به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، محمد علی پورمختار، رییس کمیسیون اصل نود در جلسه ستاد مرکزی صیانت از حریم امنیت عمومی و حقوق شهروندان اظهار داشت: گزارشی از نحوه اقدام هر کدام از دستگاهها ارایه خواهیم کرد و از بعد نظارتی و پایش نحوه انجام وظیفه توسط دستگاهها انجام خواهیم داد.
وی با بیان اینکه صیانت از حقوق شهروندی و عفاف و حجاب موضوع بسیار مهمی است، اظهار داشت: اقدامی از سوی نهادهای بینالمللی صورت گرفته که یکی از بندهای دایمی آن در نقض حقوق بشر گزارش میدهد مبنی بر نقض آزادیها و حقوق شهروندی با اعمال اجبار حجاب برای زنان و میخواهند این را جا بیندازند که بین اجبار به حجاب زنان و حقوق شهروندی تناقض وجود دارد.
پورمختار ادامه داد: بعد از اول تیر علاوه بر شروع تشکیلاتی بی حجابی در کشور فیلمهای مستهجن هم رنگ و بوی دیگری پیدا کرده که این موضوع یک هشدار است برای مسئولان. اگر برخورد نیروی انتظامی و بسیج نبود فاتحه عفاف و حجاب خوانده شده بود.
رییس اصل کمیسیون 90 با بیان اینکه نهادهای اجرایی نسبت به کارکنان خود مسئولیت دارند و کارکردشان داخلی است، خاطرنشان کرد: مصوبات 84 مربوط به عفاف و حجاب که ملاک عمل است شامل همه ابزار و امکانات رسانهای، اجتماعی، اقتصادی، تجاری و معاملاتی است و طرح و برنامههایی است که در 26 دستگاه به وظایف آنها اشاره شده است.
پورمختار با بیان اینکه موضوع عفاف در سایه حجاب به فراموشی سپرده شده است، اظهار داشت: غیر از بعد سیاسی حجاب افراد به بعد عفاف بیتوجه هستند. در زمینه رعایت عفاف و حجاب نباید پسران و مردان را کنار بگذاریم و همه تقصیرها را به گردن زنان بیندازیم.
وی با بیان اینکه موضوع عفت و عفافی که مدنظر است مغفول افتاده که باید به آن بپردازیم، خاطرنشان کرد: در حوزه فرهنگی کارهای فرهنگی هدفمندی صورت نگرفته است.
پورمختار تصریح کرد: کارهای فرهنگی هدفمند باید از مهدهای کودک و خانواده شروع شود و در سطح جامعه گسترش یابد که برای اجرای آن به برنامهریزی سالیانه نیاز داریم.
وی اظهار داشت: در بودجه داخلی خود دستگاهها یا در بودجه مجلس به صورت یک ردیف خاص در خصوص عفاف و حجاب اختصاص خواهیم داد.
رییس کمیسیون اصل 90 با بیان اینکه قانون عفاف و حجاب مصوبه سال 84 به یک بازنگری نیاز دارد که در برنامههای سالیانه باید به آن عنایت داشته باشیم.
وی عدم ارایه گزارش تحلیلی از بدحجابی و بیحجابی را یکی از اشکالات موجود برشمرد و افزود: با ارایه گزارشهای تحلیلی از این موضوع میتوان علل و عوامل بدحجابی و بیحجابی را استخراج کرد و بر اساس آنها هدفگذاریهایی انجام دهیم.
وی با بیان اینکه نظارت باید به صورت واقعیتر و جدیتر صورت بگیرد، خاطرنشان کرد: با توجه به مشغله کاری معاونت سیاسی استانداری در استانها پیشنهاد میکنم معاونت اجتماعی- فرهنگی ایجاد شود و امور مربوط به عفاف و حجاب به آنها سپرده شود.
پایان پیام/
نظر شما