرافیک، نقاشی، نقاشی ایرانی و انیمیشن مشغول به تحصیل هستند.
رئیس جهاد دانشگاهی واحد استان البرز در بخش دیگری از سخنان خود به فعالیت پژوهشی جهاد دانشگاهی البرز اشاره کرد وگفت: حوزه پژوهشی جهاد دانشگاهی در عرصه علوم شناختی، آسیبهای اجتماعی و مطالعات محیط شهری فعالیت دارد.
وی ادامه داد: ایجاد مرکز خدمات تخصصی تسهیلگری اجتماعی، خدمات تخصصی GIS و احداث بانک خون بند ناف از مهمترین دستاوردهای فعالیت حوزه پژوهشی جهاد دانشگاهی در زمینه ارائه خدمات تخصصی محسوب میشود که خوشبختانه این مراکز تاکنون توانستهاند خدمات شایستهای را به متقاضیان ارائه دهند.
هاشمیراد نظارت بر طرح آمایش سرزمینی استان البرز را از دیگر فعالیتهای این حوزه اعلام کرد و افزود: مسئولیت اجرای این طرح از سال گذشته به جهاد دانشگاهی البرز و اگذار شده که با فعالیتهای صورت گرفته، بخش عظیمی از طرح مذکور اجرایی شده است.
وی همچینن از اجرای طرح «آسیبهای اجتماعی در حوزه طلاق» و طرح «آمایش صنعت و معدن» به عنوان دیگر طرحهای در دست اقدام حوزه پژوهشی جهاد دانشگاهی البرز نام برد و بیان کرد: با تلاش و پیگیری مسئولین حوزه پژوهشی اجرای طرح های مذکور تا شش ماه آینده به پایان میرسد.
این مقام مسئول همچنین از ایجاد پژوهشکده علوم انسانی سخن به میان آورد و گفت: متأسفانه حوزه علوم انسانی در استان البرز مغقول مانده است که با در نظرگرفتن تنوع فرهنگی و جمعیتی استان و وجود آسیبهای اجتماعی فراوان این بیتوجهی خطرات بسیاری را به دنبال خواهد داشت.
وی ایجاد پژوهشکده علوم انسانی را گامی مؤثر برای بررسی و رفع آسیبهای اجتماعی البرز دانست و یادآور شد: پژوهشکده مذکور در مهرماه سال جاری فعالیت خود را آغاز خواهد کرد.
رئیس جهاد دانشگاهی واحد استان البرز در ادامه از عملکرد حوزه اشتغال این نهاد سخن به میان آورد و گفت: تدوین طرحهای مطالعاتی در حوزه اشتغال، برگزاری دوره های تخصصی کارآفرینی و ارائه مشاوره در حوزه کسب و کار با همکاری کمیته امداد و سازمانهای دیگر از مهمترین فعالیتهای این حوزه به شمار میرود.
این مقام مسئول از راهاندازی دانشگاه «علم و عمل» و «مدرسه کسب و کار» به عنوان اهداف در دست اجرای حوزه اشتغال جهاد دانشگاهی البرز یاد کرد و افزود: طرح مطالعاتی ایجاد دانشگاه «علم و عمل» و «مدرسه کسب و کار» با موفقیت کامل تدوین شده است که امیدواریم با ایجاد زیرساختهای لازم به زودی شاهد اجرای طرحهای مذکور باشیم.
هاشمیراد در پایان سخنان خود بر همافزایی و همکاری سایر دستگاهها به ویژه استانداری البرز تأکید کرد و گفت: این همکاری تنها به کمکهای مالی محدود نمیشود، توجه به نوآوریها و خلاقیتهای جهاد دانشگاهی و معرفی کارکردهای آن به دستگاههای استانی میتواند تأثیر بهسزایی در افزایش موفقیت جهاد دانشگاهی داشته باشد؛ چرا که این نهاد از پتانسیل های بسیاری برخوردار است.
پایان پیام/
نظر شما