دکتر محمد امید، معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد کشور به خبرنگار خبرگزاری شبستان در بجنورد از هزینه کرد هزار و 500 میلیارد تومانی طی سال گذشته برای اشتغال های کوچک در مجموعه امداد از محل اعتبارات قرض الحسنه بانک های عامل خبر داد.
وی معوقات بانکی این نهاد طی سه سال گذشته را بنا بر اعلام بانک ها زیر یک درصد اعلام کرد و اظهار داشت: بیش از 90 درصد از طرح های خودکفایی و خوداشتغالی کمیته امداد با موفقیت انجام شده است.
دکتر امید تصریح کرد: همچنین طی سه سال اخیر با اقدامات انجام گرفته300 هزار خانوار این نهاد از خوشه حمایتی خارج شدند در حالی که دولت سالیانه 600 میلیارد تومان کمک بلاعوض به آنها می کرد و در حال حاضر با خارج شدن از چرخه حمایتی این مبالغ به خزانه دولت بازمی گردد.
خارج شدن 120 هزار خانوار از چرخه حمایت طی 5/2 سال آینده
وی با بیان اینکه براساس برنامه توسعه پنجم باید سالانه 10 درصد از مددجویان کمیته امداد با اجرای طرح خوداشتغالی از پوشش این نهاد خارج شوند، متذکر شد: با برنامه ریزی انجام گرفته تعداد 120 هزار خانوار با میانگین 5/2 سال اجرای طرح های خودکفایی تا سال 96 از پوشش امداد خارج می شوند.
دکتر امید، یادآور شد: هم اکنون از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی و صندوق اشتغال نیازمندان کمیته امداد تسهیلاتی برای اجرای طرح های خوداشتغالی در اختیار مددجویان قرار می گیرد.
450 میلیون ریال سقف پرداختی تسهیلات به مددجویان
وی سقف تسهیلات پرداختی برای اجرای طرح های خوداشتغالی مددجویان را 450 میلیون ریال اعلام کرد که در سه مرحله به این خانوارها پرداخت می شود.
تولید 6 درصد شیر کشور توسط مددجویان امداد
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد کشور با تاکید بر اینکه نتیجه اشتغال های خرد به اقتصاد کشور کمک شایانی می کند، گفت: با استفاده از اشتغال های خرد این نهاد فقط 6 درصد شیر و گوشت کشور توسط این خانواده ها تامین می شود و در بخش خدمات حمل و نقل نیز از 9 تا 17 درصد سهم دارند.
وی به ایجاد 10 شرکت خدمات بازرگانی داخلی در استان های کشور نیز اشاره کرد و گفت: این شرکت ها کار بازاریابی و پشتیبانی از تولیدات مددجویان این نهاد در قالب طرح های خوداشتغالی را بر عهده دارند که وظیفه اصلی آنها خرید تولیدات مددجویان به خصوص در بخش صنایع دستی است.
کمک 7 هزار و 500 میلیارد تومانی به استان ها به صورت سالیانه
وی به کمک 7 هزار و 500 میلیارد تومانی به استان ها به صورت سالیانه برای حمایت از اشتغال های خرد و خارج شدن مددجویان از چرخه حمایت نیز اشاره کرد و یادآور شد: هر چند اشتغال های مهم و بزرگ در کشور ضروری است اما باید به اشتغال های خرد نیز توجه ویژه ای شود.
دکتر امید یکی از شعارهای دولت تدبیر و امید را ایجاد اشتغال در کنار بحث تورم و گرانی دانست و خاطرنشان کرد: در همین رابطه شورای اشتغال برگزار و در این زمینه پیشنهاداتی به دولت ارائه شده است.
وی در پاسخ به این سوال که تا کنون چه میزان از این اشتغال های ایجاد شده منجر به اشتغال پایدار شده است، متذکر شد: تا کنون تسهیلات زودبازدهی که قبلا پرداخت می شد در مسیرهایی غیر از مسیر اصلی هزینه می شد.
وی افزود: در همین راستا طی نشستی که مابین دولت، کمیته امداد و وزارت کار و رفاه اجتماعی برگزار شد این مساله بررسی و مقرر شد مسئله برطرف شود.
ضرورت داشتن الگوی مشخص برای دستیابی به اشتغال واقعی
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد کشور داشتن الگوی مشخص برای دستیابی به اشتغال واقعی را مورد تاکید قرار داد و یکی از راه حل های برون رفت از این مشکل را در نظارت بر تولید و اشتغال دانست.
وی با بیان اینکه در این میان بنگاه های بزرگ نیاز به سرمایه گذاری بزرگ و زمان برای ایجاد اشتغال پایدار دارند، تصریح کرد: در پروژه های سنگین شرایط امروز کشور به گونه ای است که تامین منابع مشکل است.
وی ادامه داد: در حالی که بانک مرکزی نتوانسته همراهی لازم را در پرداخت 230 هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری در نظر گرفته شده برای اشتغال کشور داشته باشد؛ ناگزیر به استفاده از منابع عادی بانک ها شده ایم.
دکتر امید متذکر شد: شاید اشتغال های کوچک در سرمایه ملی تاثیر اقتصادی زیادی نداشته باشد اما می تواند در ایجاد اشتغال بسیار تاثیرگذار باشد.
ایجاد 8/1 اشتغال ایجاد شده در کشور توسط کمیته امداد
وی با اشاره به ایجاد 8/1 اشتغال ایجاد شده در کشور توسط کمیته امداد، گفت: این نهاد با مهارت آموزی، ارائه تسهیلات و کاریابی و نظارت بر اشتغال های ایجاد شده توانسته اشتغال های پایدار بسیاری را در کشور ایجاد کند.
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد کشور به حمایت از اشتغال های ایجاد شده در این نهاد نیز اشاره کرد و گفت: در این راستا نیز برای افرادی که نتوانسته اند بازار یابی مناسبی داشته باشند اقدام به خرید کالا و فروش انها در بازارهای داخل و خارج کرده است.
وی یادآور شد: همین امر باعث شد تا در سال گذشته حدود 60 میلیارد تومان از محصولات صنایع دستی مددجویان و امسال 50 هزار متر فرش از آنها خریداری شود.
اختصاص30 میلیارد تومان اعتبار به خراسان شمالی
دکتر امید، وضعیت خراسان شمالی را نیز مورد اشاره قرار داد و خاطرنشان کرد: امسال برای خراسان شمالی 30 میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده که در صورت جذب تا پایان آذر ماه، به همین میزان اعتبار نیز اضافه می شود.
وی افزود: خوشبختانه در این استان همکاری در بخش امداد بسیار خوب بوده که کسب رتبه ممتاز کشور در بخش اشتغال حاکی از همین امر است.
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد کشور با اشاره به استفاده از موقعیت ها و موفقیت های این استان در عرصه های مختلف در سایر استان ها، متذکر شد: با این وجود خراسان شمالی باید به سمت ایجاد زیرساخت های صنعتی بزگ هدایت شود.
گفتنی است؛ در حال حاضر 5/4 میلیون نفر در سطح کشور تحت پوشش کمیته امداد قرار دارند و سالانه 5/3 میلیون نفر نیز از حمایت های موردی این نهاد برخوردار می شوند.
پایان پیام/
نظر شما