امانالله قراییمقدم در گفتوگو با خبرنگار شبستان گفت: به طور کلی تجردگرایی در قشر متوسط به بالا بیشتر مشاهده میشود، گرچه امروزه تقریبا تمام اقشار جامعه دست به گریبان این موضوع شدهاند.
وی با بیان اینکه عوامل تسهیل ازدواج در جامعه کم شده است، گفت: بیکاری، تورم، نبود شادی و نشاط، عشقورزی و غیره نیز از عوامل افزایش تجردگرایی است.
قراییمقدم مهمترین عامل تجردگرایی را تفریحات بیرون از خانه دانست و گفت: دختران و پسران به راحتی با یکدیگر رابطه برقرار میکنند که گاهی این ارتباط بسیار فراتر از یک رابطه ساده است که باعث افزایش تجردگرایی شده است.
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: رسانههای بیگانه نیز در این امر تأثیرگذارند چرا که جوانان با تماشای برنامههای این شبکهها احساس میکنند که چرا باید خود را مقید کنند.
وی با ابراز تأسف از گرایش 33 درصدی جوانان به تجردگرایی گفت: جوانان در حال حاضر در جامعه میتوانند نیازهای خود را از طریق برقراری ارتباط با جنس مخالف برآورده کنند به همین دلیل از پایبندی به خانواده و تشکیل زندگی سر باز میزنند.
قراییمقدم ادامه داد: یکی دیگر از اتفاقاتی که در سطح جامعه در حال فزونی است زندگی دختران در خانههای مجردی بوده که باعث افزایش تمایل به تجردگرایی شده است.
به گفته این جامعهشناس، تفریحات بیرون از منزل، شکستهشدن حرمت تشکیل خانواده و شکستهشدن حرمت ازدواج، رنگباختن ارزشها و سنتها و همچنین کمرنگشدن ارزشهای اخلاقی از دلایلی است که بر فراوانی تجردگرایی دامن میزند.
قراییمقدم یادآور شد: تجردگرایی زمینهساز بروز انواع آسیبهای اجتماعی و خردشدن نظام خانوادگی است و تبعاتی چون عدم تشکیل خانواده، اثرات سوء جمعیتی و کاهش باروری را به دنبال دارد.
به گفته قراییمقدم، همچنین تجردگرایی اثرات اقتصادی را نیز به دنبال دارند چرا که مردان و زنانی که خانواده تشکیل نمیدهند از اقتصاد مریض پیروی میکنند و کمتر نگران مسایل اقتصادی آینده و حرکت به سمت اقتصاد پویا هستند.
وی همچنین با اشاره به اثرات سوءفرهنگی تجردگرایی گفت: شیوع بیبندوباری، هرزگی، اثرات سوء روحی – روانی، اثرات آموزشی و بهداشتی سوء در کمین جامعهای است که به سمت تجردگرایی پیش میرود.
وی خاطرنشان کرد: افرادی که تمایلی به ازدواج ندارند از لحاظ روحی و روانی سالم نیستند چرا که آنها به هنجارها، باورها و اعتقادات پایبند نیستند و از لحاظ شخصیتی دچار مشکل هستند.
پایان پیام/
نظر شما