به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، علیرضا رزم حسینی، استاندار و رئیس ستاد هماهنگی و نظارت بر کانون های مساجد استان، شامگاه(23تیر)در همایش آسمانی ها-افتتاح طرح اوقات فراغت کانون های مساجد-با اشاره به مأموریت مساجد مبنی بر اتصال انسان به خداوند تصریح کرد: مساجد با طلوع انقلاب اسلامی نقش جدیدی تری به خود گرفت و آن نقش انقلابی و مسئولیت های اجتماعی است.
یکی از افتخارات مساجد ایران، تربیت رزمندگان است که هشت سال جنگ را اداره کردند
وی با بیان اینکه مساجد امروز با مساجد 50 سال پیش قطعاً متفاوت است؛ یکی از افتخارات مساجد ایران را تربیت رزمندگان دانست و گفت: کانون مسجد مرکز تربیت فرزندانی شد که هشت سال اداره جنگ را به عهده داشتند و عمدتاً جوانان بودند.
رزم حسینی، حضور فعال بانوان و جوانان در کانون های مساجد را قابل توجه دانست و افزود: رسالت امروز کانون های مساجد این است که جهادگر جبهه اقتصادی تربیت کند.
وی با اشاره به اینکه امروز کشور ما در محاصره اقتصادی است و در اطراف ما قدرتهای جهانی، آتشی از ناامنی و خونریزی در میان مسلمانان ایجاد کردند، نرخ بیکاری در کشور بالا، دغدغه های فرهنگی رهبری زیاد و جامعه از نبود یک نشاط اجتماعی رنج می برد؛ بر رسالت مهم مساجد در این شرایط تأکید کرد.
انجام کارهای کلیشه ای در مساجد یکی از مشکلاتی که جوانان را رنج می دهد
استاندار کرمان با طرح این سئوال که چرا مساجد بعد از جنگ اینقدر خفته هستند و کارایی لازم را ندارند و گره کار کجاست؟ افزود: حجم وسیعی از مساجد در استان کرمان(بیش از سه هزار و 500 مسجد) وجود دارد و این یعنی به ازای هر 2هزار نفر جمعیت یک مسجد داریم.
وی با اشاره به اینکه این جدای از مراکز فرهنگی، قرآنی و... است؛ افزود: این پتانسیل بزرگ مکانی را که در اختیار داریم یک موضوعی کم دارد که باعث نارسایی و عدم قبول انتظارات مردم و نظام است.
رزم حسینی، انجام کارهای کلیشه ای و یکنواخت و ظاهرسازی در مساجد را یکی از مشکلاتی دانست که جوانان از آن رنج برده و باعث می شود کمتر به کانون های مساجد رجوع کنند.
کانون های مساجد باید جهادگر اقتصادی و کار آفرین تربیت کنند
وی با تأکید بر اینکه درب مساجد باید در همه ساعات و نه فقط وقت اذان به روی جوانان باز باشد؛ اظهار داشت: باید در مساجد کار فرهنگی و هنری کرده و نوآوری داشته باشیم.
استاندار کرمان با تأکید بر اینکه کانون های مساجد باید جهادگر اقتصادی و کار آفرین تربیت کنند که در توسعه شهر و روستای خود نقش آفرین باشند و فرهنگ کسب و کار و تلاش را تبلیغ کنند؛ رسالت امروز کانون های مساجد را جذب جوانان و تربیت آنان در جهت اهداف مذکور دانست.
کانون های مساجد ابزار سیاسی کاری قرار نگیرند
وی با اشاره به نقش مسجد در شکل گیری شخصیت جوانان و نوجوانان و تأکید بر اینکه کانون های مساجد ابزار سیاسی کاری قرار نگیرند؛ گفت: کارنامه موفق ما دست اندرکاران زمانی است که آمار جوانان در مساجد فزاینده باشد.
رزم حسینی با بیان اینکه هیچ اشکالی ندارد که جوانان با چه نوع پوششی به مسجد می آیند و امام جماعت نباید در این زمینه سخت گیری کند؛ گفت: انقلاب و مسجد برای همه است و همه باید استفاده کنند.
جوانان در اداره انقلاب نقش آفرین باشند
وی با اشاره به اینکه در اوایل انقلاب، جوانان امنیت را در شهرها برقرار می کرند و همه مردم در پدید آمدن انقلاب نقش داشتند؛ افزود: امروز هم باید در اداره انقلاب نقش داشته باشند و شما نگذارید این همایش در حد تشریفات باقی بماند.
استاندار کرمان با تأکید بر اهمیت هم افزایی همه امکانات در جهت تعالی انسان ها و جوانان، پرهیزی از بخشی نگری را مورد توجه قرار داد و با اشاره به نقش مردم در اداره سرنوشت خود، گفت: بخشی از ظرفیت بزرگ مردم برای پیشرفت باید مورد استفاده قرار گیرد.
وی تأکید کرد: در مساجد یاد دهیم که کار دولتی خیلی منزلت نیست زیرا در کشورهایی که اقتصاد فعال دارند، دولت ها کوچک هستند و هر چه دولت کوچک تر باشد نقش مردم در آن کشور بزرگ تر می شود و ما باید کاری کنیم که کشورهای اسلامی در همه زمینه ها اعم از انسجام مدیریتی نظام در سایه ولایت از ما الگو بگیرند.
انتقاد استاندار کرمان از نبود فرهنگ شکرگزاری
رزم حسینی افزود: این یک اشکال است که در یک خیابان چند مسجد وجود داشته باشد اما در یک روستا مسجد وجود نداشته باشد و باید از ظرفیت بزرگ مساجد که یک ثروت اجتماعی است و مقدمه هر توسعه ثروت اجتماعی است که اگر نباشد توسعه پایدار و همه جانبه انجام نمی شود؛ بهره گرفت.
وی در بخش پایانی شخنانش از نبود فرهنگ شکرگذاری انتقاد کرد و گفت: در کنار این همه ثروت که در کشور داریم اما دائم نق می زنیم و روز شکرگزاری برای ملت نداریم.
پایان پیام/
نظر شما