طنین گلبانگ الوداع از مساجد کردستان

خبرگزاری شبستان: همزمان با گذشت پانزدهمین روز از ماه مبارک رمضان و به نیمه رسیدن این ماه پرخیر برکت گلبانگ الوداع از مساجد و تکایا کردستان به گوش می رسد.

  به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سنندج، رمضان ماه ضیافت الله است و مردم مسلمان هرکدام به طریقی در این مهمانی خدا حضور دارند و می خواهند حداکثر استفاده را از برکات معنوی این ماه ببرند.


مردم استان کردستان نیز در این ماه معنوی برای خود آداب و رسومی دارند که هر چند تعدادی از آنها بعد از گذشت چندین سال فراموش شده اند ولی همچنان بعضی مراسم های ماه مهمانی خدا در این استان ویژه و منحصر به فرد است.

  با آغاز این ماه معنوی در استان ندای مرحبا با آهنگ خاصی از بلندگوی مساجد این استان به گوش می رسد و مردم خبردار می شوند که فردا اولین روز از ماه مبارک رمضان است و مردم خود را برای روزه گرفتن آماده می کنند.


این اشعار مذهبی در تکایا و مساجد با برگزاری مراسم مولودی خوانی تا روز پانزدهم ماه رمضان ادامه دارد، اما با گذشتن از نصف این ماه معنوی، آهنگ ها و آوازها کم کم تغییر پیدا می کنند و طنین نوای وداع رمضان در گلبانگ تکایا و مساجد به گوش می رسد.

  وداع رمضان یعنی اوج ناراحتی خداحافظی با بهترین ماه مهمانی خداوند

 مسئول دبیرخانه امور مساجد کردستان، به خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: وداع رمضان یعنی اوج ناراحتی خداحافظی با بهترین ماه مهمانی خداوند زیرا هنگامی که به این ماه معنوی دعوت شده ایم لذت خوشایندی همه وجود انسان را می گیرد اما نزدیک شدن به خداحافظی در این ماه غم و ناراحتی سراسر وجود انسان ها را در خود فرو می برد.


وی افزود: خداحافظی با ماه مبارک رمضان از پانزدهم این ماه معنوی آغاز می شود و توسط اذان گویان از گلبانگ مساجد صدای الوداع به گوش می رسد و این را ندا می دهد که فرصت برای حضور در ماه ضیافت الله بسیار کم است.


این مقام مسئول اظهار داشت: در منبرهای مساجد استان روحانیان با سخنانشان آحاد مردم به خصوص جوانان را آگاه می کنند که نهایت استفاده رابا عبادت بیشتر از این ماه معنوی ببرند.

 علمای دینی تلاش کنند آداب و رسوم کردستانی ها در ماه رمضان فراموش نشود


ماموستا عطا محمودی، یکی از ماموستا مساجد کردستان نیز اظهار داشت: موذنان مساجد الوداع رمضـان، الوداع شهر نور و القرآن را بعد از آنکه 15 روز از این ماه معنوی که با مرحبا سپری شد می‌سرایند و با‌اشعار زیـبایی از سروده‌های محلی، با ماه رمضان وداع می‌کنـند تا برای ورود به ماه شوال و بزرگ‌ترین عید اسلامی آماده ‌شوند.


وی افزود: ختم قرآن و هدیه دادن ثواب آن برای شادی روح اموات و به قصد عبادت و تقرب به خدا و اقامه نماز تراویح و نماز وتر به همراه مراسم اعتکاف در 10 روز آخر رمضان از جمله برنامه ای این ماه معنوی برای مردم استان است.


ماموستا محمودی تصریح کرد: همزمان نیز با ایام مبارک شب قدر و جشن نزول قرآن کریم در این ماه مبارک از دیگر برنامه‌ها و سنت‌هایی است که علی رغم گذشت زمان‌های طولانی و مشغله‌های فراوان همواره توسط مردم به صورت جدی توسط روزه داران سنندجی و کردستانی‌های متدین دنبال می‌شود.


امام جماعت مسجد نور، رس‍ی‍دگ‍‍ی‌ ب‍ه‌ م‍ح‍روم‍‍ان‌ و ن‍ی‍‍ازم‍ن‍د‌ان‌ ج‍‍ام‍‍ع‍ه‌، زی‍‍ارت‌ ‌ام‍‍اک‍ن‌ م‍ت‍ب‍رک‍ه‌، ح‍ض‍ور در م‍ر‌اس‍م‌ م‍ذ‌ه‍ب‍‍ی‌، ‌اج‍ر‌ای س‍ن‍ت‌ پ‍س‍ن‍دی‍ده‌ ص‍ل‍ه‌ ‌ارح‍‍ام‌ و ن‍م‍‍از ‌ع‍ی‍د ف‍طر، ‌از م‍‍ه‍م‍‌ت‍ری‍ن‌ ‌آد‌اب‌ و رس‍وم‌ م‍‍ع‍ن‍وی م‍ردم‌ کردستان در م‍‍اه‌ ض‍ی‍‍اف‍ت‌‌‌ال‍ل‍ه‌ برشمرد.


وی در ادامه با اشاره به اینکه سنت‌ها و آداب و رسوم ماه رمضان در شهرهای مختلف ایران متفاوت است، افزود: ماه رمضان در کردستان که دینداری مردمان آن زبان زد خاص و عام است در گذشته با آداب و رسوم و حال و هوای خاصی انجام می شد.

  این عالم اهل سنت، با تاکید بر اینکه روحانیون تلاش کنند آداب و رسوم کردستانی ها در ماه رمضان فراموش نشود، اذعان کرد: امروز به دلیل پیشرفت تکنولوژی و وجود رادیو و تلویزیون بعضی از آداب و رسوم مردم این دیار رو به فراموشی است که لازم است علمای دینی با تقویت و ترویج آموزه های اسلامی و سنت های مردم این دیار این سنت ها را احیا و مانع از فراموشی آن شوند.

  وی در پایان خاطرنشان کرد: احیا فرهنگ ها و سنت های قدیمی در بین آحاد جامعه به ویژه جوانان می تواند بسیاری از مشکلات جامعه را حل کند.


پایان پیام/
 

کد خبر 385997

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha