به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، سیدضیا هاشمی، معاون فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در نشست خبری صبح امروز که در این وزارتخانه برگزار شد، گفت: سال گذشته در 9 دانشگاه در ارتباط با سیره رضوی فعالیت مربوطه داشتهایم، امیدواریم این دانشگاهها ضمن ارتقای کیفیت افزایش پیدا کنند.
وی افزود: فعالیتهای سیره رضوی را در طول سال ادامه خواهیم داد و اردوهای ثامنالحجج را هم گسترش می دهیم.
هاشمی تصریح کرد: در طول شش ماه گذشته همه نمایندگان مجلس کشور به وزارت علوم دعوت شده اند و همه معاونت ها برنامه ها به اطلاع نمایندگان رسانده اند.
وی با بیان اینکه در طول سال همه دانشجویان به اردوهای راهیان نور اعزام می شوند، تصریح کرد: اردوهای راهیان نور اجباری نیست و به هیچ وجه این نگاه را ما در وزارت علوم نداریم بلکه بر اساس علاقه مندی دانشجویان به این اردوها اعزام می شوند و همین الان هم ظرفیت و توانمندی نظام دانشجویان علاقه مند را نداریم و امکانات موجود به اندازه کافی نیست.
معاون فرهنگی وزارت علوم اظهار کرد: بخشی از هزینه های اردوها را دانشگاه ها تامین می کنند و در آینده هم بخشی دیگر از هزینه ها را خود دانشجوها باید بدهند.
وی درباره یادمان های شهدا در دانشگاه ها اظهار کرد: سیاست ما این است تا یادمان ها را در قالب های مختلف گسترش دهیم.
وی افزود: یکی دیگر از سیاست های وزارت علوم این است که فعالیت هایی که ناظر بر احیا و حفظ نام شهدا به ویژه شهدای دانشجو است، تقویت کنیم. در این راستا مقدمات برگزاری کنگره شهدای دانشجو با کمک بسیج دانشجویی در سال آینده فراهم شده تا برگزار شود.
وی درباره نشریات دانشجویی اظهار کرد: 3500 نشریه مجوزدار وجود دارد که از این تعداد دو هزار نشریه فعال هستند البته این آمار برای سال گذشته است و اکنون بیشتر شده است و ما در تلاشیم میزان حمایت مادی را افزایش دهیم.
وی درباره آمار تشکل های دانشجویی اظهار کرد: در سطح دانشگاه های مختلف تشکل های جدید از جریان های مختلف فکری راه اندازی شده است و نسبت به سال گذشته افزایش پیدا کرده اند اما اکنون آماری از تعداد تشکل ها را از دانشگاه ها نگرفته ایم.
وی افزود: تشکل هایی که در 20 دانشگاه دفتر فعال دارند می توانند تقاضای اتحادیه جدید دهند.
وی با اشاره به تغییر و تحول در دفتر تحکیم اظهار کرد: اختلافاتی در دفتر تحکیم به وجود آمد که منجر به تعطیلی بخشی از آن شد و برخلاف ادعاهای مختلف وزارت علوم دنبال تشکل های دولت ساخته نیست و تشکل هایی که وابسته به خارج از دانشگاه باشند خلاف قانون است.
وی با تاکید بر اینکه مخالف تشکل های ساختگی هستیم، اظهار کرد: تشکل ها باید از دانشگاه ها شروع کنند تا به سطح ملی دست یابند و ما خواهان تعطیلی هیچ تشکلی نیستیم و تعطیل شدن هر تشکل ضربه ای به پیکر فعالیت فرهنگی دانشگاه ها است و برخورد ما با تشکل ها در چهارچوب قانون است.
وی با بیان اینکه امروز وزیر علوم میزبان نمایندگان اتحادیه های دانشجویی است، اظهار کرد: این یک برنامه روتین است که هرساله برگزار می شود و ما پیش از این هم نشست هایی با اتحادیه ها و تشکل ها داشته ایم.
وی با بیان اینکه همه تشکل های موجود منتقد وزارت علوم هستند، تصریح کرد: این به آن معنا است که توانسته اند نمایندگی بخشی از دانشجویان را بگیرند در صورتی که همه دانشجویان باید نماینده داشته باشند و این اتفاق مانع تندروی و انزوای دانشجویان می شود.
معاون فرهنگی وزیر علوم با بیان اینکه ما مخالف افراط و تفریط هستیم، اظهار کرد: ما مخالف این هستیم که تنها بخشی از دانشجویان نماینده داشته باشند و متاسفانه هنوز دیدگاه های همه دانشجویان بازتاب داده نمی شود. اگر تمام واقعیت های دانشگاه ها منعکس شود به اعتدال نزدیک تر می شویم.
وی درباره تسهیل ازدواج دانشجویی اظهار کرد: مسئله ازدواج دانشجویی بیشتر باید در سازمان امور دانشجویان بررسی شود و ستاد ازدواج دانشجویی در نهادهای مقام معظم رهبری در دانشگاه ها فعال هستند.
وی ادامه داد: زوج های دانشجویی در اردوهای زیارتی اعزام می شوند و در طی این سفر کارگاه های مربوط به ازدواج برگزار می شود و تفاهم نامه ای را با دستگاه های مختلف انعقاد خواهیم کرد تا از برنامه های مختلف در زمینه ازدواج حمایت شود و فرهنگ ازدواج آسان ترویج و تقویت یابد.
وی درباره آخرین وضعیت جشنواره فارابی گفت: ما تاکید زیادی به برگزاری جشنواره فارابی داریم و به دنبال اجرای باکیفیت این جشنواره هستیم که مستلزم هماهنگی است و ما هماهنگی های لازم را انجام دادیم اما متاسفانه در شرایط تعطیلی دانشگاه ها هستیم باید ارزیابی کنیم برگزاری این جشنواره در تابستان مناسب است یا منتظر باشیم تا سال تحصیلی جدید برگزار شود.
وی تاکید کرد: پس از برگزاری جشنواره فارابی فراخوان جشنواره فارابی سال آینده اعلام می شود.
پایان پیام/
نظر شما