لایحه هوای پاک درجلسه هیات دولت/تخریب واحدهای غیرمجاز در بستر رودخانه

خبرگزاری شبستان: معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در جلسه شورای برنامه ریزی استان تهران از بررسی لایحه هوای پاک در جلسه هیات دولت خبر داد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی محیط زیست، معصومه ابتکار معاون رئیس جمهور ور ئیس سازمان حفاظت محیط زیست با حضور در شورای برنامه ریزی استان تهران به بیان دغدغه ها و چالش های محیط زیست استان پرداخت.

 

 

ابتکار با اشاره به نهایی شدن لایحه هوای پاک در کمیسیون زیربنایی صنعت و محیط زیست، گفت: این لایحه در جلسه هیات دولت به تصویب خواهد رسید.

 


وی با یادآوری این موضوع که لایحه قبلی در این خصوص مربوط به سال 1374 بوده است، اظهار داشت: قانون جدید منطبق با نیازهای فعلی کشور است و در صورت جذب حمایت مجلس و تصویب این قانون در مجلس، می تواند آغاز اقداماتی موثر در این حوزه باشد.

 


وی با اشاره به اینکه با بحران‌های جدی در کشور مواجه هستیم، گفت: در جلسه اخیری که دولت با مقام معظم رهبری داشت، تاکید ویژه‌ای در بحث زمین‌خواری و تغییر کاربری گسترده زمین در تهران داشتند و مقرر شد وزارت جهاد کشاورزی و محیط زیست در این خصوص ورود پیدا کند.

 

 

ابتکار با تاکید بر اینکه دولت نگاه ویژه‌ای به محیط زیست دارد، اظهار داشت: رئیس جمهور مکرر در جلسات هیأت دولت به حفظ محیط زیست تاکید داشته است.معاون رئیس جمهور با ابراز تأسف از عدم توجه به مقوله محیط زیست در گذشته و ابراز نگرانی از افت شاخص های مختلف این حوزه، اعلام کرد: مهم ترین بحران فعلی محیط زیست، استفاده از منابع طبیعی بیش از توان اکولوژیکی است.

 

 

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: به طور نمونه تنها در استان تهران، میزان استفاده از منابع طبیعی چیزی در حدود 26 برابر توان اکولوژیک استان است. رقمی که در کل کشور در حدود 3.5 برابر ظرفیت اکولوژیکی ایران است.

 

 

این مقام مسئول با نادرست خواندن الگوی شهرسازی و جمعیتی استان تهران و عدم انطباق آن با شرایط زیستی استان، اظهار داشت: نتیجه چنین اقداماتی منجر به کمبود منابع آب استان و در نتیجه فشار به منابع آبی همجوار برای تأمین آب استان شده است.

 

 

وی با اشاره به جلسات مشترک با احمد مسجد جامعی رئیس شورای شهر تهران و عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی در خصوص ساماندهی به وضعیت شهرسازی تهران در شورای شهرسازی و معماری، تأکید کرد: به منظور جلوگیری از افزایش بحران های استان، موضوع ساخت و ساز و بارگذاری بیش از حد جمعیت استان تهران باید در دستور کار قرار گیرد.

 

 

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ضمن ذکر نمونه هایی همچون منطقه 22 تهران و شهرستان پردیس، گفت: جلوگیری از افزایش جمعیت ساکن در تهران نیاز به تعامل و همکاری دستگاه های مختلف دارد. زیرا افزایش تمرکز فعالیت های اقتصادی در تهران با منافع ملی همخوانی ندارد و بهترین اقدام ساماندهی وضعیت زیست محیطی فعالیت های فعلی در استان است.

 

 

ابتکار تأکید کرد: در بحث سیاست توسعه ای فعالیت های صنعتی و شهرک های صنعتی، باید سیاست های کاهنده به معنی ساماندهی، ارتقاء کیفیت و کاهش فعالیت ها را در پیش گرفت.

 

 

وی ادامه داد: با چنین تغییر رویکردی به همراه برنامه ریزی و سیاست گذاری، همچنین بهره گیری از فرصت مدیریت کشور توسط دولتی علاقمند به حفظ محیط زیست می توان امیدوار به کاهش حجم معضلات موجود بود.

 

 

معاون رئیس جمهور با تأکید بر این موضوع که هدف از حفظ محیط زیست و سالم سازی آن، افزایش و ارتقاء کیفیت زندگی مردم است، تصریح کرد: برای دستیابی به این هدف باید پیوندی درست میان جامعه، محیط زیست، صنعت، اقتصاد و توسعه برقرار گردد که حرکت بر مبنای طرح جامع آمایش سرزمین می تواند در این خصوص راهگشا باشد. زیرا محیط زیست هرگز مانع توسعه پایدار نیست.

 

 

وی نقطه عطف حرکت بر مبنای آمایش سرزمین در استان تهران را حفظ مناطق لار و کویر از گزند توسعه ناپایدار دانست.

 

 

ابتکار با تأکید بر این موضوع که ادامه روند گذشته امکان پذیر نیست، تصریح کرد: باید به سرعت الگوهای مصرف بخش های مختلف به ویژه آب و انرژی را اصلاح کرد و نخستین گام برای مدیریت منابع آب و انرژی باید از سوی دولت برداشته شود.

 

 

معاون رئیس جمهور با اشاره به پدیده فراگیر افزایش دمای کره زمین، گفت: شاخص‌های محیط زیست تغییر پیدا کرده است و ایران بر روی کمربند خشکسالی قرار گرفته است و در حال حاضر 1.5 تا 2 درجه هوا نسبت به 10 سال گذشته گرمتر شده است و باید آمادگی داشته باشیم تا شرایط سختی که در آینده پیش‌رو داریم با برنامه‌ریزی و مدیریت گذر کنیم.

 

 

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، تنها راه خروج از بحران فعلی محیط زیست ایران را اجرای برنامه ای مبتنی بر علم و دانش روز با همکاری و هماهنگی تمامی نهادها دانست.

 

 

ابتکار، برنامه ریزی برای بهره بری از اقتصاد سبز، اشتغال سبز، اکوتوریسم، همچنین توسعه پایدار صنایع و کشاورزی را از جمله برنامه های دولت در حوزه محیط زیست دانست و گفت: برنامه ریزی برای انجام درست این اقدامات می تواند به معنای حفظ محیط زیست در کنار توسعه کشور باشد.

 

 

وی گفت:‌ یکی از جنبه‌های نشاط در جامعه بهره‌مندی از آسمان شهر است که هم‌اکنون آسمان شهر تهران در فصول مختلف با پدیده‌های مختلفی مواجه است.

 

 

ابتکار افزود: یکی از معضلات شهر تهران، آلودگی نوری است. در تهران نیاز است که تاریکی نیز داشته باشیم ولی متاسفانه 24 ساعته تهران روشن است و به همه جا آسیب می‌رساند.

 

 

وی درباره آلودگی هوای شهر تهران نیز خاطرنشان کرد: برای آلودگی هوا نیز کارگروه ملی و کارگروه شهر تهران فعال شده است و در دولت نیز برنامه‌های آلودگی‌های هوا بازبینی و بر اساس شرایط اجرایی می‌شود.

 

 

رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست کشور به توزیع بنزین یورو 4 در کلانشهرهای تهران، کرج، اراک و تبریز اشاره کرد و گفت: تا پایان آذرماه هر 8 کلانشهر آلوده کشور به توزیع بنزین یورو 4 و حذف بنزین پتروشیمی و بنزن می‌رسد.

 

 

وی یادآور شد: ابتدای امسال اگر پدیده گردوغبار در تهران نبود، آلودگی هوا از لحاظ فسیلی بسیار کاهش پیدا کرده است.

 

 

وی به خودروهای فرسوده اشاره کرد و گفت: باید در خصوص خوروهای فرسوده اقدامی جدی صورت بگیرد و در قالب هدفمندسازی یارانه‌ها 1100 میلیارد تومان برای آلودگی هوا پیش‌بینی شده است و امیدواریم مردم به نفع محیط زیست از یارانه‌های خود انصراف دهند.

 

 

رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست کشور تاکید کرد:‌ برای کاهش آلودگی هوا مهمترین اتفاق باید در بخش سوخت و خودرو بیفتد و خودروسازان نیز تاکنون همکاری کاملی داشته‌اند و تا پایان شهریور تمامی خودروها با استانداردهای یورو 4 تولید می‌شود.

 

 

وی به مناطق حفاظت شده و پارک‌های تهران اشاره کرد و گفت:‌ مناطقی چون لار، خجیر و سرخه‌حصار از مناطق ارزشمند تهران هستند که باید حفظ شود و باید تمامی دستگاه‌ها در این امر مشارکت کنند.

 

 

ابتکار خاطرنشان کرد: دو هفته پیش لایحه ارزیابی زیست‌محیطی در دولت به تصویب رسید.

 

 

وی در خصوص معادن شن و ماسه در جنوب تهران اظهار داشت: معادن شن و ماسه سیاست زیست‌محیطی مربوط به خود را دارد که باید اجرایی شود.

 

 

وی در پایان ادامه داد: بخشی از آلودگی هوا که ناشی از گردوغبار بوده منشأ آن داخلی و بخش دیگر خارجی بوده است و زمانی که سازمان هواشناسی پیش‌بینی پایداری هوا را داشته باشد، سازمان حفاظت از محیط زیست از فعالیت این معادن جلوگیری می‌‌کند و توسعه ما این است که معادن در تهران به حداقل برسد.

 

 

تخریب واحدهای غیرمجاز در بستر رودخانه / احیاء مجدد کمربند سبز وردآورد تا کرج

 

سیدحسین هاشمی در چهارمین جلسه برنامه‌ریزی و توسعه استان تهران که با حضور معصومه ابتکار رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست کشور برگزار شد، گفت: منطقه وردآورد از تهران تا کرج کمربند سبز را که در گذشته از دست دادیم اکنون در کمیسیون ماده 5 بحثش را مطرح و کمربند سبز در تهران شروع خواهد شد.

 

 

استاندار تهران در خصوص مسائل زیست محیطی و توسعه فضای سبز اظهار داشت: با توجه به وضعیت محیط زیست دولت روی این موضوع حساس بوده و مقام معظم رهبری نیز صحبت‌هایی در زمینه توسعه فضای سبز و نگرانی از تغییرات کاربری اخیرا مطرح کردند که باید ما همین جا بگویم برخورد با ساخت و سازهای غیرمجاز و متجاوزان حریم رودخانه خواهیم داشت.

 

 

وی ادامه داد: از زمانی که بنده به عنوان استاندار تهران معرفی شدم یکی از دغدغه‌های اصلی آلودگی هوا بوده است که در این مورد نیز این دغدغه را به سایر مسئولان نیز منتقل کردم و در این رابطه کمیسیون خاص تهران و کلانشهرها تشکیل شد تا سایر معضلات کمتر شود.

 

 

هاشمی خاطرنشان کرد: در این مدت از ساخت و سازهای غیرمجاز در استان تهران نیز جلوگیری شده است و بخشداران و فرمانداران در این زمینه حضور قوی‌ داشته‌اند.

 

 

استاندار تهران درباره تخریب ساخت و سازهای غیرمجاز در بستر رودخانه‌‌ها اظهار داشت: تا سال گذشته 860 واحد تخریب و این تعداد امسال و تاکنون به 950 واحد تخریب در بستر رودخانه‌ها رسیده است چرا که این بستر رودخانه جایی برای ساخت و ساز و ویلا نیست بلکه محل ورود و خروج آب است.

 

 

هاشمی یادآور شد: 2 هزار و 200 پرونده در خصوص ساخت و سازهای غیرمجاز قوه قضائیه حکم صادر کرده است که این نشان از همکاری خوب قوه و برخورد جدی با ساخت و سازهای غیرمجاز دارد.

 

 

استاندار تهران درباره پسماندها اظهار داشت:‌ باید پسماندها را از طریق دفن فنی زباله و یا تولید کمپوست که برای کشاورزی مورد استفاده قرار بگیرد اقدام کرد.

 

 

هاشمی درباره فاضلاب شهری تهران اظهار داشت: تاکنون از 900 میلیون متر مکعب فاضلاب تهران حدود 200 میلیون متر مکعب آن تصفیه شده و مابقی هنوز تصفیه نشده است لذا با تصفیه این آب‌ها می‌توان قسمتی از آب مورد نیاز بخش کشاورزی را تأمین کرد.

 

 

وی ادامه داد: در زمینه کمبود آب باید بگویم که روند کاهشی نداشته بلکه روند افزایش بوده ولی با ذخیره آب و چاه ما مشکلاتی داشتیم که مردم باید در مصرف آب مراعات کنند در حقیقت با صرفه جویی 20 درصدی آب ما می‌توانیم تابستان را به خوبی پشت سر بگذاریم.

 

 

وی ادامه داد: با توجه به اینکه ما با خشکسالی جدی مواجه هستیم باید در مصرف آب مراعات کرده تا بارش های خوبی در پاییز داشته باشیم چرا که درست مصرف کردن یک اصل است و باید مدیریت شود.ما با هماهنگی وزارت نیرو و با مدیریت می‌توانیم تابستان امسال را بدون جیره بندی آب بگذرانیم.

 

 

استاندار تهران درباره نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی و از رده خارج شدن تاکسی‌های فرسوده اظهار داشت: 81 هزار تاکسی فرسوده در تهران تردد می‌کند که از این تعداد 8500 تاکسی پیکان و 22 هزار تاکسی پراید و سمند فرسوده است و در کل 30 هزار تاکسی فرسوده در استان تهران داریم که در حال فعالیت هستند و بنزین زیادی نیز مصرف می‌کنند.

 

 

هاشمی ادامه داد: در خصوص تاکسی‌های فرسوده ما نامه‌ای به آقای جهانگیری نوشتم تا دو شرکت خودروی سایپا و ایران خودرو در زمینه خودرو هیدرولیکی اقدام کنند؛ 300 دستگاه را می‌توانند خودروسازان با این امر تولید کنند.

 

 

هاشمی ادامه داد: حدود 200 هزار خودرو در آژانس‌ها فعالیت می‌کنند که صد هزار خودروی آن فرسوده هستند و مشکلات زیست‌محیطی ایجاد می‌کنند.

 

 

وی درباره استفاده از خودروهای هیبریدی اظهار داشت‌: می‌توان با یک مدیریت و استفاده از توان داخلی از خودروهای هیبریدی در استان تهران استفاده کرد تا شاهد کاهش آلودگی هوا نیز باشیم.

 

 

استاندار تهران درباره کشت صیفی‌جات آلوده در جنوب شهر تهران اظهار داشت: اکثر مزارع کشت صیفی‌جات آلوده تخریب شده‌اند و تنها 15 درصد از این مزارع باقی مانده است که به زودی تخریب خواهند شد.

 

پایان پیام/

کد خبر 386367

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha