حجتالاسلام غلامرضا عادل، معاون فرهنگی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان تهران پیرامون ابعاد اجتماعی واقعه کربلا به خبرنگار شبستان گفت: حادثه عاشورا در کمتر از چند ساعت اتفاق افتاد و این حادثه به فرموده امام خمینی(ره) دانشگاه انسانسازی است که تمام ابعاد انسانی را دربر میگیرد و تا به امروز توانسته در تمام ابعاد زندگی افراد مؤثر باشد.
حجتالاسلام عادل با اشاره به رسالتهای مبلغان در ایام عزاداری امام حسین (ع) تصریح کرد: یکی از رسالتهای اصلی مبلغان در دهه محرم انتقال پیام تاریخی ابا عبدالله (ع) است اما باید مبلغان با دقت پیام این حماسه بزرگ را به شکل کاربردی به جامعه امروز منتقل کنند تا سرلوحه همه افراد در اجتماع قرار گیرد.
وی خانوادهمحوری، اقامه نماز در اول وقت و احترام به همسر را از جمله پیامهای اجتماعی واقعه عاشورا برشمرد و افزود: در اقامه نماز اول وقت امام حسین (ع) 2 نفر از اصحاب حضرت ابا عبدالله (ع) شهید شدند، این موضوع نشاندهنده اهمیت نماز اول وقت در دین اسلام است یعنی نماز اول وقت در هر شرایطی باید اقامه شود و هیچ شرایطی سختتر از شرایط جنگ نیست.
معاون فرهنگی اداره اوقاف و امور خیریه استان تهران در مورد طول زمان مراسم سوگواری ابا عبدالله (ع) خاطرنشان کرد: مراسمهای عزاداری ایام سوگواری در ماه محرم و صفر با تنوع زمانی برگزار میشود و افراد میتوانند بر اساس نیاز و سلیقه خود از زمان مناسب برای کسب معرفت از این مجالس استفاده کنند.
وی افزود: برخی افراد با حضور در مجالس با مدت زمان طولانی اغنا میشوند و برخی با حضور در مجالس با مدت زمان کوتاه و این موضوع بستگی به نوع سلایق و وقت اشخاص دارد.
حجتالاسلام عادل در زمینه نحوه ایجاد نیاز در نسل جوان برای حضور در مجالس عزاداری اظهار کرد: تقویت احساس نیاز در جوانان برای بهرهگیری از مکتب اهل بیت (ع) و ایجاد جذابیت در برگزاری مراسم سوگواری و سخنرانیها متناسب با نیاز روز جامعه در این مجالس میتواند زمینه حضور جوانان را در این مجالس افزایش دهد.
معاون فرهنگی اداره اوقاف و امور خیریه استان تهران یادآور شد: در مجالس امام حسین (ع) نباید از پیام اصلی حضرت ابا عبدالله غافل شویم و این مراسم را فقط به شکل نمادین و سمبلیک برگزار کنیم زیرا قیام کربلا در هیچ زمانی فراموششدنی نیست.
پایان پیام/
نظر شما