به گزارش خبرگزاری شبستان،از زمان اشغال عراق تلاش گسترده ای برای غارت میراث فرهنگی و در واقع شناسنامه ملت عراق و تمدن چند هزار ساله آنها به عمل آمد.
از آنجا که گروهک تروریستی داعش همسو با اهداف دشمنان ملتهای سوریه و عراق حرکت کرده است نابودی آثار تاریخی را می توان تلاشی برای محو شناسنامه پر ارزش و حافظه تاریخی ملت عراق دانست.
داعشی ها که تکفرات وهابی دارند هر گونه نماد و نشان دینی و تاریخی را مظهر کفر می دانند و تخریب آثار تاریخی و مذهبی که برخی از آنها شاهکارهای معماری منحصر به فردی به شمار می آیند در واقع در راستای عمل به تفکر منحط این گروههاست.
در واقع تکفر بیمار گونه این گروهها سبب نابودی آثار مهم تاریخی و مذهبی می شود.از سویی نباید اهداف فتنه افکنانه گروهک تروریستی داعش را از نظر دور نگه داشت.
بر اساس آخرین اطلاعاتی که رسانه های عراقی منتشر کردند گروهک داعش تاکنون قریب به 50 مکان مذهبی و تاریخی را نابود کرده است که آخرین انها مناره الحدباء که اثری مهم محسوب می شد و قدمتی چند هزار ساله داشت،بود.
گروهک داعش برای تخریب اماکن مذهبی از گردانی به نام گردان تسویه قبور و ضریح بهره می برد.اعضای این گردان که تعداد آنها نزدیک به 300 نفر است با استفاده از ماشین آلات سنگینی که متعلق به شرکتهای بزرگ در موصل است و آنها را پس از اشغال نینوا به چنگ آورده اند اقدام به تخریب اماکن مذهبی و تاریخی می کنند.
اعضای این گروه را عراقی ها، اعراب و خارجی ها تشکیل می دهند.
تروریست های داعش در راستای نابودی میراث بشریت گام بر می دارد زیرا آثاری که آنها را تخریب می کند هزاران سالانه است.آنها اخیر مراقد زیادی را منفجر کرده اند که از بارزترین آنها می توان به قبور متبرکه پیامبرانی همانند یونس، جرجیس و شیث اشاره کرد.به ویژه قبر حضرت یونس که تقدس خاصی برای موصلی داشت و ساکنان موصل از این موضوع به شدت ناخرسند هستند.
مقبره حضرت یونس(ع) در 375 کیلومتری شمال بغداد واقع شده است و تاریخ بنای آن به سال 138 هجری یعنی 1300 سال قبل بر می گردد.
تروریست ها مرقد شیخ صالح که سالانه میزبان هزاران نفر بود و در فاصله روستاهای تل حمه وحفته خار قرار داشت تخریب کردند.
گروهک داعش قبر سلطان عبدالله بن عاصم بن عمر بن الخطاب را در جنوب شرق موصل، مقام حضرت عباس(ع) را در روستای الکبه در ده کیلومتری شمال موصل، دو حسینیه در روستاهای شریخان علیا و سفلی در 15 کیلومتری شمال موصل را تخریب کردند.مرصد موسوم به البان در راس الجاده در غرب موصل نیز از سوی تروریست ها منفجر شد.
این اقدامات شنیع واکنش های زیادی به دنبال داشت و بسیاری از سیاستمداران آن را محکوم کردند.
سازمان ملل در واکنش به تخریب اماکن مذهبی و تاریخی عراق، تخریب اماکن مذهبی را اهانت به ارزشهای انسانی توصیف کرد و خواستار محکومیت این اقدامات از سوی جامعه بین المللی شد.سازمان ملل هدف این اقدامات را نابودی میراث بشری توصیف کرد.
مسعود بارزانی رئیس اقلیم کردستان عراق ضمن محکوم کردن این اقدامات از مسلمانان خواست که در برابر این اقدام بایستند.
عماد یوخنا از نمایندگان پارلمان عراق انفجار مرقدهای پیامبران و کلیساها را بی ارتباط با ادیان اسلام و مسیحیت دانست و افزود: سکوت جامعه بین المللی در قبال جنایاتی که این گروه علیه تمدن عراق انجام می دهند شگفت آور است.
ائتلاف متحدون به رهبری اسامه النجیفی رئیس پارلمان سابق عراق این اقدامات را تعدی به تاریخ و تمدن بشری دانست.
حبیب الطرفی نماینده فراکسیون المواطن به رهبری عمار حکیم انفجار مرقدهای پیامبران را تلاشی برای فتنه افکنی توصیف کرد.
ام کریم زن 66 ساله موصلی که بر تل ویران شده مرقد یونس پیامبر(ع) نشسته است می گوید: آنها صاحب حوت(حضرت یونس) را دوباره کشتند.انبیاء و صالحان زنده اند و این اقدام به مثابه کشتن دوباره آنهاست.
این در حالی است که بر اساس گزارش های موجود این گروهک تروریستی دهها مکان مذهبی و تاریخی را در فهرست خود قرار داده است که قبر ادریس پیامبر(ع) در میان آنها قرار دارد.
به نظر می رسد که هرجا در منطقه تحت تسلط گروه موسوم به دولت اسلامی عراق و شام مقبره ای وجود داشته باشد خطر تخریب آنها را تهدید می کند.
در کنار این اقدامات وحشیانه علیه مراکز دینی شاهد بدعتهای گروهک داعش در موصل هستیم.آنها ساکنان استان نینوا را مجبور به پوشیدن لباس پاکستانی می کنند و همه البسه دیگر را جمع آوری می کنند.تروریست های داعش همچنان در پوشش جهاد نکاح اقدامات غیراخلاقی انجام می دهند و از ساکنان موصل می خواهند که دخترانشان را برای جهاد نکاح به مساجد بفرستند و گرنه مجازاتهای سنگینی انتظار آنها را می کشد.
گروه موسوم به دولت اسلامی عراق و شام که به تازگی خلیفه نیز برای خود معرفی کرده است با تشکیل گردان ویژه تخریب قبور هر مقبره ای را در منطقه تحت تسلط خود محو می کند.
کد خبر 389897
نظر شما