حجت الاسلام علی اکبر وحیدی محقق و پژوهشگرعلوم قرآنی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم، با اشاره به فرارسیدن عید فطر و اهمیت آن گفت: ماه مبارک رمضان تنها ماه برای بندگان خداست تا از این فرصت ارزشمند برای کسب معرفت دنیوی و اخروی خود بهره مند شوند.
وی افزود: عید سعید فطر برای همه عید نیست بلکه به تعبیر روایات و نماز عید فطر ، این عید از اعیاد اولیا خداست که سی روز پاک بوده و با خلوص قلب با خدا ارتباط برقرار کرده اند.
محقق و پژوهشگر علوم قرآنی ادامه داد: کسانی که 30 روز روزه گرفته اند، به حرف خدا گوش داده، گناه و معصیت نکرده تهمت و غیبت نزده اند قطعنا روزعید فطر برایشان روز شادی و رحمت است.
حجت الاسلام وحیدی تصریح کرد: سه زمان برای یک انسان با تقوا نشانه خوشحالی است اولین لحظه زمان افطار است که فرد روزه دار بسیارخوشحال است دومین زمان عید فطرو سومین روز قیامت است که به پاس اطاعت و ارتباط با خدا در انجام فرائض دینی خود بسیار خوشحال است.
وی یادآور شد: اما کسی که از یاد خدا غافل و از او فاصله گرفته و حرف او را گوش نداده است و در انجام فرائض دینی نماز و روزه خود غفلت کرده است بجای آنکه دراین سه زمان خوشحال باشد دچارعذاب و گرفتاری می شود.
محقق و پژوهشگر علوم قرآنی اظهار داشت: عید فطر برای کسی عید است که سی روز با طهارت و پاکی ظاهری و باطنی روزه گرفته است و هنگامه این عید لذت خاصی را درک می کند اما کسی که می توانسته روزه بگیرد و این کار را نکرده است در روزعید فطرغصه و دلتنگی در دل او جای خواهد گرفت.
حجت السلام وحیدی خاطر نشان ساخت: همچنان که در آیات 124 الی126 سوره طاها آمده کسی که از یاد من رویگردان شود زندگی سخت و تنگی خواهد داشت و اورا در روز قیامت نابینا محشور می کنیم و زمانی که بنده می گوید پروردگارا چرا مرا نابینا محشور کردی من که بینا بودم خداوند می فرماید همان گونه که ایات ما برای تو امد و تو آنها را فراموش کردی امروز تو نیز فراموش خواهی شد.
وی اذعان کرد: برای کسانی که در ماه مبارک رمضان می توانستند عبادت کنند و روزه بگیرند اما این کاررا نکردند زندگی سخت از همین دنیا شروع و تا روز قیامت ادامه خواهد داشت .
محقق و پژوهشگر علوم قرآنی با اشاره به معنای واژه عید گفت: عید در لغت از ماده عود به معنی بازگشت است، و لذا به روزهایی که مشکلات ازفرد و یا جمعتی بر طرف میشود و بازگشت به پیروزیها و راحتیهای نخستین میکند عید گفته میشود، و در اعیاد اسلامی به مناسبت این که در پرتو اطاعت یک ماه مبارک رمضان صفا و پاکی فطری نخستین به روح و جان باز میگردد و آلودگیها که بر خلاف فطرت است، از میان میرود، عید گفته شده است.
حجت الاسلام وحیدی بیان داشت: بر اهمیت و ارزش ماه مبارک رمضان و عید فطر در قسمت آخر سوره بقره آیه 185 آمده است " یُرِیدُ اللّهُ بِکُمُ الْیُسْرَ وَلاَ یُرِیدُ بِکُمُ الْعُسْرَ وَلِتُکْمِلُواْ الْعِدَّةَ وَلِتُکَبِّرُواْ اللّهَ عَلَى مَا هَدَاکُمْ وَلَعَلَّکُمْ تَشْکُرُون" خداوند براى شما آسانى مىخواهد و دشوارى نمىخواهد، تا سرانجام شمار [روزهاى روزه] را کامل کنید و خداوند را براى آنکه رهنمونتان کرده است تکبیر بگویید (بزرگ بشمارید) و باشد که سپاسگزار باشید که در این آیه خداوند عید فطر را عید شکرگزاری نامیده است و فرموده که این روز را بزرگ بشمارید و در آن به شکر گزاری بپردازید و باید به آن توجه شود.
وی گفت: این عید تنها برای کسانی عید است که توانسته اند دراین سی روزماه مبارک رمضان با تزکیه نفس و نیت قلبی و توجه به عبادات خاصه این ماه و دوری از گناه ومعصیت درمسیرجلب رضایت خداوند گام برداشته و سعادت دنیا و اخرت را برای خود کسب نمایند.
پایان پیام/
نظر شما