به گزارش خبرگزاری شبستان، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی محیط زیست، شینا انصاری مدیرکل دفتر پایش فراگیر سازمان حفاظت محیط زیست در سمینار آموزشی آنالایزرهای pm2.5 که با حضور نمایندگان ادارات کل محیط زیست استان ها در سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد، گفت: با توجه به اهمیت موضوع ریزگرد و تأثیر فراوان این پدیده بر سلامت افراد به ویژه نفوذپذیری این ذرات به عمق ریه افراد و نظر به تعهدی که سازمان حفاظت محیط زیست در قبال حفظ سلامت انسان ها دارد، مقرر شد 50 آنالایزرهای pm2.5 برای تخصیص به 25 استان خریداری و نصب شود.
انصاری ادامه داد: پیش از این در حدود 54 درصد 170 ایستگاه پایش کیفی هوا در کل کشور مجهز به این سیستم بودند که با تجهیز فعلی ایستگاه های پایش کیفی هوا این میزان با رشدی 30 درصدی به 84 درصد رسیده است.
وی با بیان اینکه اعتبار مورد نیاز برای تجهیز ادارات کل استان ها به آنالایزرهای pm2.5 با تلاش و پیگیری ریاست سازمان حفاظت محیط زیست و با احیاء اعتبار اختصاصی به ریزگردها در سال 1391 تأمین شده است، اظهار داشت: تجهیز ایستگاه ها به این سیستم موجب دسترسی به داده های دقیق تر و معتبرتر در این حوزه خواهد شد و توزیع دستگاه ها میان استان ها بر اساس میزان تأثیرپذیری آنها از ریزگردها صورت گرفته است.
مدیرکل دفتر پایش فراگیر سازمان حفاظت محیط زیست جانمایی محل استقرار این دستگاه ها را در ایستگاه های پایش کیفی استان ها دانست که گازها و ذراتpm10 را اندازه گیری می کنند.
بکارگیری فن آوری های پرتابل در پایش آلودگی هوا
انصاری یادآور شد: به منظور ایجاد امکان اندازه گیری آلودگی های زیان بار هوا با سرعت بیشتر، اقدام به تأمین 28 دستگاه پرتابل سنجش ذرات و 6 دستگاه پرتابل اندازه گیری تیرگی خودرو بر اساس استاندارد هوای پاک در موتورهای دیزل برای آزمایشگاه های پایش کیفی هوای کشور شده است.
وی افزود: با تجهیز آزمایشگاه های ادارات کل محیط زیست استان ها به این تجهیزات، قابلیت اندازه گیری به صورت سیار در رابطه با پارامترهای tsp, pm1,pm2.5,pm10 و همچنین تیرگی خروجی از خودروهای دیزلی امکان پذیر شده است.
مدیرکل دفتر پایش فراگیر سازمان حفاظت محیط زیست خاطرنشان ساخت: داده های حاصل از این سنجش ها به سازمان حفاظت محیط زیست کمک می کند با اطلاع به موقع از انتشار این آلاینده ها، واکنشی مناسب در این راستا اتخاذ کند.
روزآمدی مکانیزم پایش منابع مهم آبی کشور با رویکرد استفاده از فن آوری بر خط
انصاری گفت: در راستای صیانت از منابع آبی مهم کشور دفتر پایش فراگیر اقدام به شناسایی فن آوری های جدید بر خط در حوزه پایش عوامل آلاینده حوزه های آبریز کشور کرده است.
مدیرکل دفتر پایش فراگیر سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: به همین منظور تعداد 29 سامانه پایش آنلاین مجهز به چهار سنسور با قابلیت اندازه گیری هشت پارامتر دما، هدایت الکتریکی، شوری، کدورت، اکسیژن محلول، PH و TSS برای 16 استان تأمین و در مرحله نصب و راه اندازی قرار گرفته است.
وی خاطرنشان ساخت: سیستم های پایش آنلاین آب رودخانه ها برای راه اندازی و بهره برداری کامل، نیاز به زیرساخت هایی همچون جانمایی دقیق محل استقرار آن ها در رودخانه ها، انتقال برق، تجهیزات حفاظتی و امنیتی دارند.
انصاری افزود: پس از افزوده شدن 29 سامانه پایش آنلاین آب رودخانه ها به 14 سیستم قبلی که عمدتاً در تهران، البرز و خوزستان استقرار پیدا کرده بودند، 43 ایستگاه پایش آنلاین کیفیت اب رودخانه ها در کل کشور وجود خواهد داشت.
ایجاد قابلیت اندازه گیری آلاینده های فلزی در محیط های آبی و هوا در استان های محروم کشور
وی ضمن یادآوری سیاست های کلان دولت در چارچوب اصل 50 قانون اساسی و پرداختن به یکی از مهمترین آلاینده های زیست محیطی در حوزه آلودگی به فلزات سنگین، گفت: دفتر پایش فراگیر سازمان حفاظت محیط زیست با تکیه بر دانش کارشناسان خود و با توجه به احیاء اعتبار اختصاصی به ریزگردها در سال 1391، اقدام به شناسایی به روزترین تجهیزات در سنجش آلاینده های فلزی کرده است.
مدیرکل دفتر پایش فراگیر سازمان حفاظت محیط زیست افزود: در همین راستا در نیمه نخست سال جاری اقدام به تأمین سه دستگاه جذب اتمی به منظور اندازه گیری و تعیین مقدار کمی بیش از 70 عنصر در نمونه های مختلف زیست محیطی از جمله نمونه های محلول (آب، پساب و سایر موارد) و نمونه های جامد (خاک رسوب، نمونه های بیولوژیک، فیلترهای هوا و سایر موارد) جهت تعیین آلاینده های فلزی در محیط هایی همچون محیط های آبی و هوا ناشی از منابع مختلف آلاینده در کشور است.
انصاری ادامه داد: همچنین از محل همین اعتبارات دستگاه های Gc، Gc mas، Gc fid به منظور تجهیز آزمایشگاه های ادارت کل استان ها خریداری شده است که به ویژه Gc mas به منظور اندازه گیری و پایش کیفی سوخت بسیار مورد نیاز است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر تنها 3 استان کشور مجهز به این سیستم هستند، گفت: با تخصیص این سیستم به هشت کلانشهر آلوده می توان عملیات اندازه گیری و پایش کیفی سوخت را که بر اساس مصوبه اردیبهشت ماه هیأت دولت، سازمان حفاظت محیط زیست موظف است به صورت دوره های زمانی سه ماهه انجام دهد را حداقل به صورت منطقه ای پوشش داد.
انصاری برنامه ریزی جهت ایجاد سامانه نرم افزاری تجمیع داده های پایش کشور را از جمله اولویت های دفتر پایش فراگیر سازمان حفاظت محیط زیست دانست و افزود: با راه اندازی این سامانه شاهد اتفاقاتی بسیار مثبت در حوزه پایش کشور خواهیم بود.
مدیرکل دفتر پایش فراگیر سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه در حال پیگیری راه اندازی سامانه ملی پایش لحظه ای در کشور است، گفت: با راه اندازی این سیستم و تجمیع اطلاعات پایش لحظه ای ایستگاه های محیطی آب و هوا، می توان داده های منابع نشر آلاینده ها در صنایع (پایش لحظه ای صنایع) را نیز تجمیع کرد.
پایان پیام/
نظر شما