به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از علی آباد کتول، آیت الله سید مرتضی میرکتولی، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و دبیر مجمع عالی تفسیر قرآن کریم، شب گذشته (5 مرداد) در مراسم تجلیل از مبلغین رمضان در علی آباد کتول اظهار داشت: امام مجتبی(ع) بر دونکته مهم تاکید داشته اند، اول اینکه تلاش کنیم به راه جذب و دریافت علم برویم و دیگر اینکه همه تلاشمان در طول عمر این باشد که چراغ هدایت جامعه باشیم، یعنی اینکه عاشق وارسته حتما باید همه عمرش، جانش وقتش و همه آنچه دارد در راه هدایت و در راه دینش صرف شود.
وی با تاکید بر عظمت و ارزش بالای قرآن کریم، افزود: حقیقتا علمی را که در آن خطا نیست، نفس نیست، نقد نیست را از کجاباید دریافت کنیم، آیا غیر از کتاب آسمانی، سلطان صحف، قرآن کریم جای دیگری برای علم تمام عیار وجود دارد؟
آیت الله میرکتولی با بیان آیه «ویزکیهم و یعلمهم الکتاب و الحکمه» خاطر نشان کرد: اگر می خواهیم علم بیاموزیم، حکیم شویم و قانون عالم و آدم را بدانیم بهترین جا، بهترین کتاب، کتاب آسمانی قرآن کریم است.
وی در ادامه گفت: علوم بشری با همه پیشرفت ها و با همه اختراعات و اکتشافات و فن آوری اش از دو چالش بزرگ رنج می برد یا مبتلا به نقد از بیرون است یا گرفتار نقد از درون است.
آیت الله میرکتولی تاکید کرد: تمام اندیشه های بشری یا پس از مدتی توسط دانشمندان دیگر نقد می شوند و یا کمبودها و کاستی های آنان به دست آیندگان تکمیل می شود، اما قرآن کتابی است که نه از درون نقصی دارد و نه از بیرون نقدی برآن وارد خواهد شد.
عضوجامعه مدرسین حوزه علمیه قم، از قرآن به عنوان اولین منبع دین یاد کرده و اظهار داشت: قرآن اولین مرجع برای علوم وحیانی و الهی و سنگ محک کتابهای آسمانی و سنگ محک روایات اسلامی است.
وی افزود: قرآن سنگ محک تمام ایده ها و اندیشه ها و تفکرهای نوین بشری است که هرچه در این عالم حق و باطل است با قرآن آشکار می شود.
آیت الله میرکتولی همچنین اذعان داشت: کاشف القطاع بزرگ می گوید: خدمتی که قرآن به تمام ادیان آسمانی و به تمام ادیان بزرگ و به تمام علم کرد، هیچ کتابی در عالم از گذشته تاکنون نکرده است.
وی تاکید کرد: اگر قرآن نبود امروز هیچ اثری از آیات واقعی تورات نبود و هیچ نشانه ای از انجیل و بشارتهای عیسی مسیح باقی نمی ماند چرا که تمام کتاب های بزرگ در عصر پیامبر(ص) ما دچار سانسور و تحریف شده بودند که در قرآن به آن اشاره شده است.
دبیر مجمع عالی تفسیر قرآن کریم یادآور شد: اگر قرآن نبود هیچ اثری از ادیان آسمانی باقی نمی ماند، مسیحیت تحریف شده، یهودیت تحریف شده، زرتشت تحریف شده، کمونیسم، موبیسم، هندو... مگر می گذاشتند چیزی ازحقیقت برای بشر باقی بماند؟
وی با بیان اینکه تمام اندیشه های جوامع بشری باید با قرآن محک زده شود، تصریح کرد: تمام اندیشه های نوین یا هرچیز دیگری که امروز در عرصه اندیشه دینی یا در عرصه علم و فن آوری مطرح بوده و هست باید با قرآن سنجیده شود که ببینیم آیا قرآن تایید می کند و اگر مورد تایید قرآن نباشد باطل است.
آیت الله میرکتولی با اشاره به آیاتی دیگر از قرآن کریم، گفت: نخستین مفسر آیات خدا خود اوست و دومین مفسر، معلم اول پیامبر خاتم (ص) است و معلم ثانی به حق و به حق، علی بن ابیطالب(ع) است.
وی همچنین تاکید کرد: قرآن تمام آنچه که در فلسفه یونان در مکتب های عرفانی هند، در مکتب ایرانیان باستان و تمام آنچه که در تمام مکاتب علمی دنیا عرضه شده است، قرآن والاتر و برتر از همه اینها نازل شده و حقایق زیادی را برای بشر آورده است.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: قرآن اگر برای ما حرف بزند حرف های زیادی دارد، خبر از گذشته و آینده، همه حقیقت امروز، آئین زندگی، قانون اساسی، همه و همه را باید از قرآن فرا بگیریم.
وی در ادامه تصریح کرد: تمام آنچه که ما از قرآن می دانیم تنها سطحی از علم بی انتهای قرآن است و اگر بخواهیم به سقف آن برسیم باید در مقابل قرآن زانو بزنیم.
آیت الله میرکتولی یادآور شد: قرآن کتاب تفسیر جهان هستی است، یعنی آنچه که در عالم هست و آنچه که در عالم نیست، لذا آنچه که در اخلاق و در حقوق، در بایدها و نبایدها وجود دارد همه را باید قرآن برای ما روشن کند.
پایان پیام/
نظر شما