به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یاسوج، آیت الله سیدعلی اصغر حسینی، امام جمعه یاسوج ظهر امروز (24 تیر) در نشست با جمعی از مخترعان، نخبگان و استعدادهای برتر تحت پوشش بنیاد نخبگان استان کهگیلویه و بویراحمد علم را مایه رشد انسان دانست و گفت: یکی از دلایل تشیع برای اثبات حقانیت امام علی (ع) برای امر خلافت، علم آن امام بزرگوار است.
آیت الله حسینی، مزیت علمی را مزیتی پذیرفته شده در کل جوامع خواند و افزود: علم نور است و قلب و درونی که منور به این نور شده باشد، ارزشمند و قابل تحسین است.
وی بیان داشت: اگرچه علم مایه ترقی و پیشرفت است؛ اما علم باید با عمل قرین شود تا شاهد اثرات مفید آن در جامعه باشیم وگرنه عالم بی عمل تأثیری در جامعه ندارد.
رئیس شورای فرهنگ عمومی کهگیلویه و بویراحمد با بیان این که علم اگر با بهره گیری از رهنمودهای دینی به مسیر خود ادامه دهد به تعالی انسان، جامعه و بشریت منجر می شود، اظهار داشت: اگر هر ملتی در دو زمینه دین و فرهنگ پیشرفت کند و تعالی پیدا کند سراسر آن جامعه علمی و بسیار افراد جامعه نخبه خواهند بود.
حسینی در ادامه به وضعیت استان در زمینه استعدادهای برتر و نخبگان اشاره و خاطرنشان کرد: مردم کهگیلویه و بویراحمد بسیار با استعداد هستند و همین نخبگان و دیگر کسانی که از استان در جای جای این مرز و بوم مشغول خدمت هستند نمونه این استعدادها هستند.
وی به علل عقب ماندگی و محرومیت در استان اشاره کرد و گفت: دلائل جغرافیایی، دشمنی رژیم طاغوت و اندیشه های غلط در زمینه برنامه های اجرایی دلایل مهم محرومیت در کهگیلویه و بویراحمد هستند.
امام جمعه یاسوج گفت: فرهنگ یکی از بخش مهم توسعه است و متأسفانه وجود مدیرانی که بار فرهنگ را یکسره بر دوش مردم می گذارند و مثلاً می گویند مساجد را باید فقط مردم بسازند به این بعد مهم توسعه آسیب زده است و باید این نگاه ها اصلاح شوند.
وی بروز و ظهور استعدادها را نیازمند وجود زیرساخت ها دانست و بیان داشت: مکان مساعد، حمایت مناسب، اشتیاق علمی در جامعه و غیره از نیازهای اولیه نخبگان برای به فعلیت درآمدن استعدادهای آنهاست و تا این شرایط فراهم نباشند، نمی توان انتظارات خارق العاده از نخبگان داشت.
حسینی خاطرنشان کرد: نخبگان استان با وجود این همه محرومیت به اینجا رسیده اند، کار علمی انجام داده اند، اختراع کرده اند و یا کشف جدیدی ارائه نموده اند و قطعاً لیاقت آنها بیش از این هاست که مسئولان باید به فکر این نخبگان با لیاقت باشند.
امام جمعه یاسوج ادامه داد: اگر مردم از دانشمندان قدردانی کنند بر تعداد دانشمندان افزوده می شود: برای تمام زمینه ها پول هست و هزینه می شود وقتی به هزینه برای فرهنگ می رسیم، کمبود است.
حسینی افزود: فرهنگ هر جامعه ای تعالی پیدا کند در سایر زمینه ها نیز شاهد پیشرفت خواهیم بود و همین موضوع ضرورت هزینه برای امورات فرهنگی را می رساند.
وی به نخبگان نیز توصیه کرد که منتظر نباشند کسی به سراغ آنها بیاید و خاطرنشان کرد: موتور محرکه جامعه نخبگان هستند و این نخبگان نباید منتظر باشند کسی به سمت آنها بیاید؛ بلکه باید خودشان به میان مردم و جامعه بروند.
امام جمعه یاسوج از نخبگان خواست تا با علم خود با مثابه چراغی به جامعه نور بدهند و بیان داشت: نخبگان باید کارآفرینی کنند و البته کارآفرینی نخبگان صرفاً از نظر مادی نیست؛ بلکه کارآفرینی یک نخبه علمی، معنوی و مستمر است.
در این دیدار صمیمی، نخبگان کهگیلویه و بویراحمد از امام جمعه یاسوج خواستند که نبود زیرساخت ها، بی توجهبی به بنیاد نخبگان استان، فرهنگ سازی جریان نخبگی و لزوم حمایت از حرکت های علمی و نخبگی را به مسئولان کهگیلویه و بویراحمد متذکر شود.
پایان پیام/
نظر شما