به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستاناز مشهد، حجت الاسلام سید محمد مهدی میرباقری، رییس فرهنگستان علوم اسلامی قم، ظهر امروز (6مرداد) در سلسله سخنرانی های حرم رضوی با بیان اینکه قرآن کریم برای بهرهبرداری از شیوه الگوسازی بسیار غنی است، اظهار داشت: تلاوت همراه با تدبر قرآن از امور مهمی است که بر شکل گیری ایمان شخص تأثیر می گذارد.
وی افزود: عصمت و پاکدامنی، بیرغبتی به دنیا، کاهش لغزش و خطا، شناخت خویشتن، کوتاه شدن طمع، فهم و درک شایسته و اهل تقوا شدن مهمترین جهتگیری عبرتآموزی در قالب داستانهای قرآنی و آیات الهی برای سعادتمندی انسان است.
حجت الاسلام میر باقری با اشاره به اینکه داستان زندگی گذشتگان عبرتآموزاست، گفت: انسان با تدبر در داستانهای قرآنی صحنههای واقعی و آثار گذشتگان را به خوبی درک می کند و درس های سازنده و الگویی برای بهتر زیستن بدست می آورد.
رییس فرهنگستان علوم اسلامی قم با بیان اینکه بیشتر الگوهای قرآن در قالب داستان آمده است که در هر زمان تازه و تاثیرگذار است، افزود: قرآن کریم غنی ترین نمایشگاه صحنه های عبرت آمیز است.
وی با اشاره به اینکه جوارح انسان به صورت ظاهری همانند چشم، گوش، دست و پا و به شکل باطنی مثل احساسات است، تصریح کرد: همه صحنه های دنیوی برای انسان دارای عبرت است چرا که اگر انسان غافل شود مسیر حرکت درست را در لابه لای این صحنه ها گم می کند.
حجت الاسلام میرباقری با بیان اینکه دین اسلام در ترسیم برنامه روزانه مسلمانان به روش الگوگیری و الگوپذیری تاکید زیادی دارد، افزود: قرآن بهترین و غنی ترین وسیله برای پرده برداری از صحنه های مختلف است و باعث بیداری انسان می شود.
رییس فرهنگستان علوم اسلامی قم با بیان اینکه غفلت، صحنه های زندگی انسان را به صورت یک طومار به هم می پیچاند، اظهار داشت: توجه به مفاهیم ظاهری و باطنی قرآن، صحنه های عبرت را برای انسان باز می کند و از گمراهی نجات می دهد.
وی گفت: قرآن به تاثیرپذیری انسان از محیط و شرایط مختلف اذعان دارد و او را نسبت به تاثیرات آنها هشدار میدهد چرا که صحنه های زندگی انسان پیچیده است و انسان با قدری غفلت در منجلاب دنیوی غرق خواهد شد.
پایان پیام/
نظر شما