به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل ازپایگاه اطلاع رسانی ستاد مبارزه با مواد مخدر دکتر حمید پورشریفی ،عضو شورای مرکزی سازمان نظام روانشناسی با هشدار نسبت به کاهش سن اعتیاد و افزایش میزان مرگ و میرهای ناشی از سوء مصرف مواد مخدر گفت: علیرغم اینکه معتقدم باید همواره اخبار مثبت را به جامعه منعکس کرد اما متاسفانه واقعیتهای تلخی وجود دارد که لازم است بیان شود تا از اتفاقات تلختر جلوگیری شود.
وی افزود: براساس اطلاعات و شواهدی که وجود دارد مصرف مواد مخدر و روانگردانها وضعیت رو به رشدی دارد و میزان ابتلا نیز حاکی از کاهش سن اعتیاد است که این دو موضوع بسیار نگرانکننده است.
عضو شورای مرکزی سازمان نظام روانشناسی با تاکید بر اینکه دو موضوع افزایش میزان مصرف روانگردانها و کاهش سن اعتیاد ضرورت توجه و حساسیت خانوادهها را بیشتر میکند اظهار کرد: اگرچه ممکن است والدین از عوارض مصرف مواد مخدر اطلاعاتی داشته باشند اما باید بدانند مصرف مخدرهای که دارای ناخالصی است، بسیار خطرناکتر بوده و حتی فرد قبل از انکه بخواهد مسیر ابتلا را طی کند به مرگهای زود هنگام دچار میشود.
پور شریفی هشدار داد: خانوادهها به ویژه والدینی که نوجوان دارند باید بدانند که درگیر شدن با اعتیاد متفاوت از عوارض سوء مصرف مواد مخدر است لذا باید با حساسیت بیشتری بر رفتار و ترددهای فرزندان خود با همسالان نظارت و کنترل کنند.
این استاد دانشگاه بر این نکته تاکید کرد: اگر رفتار و ارتباط والدین با نوجوان منجر به ایجاد تنش و رفتارهای ناپخته و در نتیجه اضطراب نوجوان شود نه تنها پیشگیری از اعتیاد رخ نخواهد داد بلکه ممکن است وضعیت فرد وخیمتر نیز شود لذا والدین باید اطلاعات دقیقتری را در این رابطه کسب کنند.
وی تاکید کرد والدین باید روشهای مستقیم و غیر مستقیم کنترل فرزندان و مهارتهای زندگی و فرزند پروی را بدانند تا با شیوه صحیح با فرزند نوجوان خود برخورد کنند از این رو تمام محققان براین نکته صحه گذاشتهاند که افزایش مدت زمان حضور والدین در کنار فرزندان احتمال ابتلا به اعتیاد را در آنها کاهش میدهد.
عضو شورای مرکزی سازمان نظام روانشناسی عنوان کرد: در برخی مواقع دیده میشود که نوجوان با یک هیجان منفی به اعتیاد روی میآورد لذا نقش خانواده و تاثیرگذاری حضور آنها در کنار فرزندان بسیار حائز اهمیت است.
وی اظهار کرد: متاسفانه گاهی افکار نادرستی در جامعه شکل میگیرد که خانوادهها دولت را مسوول اصلی اقدامات پیشگرانه از آسیبها میدانند در حالی که در کنار وظیفه ذاتی دولت و دستگاهها خود خانواده دارای بیشترین مسوولیت است که نباید آن را سلب کند.
پورشریفی گفت: هرچند دستگاهها از جمله مدرسه در قبال آموزشها نقش دارند اما نوجوانان همواره در تعامل با خانواده خود هستند و باید همیشه تحت نظارت درست و دقیق خانواده باشند. گاهی خانوادهها تصور میکنند اگر تمام نیازهای اقتصادی و رفاهی را برای فرزندان خود فراهم کنند آنها را تامین کردهاند در حالیکه وظیفه خطیر و اصلی والدین تربیت و پرورش آنهاست و باید در این مسیر از هیچ امری کوتاهی نکرده و آن را به دولت و دستگاهها محول نکنند.
پایان پیام/
نظر شما