به گزارش خبرگزاری شبستان، میهمانان داخلی و خارجی همایش هزاره شاهنامه فردوسی به همراه رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی و رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، صبح امروز دوشنبه، از برگهای شاهنامه شاه طهماسب در موزه هنرهای معاصرتهران بازدید کردند.
در این بازدید، محمود شالویی؛ مدیرکل هنرهای تجسمی و سرپرست موزه هنرهای معاصرتهران، با اشاره به چاپ شاهنامه شاه طهماسب گفت: موزه هنرهای معاصرتهران با همکاری فرهنگستان هنر امسال شاهنامه شاه طهماسب را برای اولین بار منتشر میکند تا این اثر ارزشمند که 118 برگ آن در موزه هنرهای معاصرتهران نگهداری و تصاویر برگ هایی از آن در خارج از کشور نگهداری میشود، در یک اثر نفیس برای استفاده پژوهشگران و علاقهمندان ارائه شود.
دکتر غلامعلی حداد عادل نیز هنگام بازدید از شاهنامه شاه طهماسب در این زمینه گفت: انتشار شاهنامه شاه طهماسب در سال جاری اتفاق خوشایندی است که موجب میشود، نمونه ارزشمند و والای هنر ایرانی در اختیار هنردوستان ایران و دیگر کشورها قرار گیرد.
رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اهمیت هنر نگارگری گفت: تأسیس رشته نگارگری در دانشگاه ها و فعالیت انجمن نگارگری ایران در سال های اخیر، بسترهای مناسب برای پژوهشی درباره نقاشی ایرانی را فراهم کرده است.
حداد عادل با اشاره به تصویب اختصاص یک دهم درصد از اعتبار ساختمانی دستگاه های وابسته به قوای سهگانه برای خرید آثار هنرمندان ایرانی در قانون بودجه سال 1390 گفت: این موضوع چند سالی است که پیگیری میشود و چند سال قبل تصویب شد که دستگاهها می توانند نیم درصد از اعتبار عمرانی خود را به خرید آثار هنری اختصاص دهند اما سال گذشته ما در کمیسیون فرهنگی سعی کردیم عبارت «میتوانند» را به «موظفاند» تبدیل کنیم اما در مجلس تصویب نشد و امسال این رقم به یک دهم درصد کاهش یافت که بر اساس این قانون کلیه دستگاه های متعلق به قوای سه گانه موظف هستند یک دهم درصد از بودجه ساختمانی خود را به خرید آثار هنرمندان ایرانی اختصاص دهند.
رییس کمیسیون فرهنگی مجلس در ادامه گفت: مرحله بعد از تصویب این قانون چنانکه در آن ذکر شده است، تدوین آیین نامه از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است که ضرورت دارد آیین نامهای جامع با نظر هنرمندان و افراد با تجربه و متخصص در این زمینه تدوین شود تا آیین نامه بتواند جوابگو باشد و به نحو مناسب اجرایی شود.
حداد عادل در پایان، نقش رسانهها را در تحقق این امر مؤثر خواند و افزود: رسانهها میتوانند با پیگیری های مستمر از مسوولان مرتبط و پرداختن به این موضوع، در تحقق این قانون نقش مؤثری داشته باشند.
گفتنی است در این بازدید شاهنامه پژوهانی از ایران، آمریکا، لهستان، هند،گرجستان،آلمان، هلند، تاجیکستان و ... حضور داشتند.
پایان پیام/
نظر شما