مناسب سازی تنها 40درصد اماکن عمومی و دستگاه های اجرایی برای معلولان

خبرگزاری شبستان: مدیرکل بهزیستی خراسان شمالی گفت: تنها 40 درصد اماکن عمومی و دستگاه های این استان برای معلولان مناسب سازی شده و 60 درصد باقی مانده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ رضا الله وردی، مدیرکل بهزیستی خراسان شمالی ظهر امروز (26 تیر) در جمع خبرنگاران استان که به مناسبت هفته بهزیستی برگزار شد، گفت: تنها 40 درصد اماکن عمومی و دستگاه های این استان برای معلولان مناسب سازی شده و 60 درصد باقی مانده است.


وی گفت: برخی ادارات و دستگاه ها نیز مناسب سازی استانداردی ندارند و تنها مواردی هایی را رعایت می کنند که گفته شود.


وی از تمامی دستاگاه های این استان خواست تا نسبت به این موضوع حساس باشند چرا که علاوه بر معلولان افراد مسن، زنان باردار و افرادی که در یک مقطع دچار مشکل می شوند به مناسب سازی نیاز دارند.


وی با اشاره به اینکه هم اکنون 29 هزار خانواده با جمعیت 79 هزار نفر زیر پوشش بهزیستی استان قرار دارند، تعداد معلولان این استان را 15 هزار و 200 نفر اعلام کرد که در بخش های مختلف جسمی، حرکتی و نخاعی و ذهنی قرار دارند.


وی افزود: در این میان بیشترین معلولیت در استان مربوط به معلولان جسمی و حرکتی است.


الله وردی با اشاره به تخصصی بودن 80 درصد فعالیت های این سازمان در حوزه های گفتار درمانی، خدمات گفتاری و فیزیوتراپی، اظهار داشت: فقط 20 درصد فعالیت های این سازمان را خدمات حمایتی تشکیل می دهد.


وی اشتغال و مسکن مددجویان را از جمله خدمات حمایتی برشمرد و گفت: در حال حاضر حدود 40 هزار نفر از جامعه هدف این سازمان برای این امر ثبت نام کرده اند که در حال انجام است.


الله وردی تصریح کرذد: در سال گذشته 558 مورد مسکن شهری به مددجویان زیر پوشش این نهاد با سهم آورده 40 میلیون تا 70 میلیون ریال تحویل داده شد که این مددجویان 20 میلیارد ریال کمک بلاعوض دریافت کردند.


وی حمایت از خانواده های بی سرپرست و بدسرپرست و کودکانی که در معرض آسیب های اجتماعی قرار دارند را جزئی از فعالیت های حوزه اجتماعی این سازمان دانست و یادآور شد: هم اکنون 15 مرکز نگه داری کودکان بی سرپرست و بد سرپرست و یک مرکز نگهداری کودکان خیابانی در این استان وجود دارد.


وی افزود: فعالیت هایی نیز در راستای مددکاری، مشاوره، کاهش طلاق، فرزند خواندگی و امور مهدها در این سازمان انجام می شود.


مدیرکل بهزیستی خراسان شمالی، بخش مشاوره این سازمان را به دو صورت حضوری و غیر حضوری اعلام کرد و اظهار داشت: کلیه افراد به ویژه معلولان می توانند جهت ارتباط و مشاوره با خط 1480 تماس بگیرند.


وی مشاوره طلاق را از اهم فعالیت ها دانست و متذکر شد: با تلاش مددکاران این سازمان 43 درصد افرادی که طلاق گرفته بودند به زندگی بازگشتند.


الله وردی با تاکید بر اینکه در این سازمان بحث پیشگیری، اولویت اصلی بعد از درمان است، بیان داشت: بیشترین فعالیت سازمان بهزیستی در این بخش انجام می شود.


وی تصریح کرد: سازمان بهزیستی استان در بخش تخصصی، تاسیس کلینیک های ترک اعتیاد، کمپ های اعتیاد و کاهش اعتیاد تاکنون توانسته بسیار موفق عمل کند.


مدیرکل بهزیستی خراستان شمالی تصریح کرد: هم اکنون 17 هزار و 522 معتاد در 87مرکز نگهداری معتادان سرپایی، اقامت میان مدت، اقامتی غیردارویی اجتماعی، اقامتی ویژه معتادان پرخطر و تزریقی و مرکز معتادان کارتن خواب نگهداری می شوند.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 386844

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha