به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از مشهد، حجت الاسلام محمدجواد نظافت، مدیر حوزه علمیه حضرت مهدی (عج) مشهد ظهر امروز(2مرداد) در سلسله جلسات نهج البلاغه و زندگی به تفسیر حکمت 113 پرداخت و اظهار داشت: سرمایهاى سودمندتر از عقل برای انسانها وجود ندارد چرا که اگر عقل نباشد انسانیت زیر سوال رفته و ثروتها به رنج و عذاب تبدیل میشود.
وی با اشاره به معنی وَ لَا وَحْدَةَ أَوْحَشُ مِنَ الْعُجْبِ در این حکمت، افزود: هیچ تنهایی ترسناکتر از خودپسندی نیست چرا که مردم انسانهای متکبر را دوست ندارند.
حجت الاسلام نظافت با اشاره به به تقوای الهی، تصریح کرد: هیچ کرامتی بالاتر از تقوا نیست و خداوند در قرآن میفرماید همه انسانها به آدم و حوا بر میگردند و هیچ کس بر دیگری برتری نداردبنابراین بنده خدا با بهره گیری از تقواخود را در برابر وسوسههای شیطان حفظ میکند.
این کارشناس امور تربیتی افزود: حضرت علی(ع) در حدیثی میفرمایند تقوا همانند مرکب رامیاست که انسانهای با تقوا بر آن سوار شده و ضمام آن را در دستش گرفته است و انسانهای بیتقوا سوار بر اسب چموش با افسار رها شده است.
مدیر حوزه علمیه حضرت مهدی (عج) مهربانی، صبوری، مثبتاندیشی را از علامتهای انسانهای خوش خلق دانست و گفت: آدمهای خوش خلق بهترین دوست برای انسانهاست وآدمهای بد اخلاق با تمرین کردن و نگاه مثبت به زندگی سعی کنند خوش خلق را بیاموزند.
ویبا بیان اینکه ارزیابی ما از دیگران باید خدایی و بر اساس معیارهای الهی باشد،گفت: خرد و عقل از بخششهاى الهى است که با سعى و کوشش بدست نمیآید اما مردم ادب و اخلاق را میتوانند از راه سعی و مجاهدت به دست بیاورند.
حجتالاسلام نظافت ادامه داد: انسان خطاهایی انجام میدهد که خود متوجه آن نیست ولی توجه به عیوب، گناهان و اهداف بالاتر، عامل پیشرفت انسان است لذا اگر انسان بتواند در مسائل معنوی خود را با خوبان مقایسه کند می تواند در عمل خود موفق باشد.
پایان پیام/
نظر شما