به گزارش خبرگزاری شبستان، نسرین سلطانخواه، رئیس بنیاد علمی نخبگان کشور امروز در اولین نشست خبری سال 90 با اصحاب رسانه با اشاره به رویکرد جمهوری اسلامی در تحول اقتصادی گفت: یکی از مأموریتهای مهم معاونت علمی و فناوری رئیسجمهور ایجاد هماهنگی و تقویت نظام علمی فناوری و نوآوری کشور همراه با تکمیل چرخه نوآوری ملی است که انجام این مأموریت در قالب برنامههای متعدد در سه حوزه علم، فناوری و نوآوری پیگیری میشود.
وی افزود: این معاونت در انجام مأموریتهای خود به عنوان یک مرجع فوق ستادی عمل میکند و به هماهنگی و همافزایی به همراه تقویت ساختارها، برنامهها، فعالیتها و منابع وسیع کشور در این سه حوزه در سطح وزارتخانهها و دستگاههای اجرایی میپردازد و از سوی دیگر از ورود به سطوح دیگر عملیاتی پرهیز میکند.
سلطانخواه با بیان اینکه معاونت علمی از ایجاد نهادها و مؤسسات وابسته به خود، خودداری کرده و اجرای هیچ طرح پژوهشی و فناوری را، رأسا تقبل نمیکند، خاطرنشان کرد: بودجهای که در اختیار معاونت علمی و فناوری قرار دارد حداکثر شش درصد بودجه پژوهش و فناوری کشور است که در قالب برنامههای مصوب دولت و مجلس به صورت هدفمند در اختیار دستگاههای ذیربط قرار میگیرد تا از این طریق بخش بیشتری از کل بودجه پژوهش و فناوری کشور به شکل هدفمند و همافزا صرف شود.
رئیس بنیاد ملی نخبگان ادامه داد: مدیریت قانون تخصیص یک درصد، درآمد عملیاتی شرکتهای دولتی در سال 89 سومین سال فعالیت خود را طی کرد که در این زمینه هماهنگی و ساماندهی طرحهای پژوهش کاربردی برای شرکتهای دولتی انجام شد و بزرگترین همکاری پژوهشی دانشگاه و صنعت در کشور شکل گرفت.
معاون علمی و فناوری رئیسجمهور تصریح کرد: از کل اعتبار قانون که مربوط به 290 کشور دولتی در سال 89 است دو هزار و 633 اولویت تحقیقاتی از شرکتهای دولتی، بانک و مؤسسات انتفاعی دریافت شد و 1283 طرح تصویب و منجر به قراردادی با مبلغ یک میلیارد و 393 میلیارد ریال شد که البته در سال 90 این قانون جامعتر و کاملتر شده است.
سلطانخواه اظهار کرد: در حوزه علمی و پژوهشی در راستای هدفمندکردن پژوهشهای تحصیلات تکمیلی به ویژه در دوره دکترا طرح اعطای پژوهانه به پژوهشهای تقاضامحور دوره دکترا پس از ابلاغ سیاست به دو وزارتخانه بهداشت و وزارت علوم نیز شکل گرفت.
وی ادامه داد: بر این اساس در سال 89، چهار هزار و 208 دانشجو با مبلغ 169 هزار و 980 میلیارد ریال را در بر گرفت و در کل شش هزار و 696 دانشجو مبلغ 334 میلیارد و 800 میلیون ریال پرداخت شد. در سال 90 هم مبلغ 30 میلیارد تومان برای این امر در نظر گرفته شده است.
معاون علمی و فناوری رئیسجمهور با اشاره به برنامههای حمایت مالی هدفمند از نشریات علمی کشور با رویکرد کیفیتگرایی و بهروز رسانی افزود: در سال 89 از 503 نشریه علمی نمایه شده در پایگاههای استنادی معتبر ملی و بینالمللی بالغ بر سه میلیارد و 597 میلیارد تومان حمایت شد و در سال 90 علاوه بر استمرار این حمایت همایش ملی حمایت از نشریات علمی کشور را برگزار میکنیم که این همایش نقشه راه نشریات را در راستای تحقق اهداف نقشه جامع علمی کشور ترسیم میکند.
وی حمایت از مسابقات علمی و فناورانه دانشجویی را از جمله برنامههای سال گذشته و سال جدید دانست و ادامه داد: به منظور تقویت فضای رقابتی و نشاط علمی میان دانشجویان در سال 89، چهار میلیارد و 475 میلیون ریال حمایت شد که در سال 90 نیز این موضوع استمرار دارد و برخی از این مسابقات علمی و فناورانه جدید توسط ستادهای فناوری راهبردی در دانشگاهها تعریف و توسط دانشگاهها نیز اجرا میشود.
سلطانخواه حمایت مالی هدفمند از انجمنهای علمی دانشجویی هماهنگ با هدفهای مربوط در وزارتخانه بهداشت و علوم را از جمله برنامههای سال 90 برشمرد و افزود: در سال 89 از سه هزار و 194 انجمن علمی دانشجویی در 91 دانشگاه و مرکز آموزش عالی دولتی با مبلغ دو میلیارد و 900 میلیارد تومان حمایت شد که نشاندهنده رشد 27 درصدی این انجمنها نسبت به سال 88 بود. این برنامه همچنان در سال 90 ادامه دارد.
وی از حمایت از شرکتهای دانشبنیان مستقر در پارکها و مراکز رشدخبر داد و خاطرنشان کرد: بر اساس این طرح از یک هزار شرکت دانشبنیان مستقر در پارکها حمایت و 250 میلیارد ریال صرف حمایت از طرحهای کوچک در این مراکز شد.
رئیس بنیاد ملی نخبگان از تأسیس 19 کانون دانش و صنعت در سال 89 خبر داد و افزود: در سال جاری 15 کانون دانش و صنعت دیگر تأسیس میشود که نشاندهنده رشد قابل توجه این مراکز در سطح کشور است.
وی از اجرایی شدن 15 طرح کلان تاکنون خبر داد و تصریح کرد: هزینه این طرح یک هزار و صد میلیارد ریال بوده است و دو طرح در سال 89 به بهرهبرداری رسید و چهار طرح کلان انعقاد قرارداد شد. در سال 90 نیز پیشبینی میشود چهار طرح به طور کامل به مرحله بهرهبرداری برسد.
وی از راهاندازی گروه ملی داروهای وارداتی زیر نظر وزارت بهداشت، راهاندازی شبکه ملی فرهنگی زیر نظر وزارت بهداشت و سلولدرمانی زیر نظر وزارت بهداشت خبر داد و افزود: مستندسازی طرحهای ارزیابی شده به صورت کمی و کیفی، برگزاری نمایشگاه فناوری و نوآوری در هفته دولت از جمله برنامههای دیگر این مرکز در سال جدید است.
رئیس بنیاد ملی نخبگان از اجرای طرح ارتقای دانش عمومی و تخصصی خبرنگاران در حوزه علم و فناوری خبر داد و تصریح کرد: این طرح در راستای ترویج علم و فناوری در میان رسانهها به همراه حمایت از ایجاد صفحات تخصصی علم و فناوری در مطبوعات و خبرگزاریها انجام میشود.
وی گفت: تا پایان سال 89، 200 مخترع و 1400 طرح اختراعی مورد حمایت بنیاد قرار گرفتند و در سال 90 بنا داریم جشنواره نوآوری و شکوفایی اختراعات منطقهای را در دهه فجر برگزار کنیم.
وی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در مهر 89 در جمع نخبگان کشور افزود: بنیاد ملی نخبگان به عنوان یک ستاد، در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری، شورای تعامل با 16 دانشگاه برتر کشور را تشکیل داد که در سال 90 این شورا فعالیت خود را به منظور هماهنگی و همراهی در موضوع حمایت و هدایت استعدادهای برتر نخبگان در دانشگاهها اجرایی میکند.
سلطانخواه پیرامون آیین اعطای جایزه ملی شهید چمران خاطرنشان کرد: این جایزه به دورههای پسادکترا در سال 89 تعلق گرفت و عملیاتی شد و هشت نفر در این زمینه جایزه دریافت جایزه شدند که در سال 90 نیز این موضوع ادامه دارد.
رئیس بنیاد ملی نخبگان ادامه داد: آییننامه و شیوهنامه حمایت از نخبگان هنری تهیه شده و در سال 90 جهت تصویب به کمیسیون دایمی هیئت امنا ارایه میشود.
وی گفت: به منظور حمایت از تجاری شدن ایدهها و نوآوریها و همچنین ایجاد اشتغال دانشبنیان توسط نخبگان و مخترعان 30 طرح بررسی شد که 10 مورد به بانک معرفی شده و 15 طرح در دست بررسی است. همچنین تفاهمنامهای با قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا (ص) برای آشنایی با پروژهها و به کارگیری مشارکت آنان در پروژههای عظیم منعقد شده است.
رئیس بنیاد ملی نخبگان از افتتاح چهار دفتر استانی این بنیاد در سال 88 خبر داد و افزود: در سال 89 این آمار به 20 دفتر رسید که اکنون در حال فعالیت و در سال 90، هفت دفتر استانی در شرف راهاندازی هستند که چهار دفتر آن تا پایان نیمه اول سال 90 افتتاح میشود.
گفتنی است، نشست خبری معاون علمی و فناوری رئیسجمهور یکشنبه (25 اردیبهشت) در بنیاد ملی نخبگان برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما