به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام والمسلمین محمد صادق صالحی منش در حاشیه بازدید از بخش های مختلف دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد، اظهار داشت: از ابتدای کار ارزیابی ما از فعالیت های دبیرخانه کانون های مساجد قم مثبت بوده و با گذشت زمان و آشنایی بیشتر، این دیدگاه تشدید شده است.
وی بیان داشت: دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد قم مدیریت هنرمندانه ای در پیشبرد برنامه ها و فعالیت های خود دارد، این هنرمندی در بخش هایی نظیر روابط عمومی و امور کانون ها محسوس است.
در ادامه این بازدید حجت الاسلام والمسلمین مهدی حسین زاده با اشاره به فعالیت امور کانون های دبیرخانه کانون های مساجد قم تصریح کرد: امور کانون ها صف مراجعه کانون ها به دبیرخانه است، همه مسائل کانون ها که به صورت مستقیم به دبیرخانه مربوط می شود از طریق امور کانون ها پیگیری و به سرانجام می رسد.
حجت الاسلام والمسلمین حسین زاده بیان داشت: ثبت و تاسیس کانون ها، انجام امور کانون های تخصصی با کارکردهای خاص( 25 کانون تخصصی در 19 عنوان رشته)، انجام خدمات آموزشی، فرهنگی، اردویی و حوزه های تخصصی در امور کانون ها صورت می گیرد.
472 کانون فرهنگی و هنری مساجد در قم فعال هستند
وی با اشاره به این که همه درخواست های کانون ها به امور کانون ها انتقال داده می شود، خاطرنشان کرد: در حال حاضر 472 کانون داریم که تعداد 152 کانون مختص خواهران و 320 کانون برای برادران است.
حجت الاسلام حسین زاده یادآور شد: 5کانون در زندان ها، 2 کانون در مجتمع های بهزیستی که یکی از ان ها 18 هزار نیرو دارد، 2 در کانون پادگان های ارتش، 2 در کانون سایت هسته ای فردو، کانون حرم مطهر حضرت معصومه (س) و مسجد مقدس جمکران تعدادی از کانون هایی هستند که در محل های خاص و با اهداف فرهنگی و هنری مورد نظر فعال هستند.
فعالیت 65 کانون فرهنگی و هنری مساجد در توابع استان قم
وی با بیان این که در بخش ها، روستاها و شهرهای اطراف قم 65 کانون داریم، عنوان داشت: در تابستان سال جاری 31 هزار و پانصد نفر تا کنون در طرح فراغت کانون های فرهنگی هنری مساجد قم ثبت نام کرده اند.
حجت الاسلام والمسلمین مهدی زاده ابراز داشت: سه خانه دیجیتال برای استفاده تخصصی و مسئولان کانون ها راه اندازی شده که یکی از آن ها در محل دبیرخانه کانون های مساجد قم واقع شده است.
وی افزود: در ماه مبارک رمضان در همه مساجد طرح تلاوت نور انجام می شود و همچنین 25 خانه نور داریم که کارهای تخصصی قرآن را دنبال می کنند.
مساجد بهترین و بزرگترین رسانه اسلام هستند / برگزاری دوره آموزش خبرنگاری طلیعه به همت دبیرخانه کانون های مساجد
در ادامه علی محمد علی پور مسئول روابط عمومی کانون های مساجد استان قم طی سخنانی، اظهار داشت: در ابتدای کار خود نسبت به کادر سازی امر روابط عمومی اقدامات مناسبی صورت گرفت که 340 مسئول روابط عمومی فعال در کانون های مساجد یکی از دست آوردهای این کادر سازی است.
محمدعلی پور بیان داشت: درسال جاری رویکرد روابط عمومی کانون های مساجد استان قم رویکردی رسانه ای ست، در همین زمینه برای برگزاری "دوره آموزش خبرنگاری طلیعه" و "جشنواره بزرگ مسجد و رسانه" برنامه ریزی های مناسبی انجام داده ایم.
وی با اشاره به این که مسجد بزرگترین رسانه اسلام است، تصریح کرد: با وجود منبر، امام جماعت، خطیب، مداح و ظرفیت هایی که در مساجد وجود دارد مسجد بهترین و بزرگترین رسانه اسلام است.
محمدعلی پور همچنین افزود: امسال بیش از 30 هزار پوستر و بنر فرهنگی و هنری و 70 هزار بروشور مسابقه با موضوع های مرتبط با مساجد در سطح استان نصب و توزیع شده است.
همه فعالیت های کانون های خواهران به صورت مستقل انجام می شود
در ادامه این بازدید همچنین سیده معصومه طباطبایی مسئول امور خواهران کانون های مساجد استان قم، به تشریح برنامه های امور خواهران پرداخت و گفت: همه فعالیت ها و امور خواهران به صورت مستقل انجام می شود و تنها برای هماهنگی ها و خط مشی های کلی با مسئولان دبیرخانه ارتباط داریم.
وی با بیان این که این عدم اختلاط موجب رشد شده است، ابراز داشت: 152 کانون داریم و برای هر منطقه و محله یک رابط داریم که با ارتباط و تعامل مستمر مطالبات ما را پیگیری و درخواست های کانون ها را به ما انتقال می دهد.
فعالیت های کانون های خواهران با محوریت امام جماعت صورت می گیرد
طباطبایی تاکید کرد: ما اعتقاد داریم برای انجام کارهای فرهنگی و هنری در مساجد نباید متولی جدیدی ایجاد شود، از این رو فعالیت ها با محوریت امام جماعت انجام شده و خواهرانی که می خواهند در مساجد فعالیت کنند باید از امام جماعت مسجد تاییدیه داشته باشند.
وی یادآور شد: واحد خواهران قم به عنوان اولین استانی بود که در سال 89 با کمتر از 10 کانون خواهران به صورت مستقل کار خود را در دبیرخانه استان قم آغاز کرد و تا امروز توانسته ایم 152 کانون را راه اندازی و مدیریت کنیم.
طباطبایی عنوان داشت: علاوه بر برنامه های معمول ابلاغی، برنامه های دیگری در حوزه های آموزشی، فرهنگی، هنری و کارگاه از سوی دبیرخانه و خود کانون ها برگزار می شود.
سرمایه کانون های مساجد قم نیروهای متخصص و جهادی هستند
علیرضا استادیان نیز نیز در ادامه بازدید استاندار قم از بخش های مختلف کانون مساجد در خصوص برنامه های آموزش و پژوهش ابراز داشت: برنامه های دبیرخانه در این بخش در سه محور آموزش، پژوهش، قرآن و تبلیغ انجام می شود.
وی ادامه داد: آموزش و ارتقای سطح طلاب و اساتید، کادر و اعضای کانون ها، برگزاری کلاس های هنری، فنی ومهارتی برای اعضای کانون ها و اعزام مبلغ و اساتید هنرمند به کانون ها به صورت رایگان از جمله اقداماتی است که در بخش آموزش و پژوهش دبیرخانه قم صورت می گیرد.
استادیان اظهار داشت: اعزام اساتید به کانون ها بر اساس نیاز سنجی و سطح کانون های مختلف صورت می گیرد.
تقویت کادر و اعضای کانون های مساجد یکی از اولیت های اصلی ماست
وی بیان داشت: ما اعتقاد داریم سرمایه کانون ها افرادی هستند که به صورت تخصصی و جهادی کار می کنند، از همین رو تقویت اعضا و کادر کانون های مساجد را در اولیت کاری اصلی خود قرار داده و برنامه آفاق اندیشه را با محوریت تعلیم کادر کانون ها کلید زده ایم.
پژوهش دانش آموزی برنامه خلاقانه کانون های مساجد قم
استادیان همچنین افزود: بحث پژوهش دانش آموزی به عنوان یک برنامه ای خلاقانه نیز در کانون های مساجد قم کلید خورد که طی آن دانش آموزان داستان هایی را در مباحث مختلف پس از بحث و پژوهش با قلم خودشان به نگارش در می آورند و می نویسند.
140 کتابخانه فعال در کانون های مساجد استان قم
حجت الاسلام والمسلمین موسوی نیز با اشاره به فعالیت های فرهنگی و هنری دبیرخانه گفت: در حال حاضر140 کتابخانه فعال و 120 کتابخانه قفسه باز در کانون ها داریم که نیازمند حمایت ویژه امور کتابخانه های استان است.
وی با اشاره به تسهیلات بیمه کتابداران از سوی دبیرخانه خاطرنشان کرد: با راه اندازی حلقه های کتاب خوانی در کانون ها تلاش شده فرهنگ کتابخانی به صورت واقعی در بین اعضای کانون ها و افراد مسجدی شکل بگیرد.
ترویج فرهنگ نماز یکی از دغدغه های اصلی کانون های مساجد استان قم
حجت الاسلام موسوی عنوان داشت: بخش فرهنگی و هنری دبیرخانه قم جهت ترویج فرهنگ نماز که یکی از دغدغه های اصلی ماست با ستاد های اقامه نماز و یاوران نماز استان قم به صورت فعال و مستمر تعامل و همکاری دارد.
راه اندازی هیات های مذهبی در کانون های مساجد
وی با اشاره به این که بخش فرهنگی و هنری دبیرخانه از همه نشریات تجربی که توسط کانون ها تهیه می شود حمایت می کند، افزود: راه اندازی هیات های نوجوانان و جوانان در کانون ها نیز یکی دیگر از برنامه های ما بود که علاوه بر ایجاد و توسعه فضای مذهبی به محلی برای رشد مداحان جوان و نوجوانان تبدیل شود.
حجت الاسلام موسوی اظهار داشت: برگزاری جشنواره های مانند مدهمتان در موضوع قران و عترت، جشنواره آواها و نغمه ها در موضوع سرود و تواشیح مذهبی و المپیاد ورزشی از دیگر برنامه های ما در بخش فرهنگی و هنری است.
مشارکت فعال در برنامه جزء خوانی آستان مقدس کریمه اهل بیت(س) در ماه مبارک رمضان
وی یادآور شد: همچنین در زمینه ورزشی با هماهنگی هنرستان های تربیت بدنی استان اساتیدی را به کانون های فرهنگی و هنری می فرستیم که در زمینه برگزاری دوره های ورزشی مختلف فعال هستند.
حجت الاسلام والمسلمین موسوی در پایان یادآور شد: اعزام دو هزار نفر از اعضای کانون ها برای شرکت در برنامه جز خوانی آُستان مقدس حضرت فاطمه معصومه علیها السلام به صورت هفتگی و برنامه های اردویی مشهد مقدس و اسکان اعضاء در آن جا از دیگر برنامه های ما در بخش فرهنگی و هنری هستند.
پایان پیام/
نظر شما