به گزارش خبرگزاری شبستان ،در آغاز سده چهاردهم تاکنون کتابها، فرهنگها، شروح و مقالههای فراوانی درباره مولوی نوشته شده که در هیچ مرجعی، این تحقیقات بررسی و نقد جامع، دقیق و علمی نشدهاند. این نوشتهها و آثار تحقیقی پیرامون مولوی در قرن حاضر با تاکید بر مثنوی در حوزههای گوناگون و سطوح مختلفی بوده که برجستهترین آن تحقیقات در حوزه فرهنگ نویسی و کشف الابیاتها، شرح نویسی، تحقیقات تطبیقی و تفسیری و مقالهها و آثار صرفاً تحقیقی و علمی هستند.
در خارج از ایران اقبال و توجه به مولوی به ویژه در نیمه دوم سده اخیر بیش از دیگر شخصیتهای ادب فارسی بوده و کنفرانسها و مجالس بزرگداشت او در اکثر کشورهای جهان به ویژه افغانستان، ایتالیا، آلمان، آمریکا، انگلستان و ... تنها نمونهای از این رویکرد است.
بنا بر گزارش پایگاه خبری کتابخانه مجلس شورای اسلامی ،در این کتاب تلاش شده است مجموعه مقالات پیرامون مثنوی معنوی، تحلیل و نقد و مهمترین مقالهها در هشت محور مشخص تبیین و تشریح شود. این کتاب مجموعه مقالات پیرامون مولوی تا سال 1380 مورد بررسی و تحلیل قرار داده است.
فهرست مطالب کتاب به این قرار است:
بخش اول- کلیات، مفاهیم و تعاریف
مقاله، مقاله نویسی و مسائل پیرامون آن
تصویر مولوی در تحقیقات معاصر
بخش دوم- معرفی و تحلیل هشتاد مقاله درباره مولوی
ابیات مثنوی
داستانهای مثنوی
شخصیتها در مثنوی
مولوی شناسی و مثنوی پژوهی (تحلیل شخصیت و اندیشه مولوی)
خدا، جهان و انسان
دین
اخلاق و عرفان
ادبیات، هنر و زیبا شناسی
جمعبندی و نتیجهگیری
این کتاب نگاشته دکتر مصطفی گرجی دانشیار دانشگاه پیام نور است که از سوی انتشارات سفیراردهال در 326 صفحه و در سال 93 منتشر شده است.
پایان پیام/
نظر شما