دو کتاب جامعه شناسی انتشارات سروش منتشر شد

خبرگزاری شبستان: انتشارات سروش دو کتاب «نظریه های جامعه شناسی» نوشته تقی آزاد ارمکی و «مقدمه ای بر جامعه شناسی خانواده» نوشته باقر ساروخانی را منتشر و از امروز روانه بازار نشر کرده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومی انتشارات سروش؛ با وجود اینکه در زمینه نظریه های جامعه شناسی به زبان فارسی چندین کتاب به نگارش درآمده است، ولی تنظیم کتابی مستقل که پاسخگوی بعضی نیازهای دانشجویان مقاطع کارشناسی علوم اجتماعی باشد هم چنان ضروری به نظر می رسد.

 

کتاب «نظریه های جامعه شناسی» با این هدف تألیف شده است که پاسخگوی بعضی از نیازهای دانشجویان در مقطع کارشناسی رشتة علوم اجتماعی باشد. در این کتاب ضمن اجتناب از ابهام و زیاده گویی، به ریشه ها و زمینه های شکل گیری، اصول، مبادی و برداشت های متعدد از نظریه ها پرداخته شده است.

 

جهت گیری کلی این کتاب بیشتر معرفی نظریه هاست تا نقد نظریه ای و یا دفاع از نظریه دیگر، یا اصرار بر جهت گیری نظری خاص و طرح چارچوب نظری واحد. زیرا دانشجویان علوم اجتماعی قبل از نیاز به نقد و بررسی نظریه ها، نیازمند به آگاهی از زمینه ها، مباحث اصلی، صاحب نظران و دیدگاه های موجود در یک مکتب یا نظریه جامعه شناسی هستند. از این رو در این کتاب کمترین سهم به نقد نظریه ها داده شده است و در مقابل بیشترین مطالب کتاب معطوف به معرفی نظریه اختصاص یافته است.

 

از ویژگی های دیگر این کتاب مصاحبه نویسنده با صاحب نظران جامعه شناسی درباره نظریه های جامعه شناسی است. کتاب بی آنکه درباره نظریه های مختلف نقد و داوری کند فقط آنها را معرفی کرده و تحلیل را به خود خواننده وا می گذارد.

در کتاب حاضر در مقایسه با چاپ اول تفاوت های بسیاری وجود دارد. اولین تفاوت در حذف فصل اول کتاب با عنوان " ماهیت نظریه در جامعه شناسی" است که این فصل توسط نویسنده به کتابی مستقل تحت عنوان " درآمدی بر نظریه سازی در جامعه شناسی" به نگارش درآمده است.

 

از دیگر تفاوت های این کتاب با کتاب قبلی، بازنگری در مباحث مربوط به نظریه کارکردگرایی ساختی است. ضمن بازنویسی اسن فصل بعضی از مباحث نیز حذف شده اند. زیرا در شرایط جدید چندین کتاب مفید در مورد اندیشه پارسنز و مرتن به فارسی ترجمه شده است و تکرار مطالبی که در آن کتاب ها به طور تفصیلی وجود دارد، در این کتاب ضرورتی نداشت.

 

در چاپ جدید کتاب" نظریه های جامعه شناسی" که در بیست و یک فصل تدوین شده، در مجموع سه مصاحبه که با جیمز کلمن، ایمانوئل والرستالین و رندال کالینز صورت گرفته به مباحث نظریه انتخاب عقلانب، جامعه شناسی مارکس و نظریه تقابل اضافه شده است.

 

چاپ هفتم کتاب " نظریه های جامعه شناسی" در 340 صفحه، با قیمت 12500 تومان در شمارگان یک هزار و پانصد نسخه وارد بازار نشر شده است.

همین گزارش می افزاید: کتاب " مقدمه ای بر جامعه شناسی خانواده" با رویکردی بر مسائل جامعه شناسی خانواده، برای دانشجویان درس جامعه شناسی خانواده و علاقمندان به مباحث خانواده به نگارش درآمده است. جامعه­ شناسی خانواده از جمله مباحثی است که در نهاد خانواده نقش و اهمیتی خاص و به سزا دارد و حتی می­توان گفت که مطالعه خانواده و زیرساخت­ها و اجرای آن از مشکل­ترین مطالعات اجتماعی است. . این اثر در هشت بخش تدوین شده است.

 

در بخش اول با عنوان "ازدواج و تطور آن" نویسنده سعی کرده است تا به دو سوال ازدواج چیست؟ و نظر دانشمندانی که در این مورد مطالعه کرده اند، در این باره چیست؟ بپردازد. مولف در بخش دوم به موضوع "همسان همسری قاعده جهانی همسرگزینی" می پردازد و عناصر اصلی و تعیین کننده را در انتخاب همسر بیان می کند.

 

در بخش سوم " انواع و صور ازدواج" پرداخته شده است. در بخش چهارم مراحل "گزینش همسر، علایق فردی و حد والدین" در امر ازدواج را مورد بررسی قرار داده است. در بخش پنجم به موضوع "ازدواج در ایران امروز "و دگرگونی های این امر پرداخته است. در بخش ششم به" خانواده، انواع و نظریه های" مرتبط با این موضوع پرداخته است.

 

در بخش هفتم "حیات خانواده "و عواملی که بر آن تاثیر گذارند و موضوع اشتغال زنان و تاثیر آن بر خانواده مورد برسی قرار گرفته شده است. در بخش هشتم به "خویشاوندی و انواع آن" که یکی از روابط استوار انسانی است، پرداخته شده است.

 

چاپ هجدهم این اثر در 294 صفحه با قیمت 125000 ریال از سوی انتشارات سروش منتشر و در اختیار مشتاقان مباحث جامعه شناسی قرار گرفته است.

 

پایان پیام/

کد خبر 387624

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha