نشست امان همسویی با توطئه گران علیه عراق

خبرگزاری شبستان:امان پایتخت اردن چند روز قبل میزبان نشستی در ضدیت با ارکان دولت عراق بود نشستی که بوی توطئه از آن به مشام می رسید.

به گزارش خبرگزاری شبستان،اردن که همواره سیاست آن در راستای اهداف غرب و همپیمانان منطقه ای بوده است در بحران سوریه و عراق موضعی مبهم اتخاذ کرده است.این کشور در بحران سوریه میزبان برخی از نظامیان فراری بود و نقشه علیه دمشق از این کشور طراحی می شد در عراق نیز وضع به این گونه است.
اردن علاوه بر اینکه از زمان سقوط رژیم بعث در عراق بسیاری از بازماندگان رژیم سابق و بعثی ها و خویشاوندان صدام حسین از جمله رغد دیکتاتور معدوم را در خاک خود جا داده است در راستای همسویی با تروریست ها در عراق میزبان نشستی در هتل انتر کونتنتال در امان بود.
اثیل النجیفی استاندار فراری نینوا تا در اصلی سالنی که شرکت کنندگان در این کنفرانس حضور داشتند آمد، ولی از ورود به سالن منع شد. دست اندرکاران این کنفرانس همچنین از ورود «سعد ابوریشه» به عنوان نماینده شوراهای بیداری ممانعت به عمل آوردند. ضمنا نمایندگانی از ائتلاف العراق به رهبری «فاضل الدباس» حضور داشتند که مطرح ترین آن ها «سفیان النعیمی» از کرکوک بود. حضور این افراد که در روند سیاسی مشارکت دارند و به نوعی آن را به رسمیت می شناسند، در کنفرانس فتنه گران و حامیان تروریست ها در اردن سؤال برانگیز است.منابعی در امان پایتخت اردن گفته‌اند «سعد البزاز» از روزنامه نگاران عراقی و «اکرم زنکنه» صاحب شبکه ماهواره ای "التغییر" با حضور در این کنفرانس، از حامیان اصلی آن بوده و توجه گسترده ای به پخش و تبلیغ آن داشتند؛ کنفرانسی که به شدت از سوی شبکه های فتنه گری چون الجزیره و العربیه تبلیغ می شد.«عبدالناصر الجنابی» از افراد تحت پیگرد دستگاه قضائی عراق به سبب حمایت از تروریسم با عنوان معاون فرمانده عالی گروه موسوم به "جبهه الجهاد و الخلاص الوطنی" و «عبدالمالک السعدی» از شیوخ فتنه گر، «ابوشجاع التکریتی» نماینده گروه تروریستی مسلح موسوم به "تنظیم الجیش الوطنی العراقی" مرتبط با حزب منحل شده بعث، گروه وابسته به شیخ حارث الضاری از فتنه گران تحت پیگرد دستگاه قضائی عراق موسوم به شورای علمای مسلمان و گروه‌های مسلحی از استان های غربی و شمال عراق، نمایندگانی از گروه موسوم به "ارتش ملی عراق" ، "الحراک العراقی در بغداد و سامراء" ، گروه مسلح موسوم به " شورای سیاسی انقلابیون" به سرکردگی «زیدان الجابری» و افسران بعثی سابق، «عبدالصمد الغریری» از سرکردگان مطرح بعثی ها از جمله شرکت کنندگان در این کنفرانس بودند.برخی منابع هم از مشارکت «رغد» دختر صدام معدوم در این کنفرانس -البته از طریق اعزام نماینده- خبر داده بودند.

واکنش ها
عالیه نصیف عضو ائتلاف دولت قانون گفت: اظهارات محمد المومنی سخنگوی دولت اردن و وزیر امور اطلاع رسانی این کشور مبنی بر اینکه برگزاری نشست امان ارتباطی به دولت این کشور ندارد تلاش برای عبور ساده از کنار این موضوع است.
وی افزود: دولت اردن از این فعالیت ها آگاه بوده است زیرا هیچ تحرک مشکوکی در اردن از نگاه دستگاه اطلاعاتی این کشور دور نمی ماند و مفهوم آن بری نبودن اردن از این موضوع است.
نصیف بیان کرد: اردن باید حسن نیت خود را به عراق نشان دهد و به جای توجیه موضوع و اینکه این نشست ارتباطی با آن ندارد بهتر است که مظنونین دستگاه قضایی عراق که در این نشست حضور داشتند را به بغداد تحویل دهد و شرکت کنندگان دیگر را از اردن اخراج کند و مانع از ورود مجدد آنها به اراضی اردن شود.
هوشیار عبدالله ، از رهبران جنبش تغییر دربیانیه ای تصریح کرد ، کنفرانس امان ، تلاشی بیهوده برای برانگیختن فتنه طائفه ای در عراق بوده است. وی گفت : کنفرانس امان همان اندازه که علیه دو گروه شیعه و سنی عراق بود ، ضد گروه قومی کردها هم تلقی شده است ، زیرا هدف از برگزاری آن ضربه زدن به پروسه سیاسی در عراق و بازگرداندن این کشور به نقطه صفر و به دوران گذشته بوده است.
بختیار شاویس ، عضو همپیمانی کردستانی هم ضمن اتخاذ مواضعی مشابه ، از دولت بغداد خواست روابط خود با کشورهای حامی تروریسم و میزبان تروریستها را قطع کند .
ائتلاف دولت قانون به ریاست نوری مالکی هم با محکوم کردن اقدام دولت اردن در میزبانی از مخالفان عراقی و تروریستها و بعثی ها ، تصریح کرد ، اینگونه اقدامات به روابط مبتنی بر حسن همجواری این کشور با اردن آسیب می زند . عالیه نصیف ، نماینده ائتلاف دولت قانون در مجلس عراق ، برگزاری کنفرانس مخالفان این کشور در اردن را حرکتی در راستای مخدوش نمودن روند سیاسی عراق عنوان کرد .
سایر نمایندگان پارلمان عراق هم با یاد آوری این نکته که نشستهایی نظیر نشست امان در چارچوب توطئه ای برای ضربه زدن به وحدت ارضی و حاکمیتی عراق بوده است ، از بغداد خواستتند تا مواضعی جدی در قبال اینگونه تحرکات اتخاذ کند . الهادی السعداوی ، از نمایندگان پارلمان عراق تاکید کرد ، اردن مسئول خونهای ریخته شده در عراق است ، زیرا این کشور یکی از حامیان داعش است .
از دیدگاه نمایندگان پارلمان عراق میزبانی اردن از گروه داعش و بعثی ها ، دخالت آشکار در امور داخلی عراق محسوب شده و بایستی دولت بغداد به آن پاسخ دهد .
امام جمعه شهر نجف هم هدف از نشست امان را کودتا علیه روند سیاسی عراق ، عنوان کرد .
عواطف نعمه عضو ائتلاف دولت قانون گفت: ما از مشارکت برخی شخصیت های سیاسی در کنفرانسی در امان در کنار سرکردگان تروریست ها و بقایای رژیم بعثی سابق برای بررسی طرح های تروریستی تجزیه عراق و شکست روند سیاسی کشور، ابراز شگفتی می‌کنیم؛ شخصیت هایی که در روند سیاسی عراق مشارکت دارند. کنفرانسی اخیرا در سایه ناباوری مقامات عراقی به میزبانی حکومت اردن در امان با عنوان فریبنده کنفرانس گروه های ملی عراق برگزار شد که شرکت کنندگان آن کسانی بودند که به صراحت هدف خود از برگزاری این کنفرانس را شکست روند سیاسی و اجرای اهداف و طرح های خطرناک خود یعنی بازگرداندن عراق به دوران دیکتاتوری و سراسر ظلم و استبداد صدام معدوم دانستند. هدف از برگزاری کنفرانس به اصطلاح گروه های ملی، حمایت از گروه ها و باندهای تروریستی مسلح و اجرای طرح های خارجی برای تجزیه عراق و شکست روند سیاسی و دموکراتیک عراق است. مهمترین دلیل دروغ بودن ادعای عوامل برگزار کننده این کنفرانس این است که اگر این کنفرانس ملی است، چرا در بغداد یا استان دیگر عراق برگزار نکردند و آن را در یکی از کشورهای منطقه برگزار کردند. نکته تأسف بار در خصوص کنفرانس خطرناک اخیر در اردن، حضور سیاستمدارانی از عراق است که در روند سیاسی هم مشارکت دارند. به همین سبب آن ها باید موضع سیاسی خود در قبال روند سیاسی و علت مشارکت خود در کنفرانس اخیر را بیان کنند.

نعمه می گوید: ما نمی خواهیم آنچه درباره دولت گذشته رخ داد، تکرار شود که برخی گروه های سیاسی فردی در دولت داشتند و فردی هم با تروریست ها همراه می کردند.

توجیه اردنی ها
ناصر جوده، وزیر خارجه اردن در کنفرانس مطبوعاتی مشترکی با لوران فابیوس، همتای فرانسوی خود در امان، گفت: چند روز پیش حسین شهرستانی، وزیر خارجه جدید عراق با من تماس گرفت و اعلام کرد که برخی طرف‌های عراقی نشستی را در اردن و با حمایت مسئولان اردنی برگزار کرده‌اند اما من به وی تاکید کردم که این خبر درست نیست و حدود 20 دقیقه صحبت کردیم و به او گفتم که این نشست به درخواست یا با نظارت اردن صورت نمی‌گیرد.
وی اظهار داشت: اردن همواره برای کسانی که می‌خواهند نشستی را در این کشور برگزار کنند، مکانی را فراهم می‌کند و این اولین بار نیست که برخی طرف‌های عراقی نشست‌هایی را در اردن برگزار می‌کنند. ما تنها به کسانی که امنیت و ثبات اردن را تهدید می‌کنند یا خواهان مداخله در امور داخلی ما هستند، اجازه نمی‌دهیم که در اردن نشست برگزار کنند.
جوده تاکید کرد: ما هیچ ارتباطی با نشست مذکور و نتایج آن نداریم جز اینکه از نفوذ خود استفاده می‌کنیم تا نتایج این نشست به روند سیاسی در عراق یا قانون اساسی آن لطمه‌ای نزند و به عقیده من بیانیه این نشست شامل اقدام منفی علیه قانون اساسی یا روند عراق نبوده است.
وی گفت: ما خواهان حفظ امنیت و ثبات عراق هستیم چرا که این مساله به نفع ماست. عراق کشور و دوست و همسایه ماست و ما روابط خوبی با این کشور داریم. امیدوارم هیچ گونه تفسیر نادرست و اشتباهی از نشستی که برگزار شد، ارائه نشود.
به هر حال گرچه اردنی ها به دنبال توجیه موضوع هستند اما نکته ای که نباید از نظر دور نگه داشت نقش مرموزی است که همواره اردنی ها ایفا کرده اند. در شرایطی که عراق با بحران داعش روبرو است و زمزمه های تجزیه این کشور از سوی برخی طرف ها مطرح می شود این حرکت اردن نیز در همین راستا است.اردنی ها در حالی مخالفان دولت عراق را در خاک خود راه می دهند و به آنها اجازه برپایی نشست را می دهند که نفت ارزان قیمت از عراق می خرند.اردن همواره در ریل رژیم صهیونیستی، غرب و همپیمانان آنها حرکت کرده است.

 

کد خبر 387355

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha