باید ظرفیت های موجود در عرصه عفاف و حجاب را فعال کنیم

خبرگزاری شبستان: نقطه مطلوب ما در حوزه عفاف و حجاب فعال کردن تمام ظرفیت های موجود در این حوزه است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، وزیر کشور در نهمین جلسه ستاد صیانت از ستاد حریم امنیت عمومی و حقوق شهروندان گفت: گزارشاتی که ارایه شد خوب بود، تلاش‌ها شروع شده و با انگیزه، اعتقاد و جدیت کار پیش می‌رود که در مسیر ایرادات و اشکالات وارد را شناسایی می‌کنیم و پس از رفع ایرادات به نقطه مطلوب خواهیم رسید.

 

رییس ستاد صیانت از حریم امنیت عمومی و حقوق شهروندی افزود: خود دستگاه‌های دولتی و اجرایی بخش اعظمی از رفتار اجتماعی را تشکیل می‌دهند، اگر ما به عنوان متولیان امر عفاف و حجاب را رعایت کنیم باعث گسترش آن در جامعه می‌شود.

 

وی با بیان اینکه مباحث فرهنگی امروز مطرح است، خاطرنشان کرد: عفاف و حجاب یکی از ابعاد مهم، جدی و اثرگذار در مقوله فرهنگ است.

 

وی با بیان اینکه فرهنگ هم قابلیت ویرانگری و هم اثرگذاری و آبادگری را دارد، خاطرنشان کرد: دامنه فرهنگ منحصر به حوزه رفتارهای فردی و اجتماعی نیست بلکه فرهنگ اقتصادی، سیاسی و همه ابعاد جامعه را دربر می‌گیرد یعنی دامنه‌اش آن‌قدر وسیع است که بسترساز تمام فعالیت‌هاست و به عنوان اصلی‌ترین موضوع باید به آن بپردازیم.

 

رحمانی فضلی مهم‌ترین مشکل مملکت و مؤثرترین حوزه فعالیت در کشور را فرهنگ دانست و افزود: عدم نوآوری و نبوغ، عدم صرفه‌جویی همه برمی‌گردد به عدم فرهنگ کار و همچنین در زمینه‌های اجتماعی، سیاسی و سایر مقولات نیز باید مسایل فرهنگی مورد توجه قرار گیرد.

 

وزیر کشور با بیان اینکه بیش از 100 سال از مشروعیت و به دنبال آن قانون‌گذاری می‌گذرد اما چرا قانون را رعایت نمی‌کنیم، تأکید کرد: در حوزه سیاست به عنوان ملتی که به بلوغ سیاسی رسیده اما وقتی رفتار گروه‌های سیاسی را تحلیل می‌کنیم می‌بینیم فرهنگ قانون‌پذیری را مدنظر قرار نمی‌دهیم.

 

وی با اشاره به دغدغه‌های مقام معظم رهبری در حوزه فرهنگ تصریح کرد: ایشان در سه مقطع به مواردی تأکید داشتند که مبانی نظری فکری ما در بستر فرهنگ‌سازی است.

 

رحمانی فضلی ادامه داد: مقام معظم رهبری در برهه‌ای از زمان تهاجم فرهنگی را مطرح کردند اما عده‌ای آن را جدی نگرفته و با تحلیل ساده از کنارش عبور کردند و بعد از مدت‌ها به این نتیجه رسیدیم موضوعی که با عنوان تهاجم فرهنگی مطرح شده است باید به آن پرداخته شود در حالی که سازوکارهای اجرایی برای آن طراحی نشد.

 

وزیر کشور با بیان اینکه مقام‌ معظم رهبری تغییرات اجتماعی را مطرح کردند و فرمودند تغییرات اجتماعی یک امر حتمی در جوامع است و اگر نتوانیم مدیریت کنیم تابع آن خواهیم شد، تصریح کرد: در خصوص تغییرات اجتماعی نتوانستیم در قالب‌های اجرایی و عملیاتی موضوع را پی‌گیری کنیم.

 

رحمانی فضلی افزود: تغییرات اجتماعی یک بخش بسیار جدی در حوزه‌های فرهنگی و تغییر رفتار اجتماعی است به عنوان مثال در منطقه با تکفیری‌ها، داعش و رفتارهای خشونت‌آمیز و افراطی مواجه هستیم که اینها مسلما یک‌شبه ایجاد نشده‌اند.

