سالگرد شهادت سید یونس رودباری باید در سطح ملی برگزار شود

فرماندار شهرستان رودبار گفت: سالگرد شهادت سید یونس رودباری، اولین شهید نهضت اسلامی باید در سطح ملی و کشوری برگزار شود.

فرماندار شهرستان رودبار به خبرنگار شبستان گفت: سید یونس رودباری، اولین شهید نهضت اسلامی است که در سال 1342 در یورش ددمنشانه رژیم شاهنشاهی به حوزه علمیه قم به شهادت رسید.

 

ایرج موذن، با اشاره به فرمایش حضرت امام خمینی(ره) که فرمودند: "من سید یونس رودباری را از فرزندم بیشتر دوست دارم"، اظهارداشت: این فرمایش، اهمیت برگزاری مراسمی در خور شأن این شهید انقلاب اسلامی را دو چندان می کند.

موذن اظهار داشت: ستاد برگزاری سالگرد شهادت این طلبه شهید به صورت کمیته پشتیبانی و فرهنگی در رودبار تشکیل شده و از شخصیت های برجسته کشوری و استانی برای حضور در این مراسم و سخنرانی دعوت می شود.

 

وی با یادآوری وضعیت نامناسب فرهنگی در دوران رژیم ستمشاهی، اقدام سید یونس رودباری در دفاع از نهضت اسلامی را ستودنی خواند و ابراز امیدواری کرد: راه پرنور آن طلبه با فضیلت، در پاسداری از آرمان های والای انقلاب اسلامی از سوی جوانان امروز، ادامه یابد.

 

موذن با اشاره به زندگینامه این شهید والامقام، تصریح کرد: سید یونس رودباری در یازدهمین روز از مهر سال 1311 هجری شمسی در خانواده ای کشاورز به دنیا آمد.

 

وی گفت: سید یونس، نوجوانی 12 ساله بود که در مکتبخانه زادگاهش زیرنظر میرزا بلال طالقانی به فراگرفتن قرآن پرداخت و چون از هوش و استعدادی سرشاری برخوردار بود، در فراگرفتن این کتاب الهی به سرعت پیشرفت کرد.

 

موذن ادامه داد: اگر چه تنگدستی خانواده و عدم توان پرداخت هزینه تحصیلی نزدیک بود که او را از فرصتی که برایش پیش آمده، محروم سازد ولی کمک مردم روستا و مساعدت و پا فشاری سید قزوینی بر این مهم غالب آمد و بدین ترتیب، سید یونس برای تحصیل به قزوین رفت.

وی اضافه کرد: این شهید بزرگوار، دو سال در یکی از حوزه‌های علمیه قزوین به تحصیل علوم دینی همت کرد و در این زمینه به پیشرفت بسیار چشمگیری دست یافت.


فرماندار رودبار با بیان اینکه یونس رودباری، نزدیک به 2 سال در مشهد الرضا(ع) تحصیل خود را دنبال کرد، ادامه داد: در این فاصله با بالا گرفتن معرفت علمی و ایمان قلبی‌اش فعالیت سیاسی علیه نظام شاهنشاهی نیز آغاز شد .

 

وی گفت: گستردگی فعالیت سیاسی او در این راستا باعث شد توسط ساواک دستگیر شود و مورد شکنجه قرار گیرد.

 

موذن افزود: سید یونس رودباری، حدود هفت سال در مدرسه فیضیه قم زیر نظر استادان بزرگی چون حضرت امام خمینی(ره) به کسب مراتب معنوی و تحصیل علوم دینی پرداخت و با توجه به روشنگری‌ها و افشاگری‌های بنیانگذار انقلاب اسلامی ایران، فعالانه به مبارزه علیه رژیم ستم شاهی برخاست و در این رابطه چندین بار توسط ساواک دستگیر، زندانی و شکنجه شد.

وی بیان کرد: مبارزات او تا قیام خونین خرداد سال 42 و حمله کماندوهای شاه به فیضیه، ادامه یافت و ایشان روز حمله گارد به فیضیه با نیروهای گارد درگیر شد و بر اثر این درگیری، جراحات سختی دید که همین جراحت باعث شد در سپیده دم 17 خرداد سال 42 ، این شهید بزرگوار به لقای پروردگار خویش برسد.


فرماندار رودبار تصریح کرد: پس از شهادت سید یونس، خانواده او به دیدار امام خمینی(ره) نایل می‌شوند و امام پس از عرض تسلیت و تفقد و اظهار همدردی چون پدر شهید سید یونس را در حال گریه مشاهده می‌کند به او می‌فرمایند: «این گریه مال شما نیست! این گریه برای من است که بهترین عزیزم را از دست دادم! من، سید یونس رودباری را از فرزندانم بیشتر دوست داشتم»!

 

موذن اضافه کرد: مزار این روحانی مجاهد در گلزار امامزاده حسین آغوزبن(رودبار) زیارتگاه رهروان راه خداست.

 

پایان پیام/

کد خبر 38888

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha