سرچشمه گناهان بزرگ، سوءظن و بدگمانی است

خبرگزاری شبستان: مدیر حوزه علمیه حضرت مهدی(عج) مشهد با بیان اینکه رفتارهای غیر اخلاقی ریشه همه خصلت های بد است، گفت: گناهان بزرگ از سوظن و بدگمانی نسبت به دیگران سرچشمه می گیرد.

 به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از مشهد، حجت‌الاسلام محمدجواد نظافت، مدیر حوزه علمیه حضرت مهدی(عج) مشهد صبح امروز(6تیر) در ویژه برنامه"نهج البلاغه و زندگی" با بیان اینکه دین اسلام سفارش زیادی در مورد پرهیز از بدگمانی کرده است، اظهار داشت: سوءظن و بدگمانى آثار فردى، اجتماعى و معنوى زیان بارى به دنبال دارد.


وی به روایتی از حضرت علی(علیه السلام)  مبنی بر اینکه "سوءظن و بدبینی نسبت به یکدیگر را دور افکنید زیرا خدای عزوجل از این امر نهی فرموده است" افزود: بدگمانى باعث گسستن رشته الفت و دوستى میان مردم مى‏شود و تفرقه و جدایى را بین مردم حاکم مى‏سازد.


حجت الاسلام نظافت با اشاره به این مطلب که از نظر معنوى نیز بدگمانى، عبادت را تباه مى‏سازد و اثر آن را از بین مى‏برد، افزود: گمان بد نسبت به انسان نیکوکار بدترین گناه و زشت‏ترین ظلم به دیگران است.


مدیرحوزه علمیه حضرت مهدی(عج) مشهدبا بیان اینکه رفتارهای غیر اخلاقی ریشه همه خصلت های بد است، گفت: گناهان بزرگ از سوءظن و بدگمانی نسبت به دیگران سرچشمه می گیرد.


وی بی اعتنایی به گمان های بدی که به ذهن می آید، توجه به فواید خوش بینی، توجه به مضرات بدبینی و استفاده از خود گویی های مثبت را از راهکار های مبارزه با بیماری سو ظن برشمرد و تصریح کرد: بد گمانی نسبت به دیگران باعث وارد شدن ضررهای فراوان معنوی و حتی مادی به انسان می‌شود.

 

مدیر حوزه علمیه حضرت مهدی(عج) مشهد گفت: ایجاد ترس، وحشت و اضطراب از پیامدهای روانی سوءظن است که پیدایش این حالات باعث می شود تا تعادل روحی شخص از بین برود و فرد از تصمیم گیری، قاطعیت و حل مسائل خود عاجز بماند.


وی با بیان اینکه یکی از عناصر لازم برای مشارکت در زندگی اجتماعی وجود اعتماد بین افراد جامعه نسبت به یکدیگراست، افزود: بدگمانی نسبت به برادر دینی خود باعث بی اعتمادی به دیگران می شود چرا که انسان بدگمان همیشه تنها است.

 

حجت الاسلام نظافت با بیان حکمت 114 نهج البلاغه  مبنی بر اینکه "هرگاه درستی و پاکی بر روزگار و مردمش حکمفرما شد، اگر کسی به دیگری بی‏آن که گناهی از او آشکار شود گمان بد برد ستم کرده است و هرگاه فساد و ناراستی بر روزگار و مردم آن چیره شد، اگر کسی به دیگری گمان نیک برد و خوشبین باشد هلاک و نابود می شود" افزود: توجه و عمل به ارزش های اسلامی، انسان را در برابر مبتلا شدن به بیماری ها و رفتار های غیر انسانی حفظ می کند.

 

 


پایان پیام/

کد خبر 389694

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha