به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان، شناخت صحیح احکام الهى عنصری مهم، در تربیت دینى فرزندان مان محسوب مىشود و اگر بخواهیم فرزندان خود را طورى تربیت کنیم که احکام الهى را رعایت نمایند باید از همان کودکى بر طبق دستورات دینى عمل کنیم.
براى اینکه دختران و پسران هنگام بلوغ با مشکلى روبه رو نشوند و به تدریج با نقش خاص خود به عنوان دختر و یا پسر آشنایى یابند، بایستی از ابتدا به طور جداگانه با آن ها رفتار شود.
این مسأله در مورد دختران اهمیت بیشترى دارد زیرا آن ها زودتر از پسران به بلوغ مى رسند و در تعالیم اسلامى به این نکته توجه کامل و توصیه شده است که از حدود 6 سالگى، با دختر و پسر با روشى جداگانه رفتار شود.
به هر حال باید از دوران کودکى زمینه براى رشد ویژگیهاى فطرى دختر و پسر در خانواده فراهم آید و هر یک از این دو در مسیرى که آفرینش با تدبیرى حکیمانه پیش پاى آن ها نهاده است، سوق داده شوند.
توجه به ذهن و روح کودک کمتر از توجه به تغذیه او نیست
کودک موقعى فعل تربیتى درونى را پیدا مىکند که خود به طور فعال در آن نقش داشته باشد. اگر خواهان آن هستیم که کودکان مقررات، ارزشها، خصایل و فضایل اخلاقى را درونى کنند باید لوازم و شرایط تربیت را به گونهاى فراهم کنیم که کودک، خود، راغب و مایل به آن شود.
وقتی والدین برای تغذیه و آموزش علمی فرزندشان تا این حد اهمیت قائل میشوند و هزینه بسیاری را در این خصوص متحمل میگردند باید به این موضوع توجه کرد که تربیت روح و روان کودک شاید بسیار مهمتر از تغذیه و بهداشت و آموزش او باشد.
دختری که در سنین خردسالی با لباسهایی نامناسب در کوچه و خیابان ظاهر میشود، ناخودآگاه در مسیر تربیتی نادرستی قرار میگیرد.
آموزش حیا و حجاب از دوران خردسالی آغاز میشود
آموزش برخی ارزش های اسلامی از جمله پوشش مناسب و آموزش حیا و حجاب باید از همان دوران خردسالی و کودکی در کودکان به روش های گوناگون و به زبان کودکانه آموزش داده شود.
مادران و پدران باید توجه بسیاری به این مسأله داشته باشند که دختر خردسالشان را با پوششی مناسب در انظار عمومی حاضر کنند و برای انتخاب صحیح باید اطلاعات و آگاهی خودشان را بالا برند. مطالعات دینی، تربیتی و روانشناسی برای والدین در این عرصه بسیار حائز اهمیت است.
استفاده از لباسهایی با رنگهایی شاد، روشن و با جنسی سبک و نخی در روزهای تابستان میتواند پوششی مناسب برای دختران خردسال باشد. لباسهایی که پوششی کامل دارند و میتوانند تمایل به حیا و عفاف را در کودک قویتر کنند.
آگاهی یا ناآگاهی والدین موجب تحولی عمیق در زندگی کودکان
به تحقیق نخستین و مۆثرترین محیط آموزشی و تربیتی انسان، محیط خانوادگی است و اولین مربیان و معلمان او پدر و مادر هستند. خانواده به مثابه ی هستهی اصلی و اولیهی جامعه بوده، حالات فکری و روانی انسان را شکل می دهد. کودک از زمان تولّد تا سالیانی چند، در تماسی مستقیم و انحصاری با خانواده است.
کودک در محیط خانواده طریقهی خوردن، سخن گفتن، لباس پوشیدن و راه رفتن را میآموزد. سلسله ی اعصاب و مغز و ذهن حساس و ظریف کودک از همان آغاز ولادت مانند دستگاهی دقیق از صحنه ها، حوادث، رفتار و اعمال، حالات پدر و مادر فیلم برداری کند.
کودک شکل پوشش مادر را تقلید میکند اگر مادر همیشه با پوشش مناسب در مقابل فرزندان خود ظاهر شده باشد. کودک هم سعی میکند همان پوشش را از مادر تقلید کند. و در دوران نوجوانی که نوبت به انتخاب میرسد سعی میکند با مادر همانندسازی کند و همان شیوه مادر را برای خود انتخاب کند.
یکی از اشتباهات بعضی والدین این است که تصور میکنند بچهها چیزی نمیفهمند لذا با پوشش نامناسب در جلو فرزندان خود ظاهر میشوند. غافل از اینکه کودک آنچه را میبیند در حافظه خود ضبط کرده و روزی نمونه آن را از خود بروز خواهد داد.
پیروی از ائمه اطهار(ع) بهترین راه ترویج پوشش اسلامی در جامعه
حجت الاسلام محمد جوادی، امام جمعه موقت همدان، در گفت وگو با خبرنگار شبستان در مورد حجاب و پوشش اسلامی گفت: حجاب یکی از احکام دینی می باشد که برای حفظ عفت و پاک دامنی زن و مرد توصیه شده است و همچنین برای حفظ چامعه از آلودگی باید رعایت کرد.
وی با بیان اینکه دشمن با ناکام ماندن در نقشه های شوم خود به دنبال تضعیف ارزش های والای انسانی در افراد جامعه به خصوص زنان است و با این ترفندها سعی در پایین جلوه دادن ارزش زن است، افزود: حجاب زن معیار ارزش جوهر اوست و نقش زن در تمامی ادوار تاریخ در بالاترین فرهنگ جامعه نقش آفرینی به سزایی را بر عهده داشته است.
وی با اشاره به اینکه زنان ایرانی از عزت نفس و شرافت بالایی برخوردار هستند، اضافه کرد: آنها می توانند با رسیدن به مراتب بالاتری از عزت و کرامت الگوی برای بانوان جهان اسلام باشند.
وی با بیان اینکه یکی از عوامل تحکیم خانواده حجاب و عفاف است، اضافه کرد: خدای متعال حضرت فاطمه زهرا(س) را آفرید تا هم الگوی زنان باشد و هم مردان چنانکه علی ابن ابیطالب (ع) نیز هم الگوی مردان است و هم زنانی، زیرا این دو جنس مکمل هم هستند.
امام جمعه موقت همدان، با بیان اینکه در حقیقت دختران جوان با حیا و عفاف خود گامی موثر برای بالا بردن شخصیت و ارزش حفظ موقعیت خویش در برابر مردان برخواهند داشت، اضافه کرد: ترویج فرهنگ دینی و مذهبی در بین نوجوانان و جوانان میتواند سدی محکم در برابر دسیسههای دشمنان باشد.
حجت الاسلام جوادی اظهار داشت: مسئولان باید در راستای ترویج و نهادینه کردن فرهنگ حجاب و عفاف در جامعه تلاش کنند و شخصیت بی نظیر حضرت زهرا(س) را برای همگان تبیین کنند چرا که ایشان یکی از چهار زنی هستند که عالیترین درجات را در اسلام دارند و حضرت زهرا(س) در زمینه اخلاقی، عبادی، پاکدامنی، عفت و حجاب بهترین الگوی یک زن مسلمان هستند.
پایان پیام/
نظر شما