 

وزیر کشور ادامه داد: مقام معظم رهبری به وقوع چنین رفتارها و اتفاقاتی در منطقه اشاره کرده بودند و آن را تحت عنوان جریانات و فرقه‌ها نام برده‌اند اما به اینها نیز توجه نکرده‌ایم، رفتارهای خشونت‌آمیزی که در عراق رخ می‌دهد و دنیای اسلام را دچار بهت و شگفتی و نگرانی می‌کند چرا باید چنین رفتارهای زشتی در منطقه شاهد باشیم، چه محیطی و شرایط اجتماعی این رویکرد را در منطقه به وجود آورده است.

 

رحمانی فضلی سبک زندگی را سومین مسئله مطرح‌شده از سوی مقام معظم رهبری برشمرد و افزود: در سبک زندگی که مکمل یکدیگر هستند مقام معظم رهبری پازل‌های رفتار اجتماعی را کنار هم می‌گذارند اما باز می‌بینیم که به دست فراموشی سپرده شد و جریان‌سازی نکرد و جامعه هیچ‌وقت هیچ‌کدام از این مسایل را پی‌گیری نکرده و جدی نگرفتیم.

 

وی تصریح کرد: رفتارهای اجتماعی منبعث از ارزش‌های دینی باعث ایجاد استحکام در جامعه خواهد شد و کسانی که وفاق، نیکبختی و خوشبختی جامعه را می‌خواهند باید بدانند این مباحث باید اجرایی شوند.

 

رحمانی فضلی با بیان اینکه در جامعه باید بعضی از شرایط ارزشی رعایت شود که منجر به تعیین تکلیف اعضای جامعه شود، اظهار داشت: رفتار اجتماعی ما که در نهایت فرهنگ عمومی را تشکیل می‌دهد دارای اشکال است.

 

وی ادامه داد: نمی‌توانیم بدون توجه به شرایط کنونی قضاوت و داوری کنیم؛ برای خود، فرزندان و جامعه باید به این موضوع توجه و حساسیت داشته باشیم چون در نظام جمهوری اسلامی و در چهارچوب برنامه‌های توحیدی زندگی می‌کنیم، بنابراین باید همه نگاه‌هایمان را توحیدی کنیم.

 

وزیر کشور یادآور شد: خارج از این داوری‌ها بعضا دلسوزانه، واقع‌گرایانه و یا سیاسی باید مسئولیت خود را در پیش خداوند یادآور باشیم و رضای خدا برایمان مطرح باشد و اگر معتقد به قیامت هستیم باید پاسخگو باشیم.

 

رحمانی فضلی افزود: واقعیت‌های جامعه منتظر تحلیل‌های ریشه‌ای و عمیق نمی‌ماند اما این به این معنی نیست که نباید آنها را ریشه‌یابی کنیم و ما موظف هستیم عوامل اجتماعی آشکار را که در جامعه با آن مواجه‌ایم مورد بررسی، تحلیل و ریشه‌یابی قرار دهیم و راهکارهای عملی و برنامه‌های مؤثر برای آن طراحی کنیم و نباید با قهر و خشونت و فشارهای بیش از حد این مسایل را حل کنیم.

 

وی ادامه داد: البته کسانی که به صورت سازماندهی‌شده، هدف‌گذاری‌شده و در قالب شبکه‌های هدایت‌شده به کارشکنی و عدم رعایت عفاف و حجاب می‌پردازند به صورت جدی برخورد می‌کنیم.

 

وزیر کشور با بیان اینکه ابتدا با روش‌های دینی و اسلامی سعی می‌کنیم تا افراد را به مقوله عفاف و حجاب ترغیب و تشویق کنیم، تصریح کرد: 25 دستگاه و نهاد مسئول و متولی ترویج و اجرای قانون عفاف و حجاب هستند و باید وظایف خود را انجام دهند.

 

رییس ستاد صیانت از حریم امنیت عمومی و حقوق شهروندی خاطرنشان کرد: شورای عالی انقلاب فرهنگی باید در قانون عفاف و حجاب بازنگری کند.

 

وزیر کشور ادامه داد: مسئله بعدی که باید در خصوص رعایت عفاف و حجاب باید به آن دقت کنیم این است که ابتدا باید با روش‌های دینی و اسلامی در این زمینه هدایت‌گری شود و در جایی که لازم است از ابزار قهریه استفاده کنیم.

 

وزیر کشور با بیان اینکه پنج درصد جامعه زنان اعتقادی به مسئله حجاب ندارند، اظهار داشت: سایر افراد جامعه زنان که معتقد به حجاب هستند خود به چند دسته تقسیم می‌شوند که عبارتند از معتقدین عامل، معتقدین اهل تسامل و تساهل، افرادی که معتقد نیستند اما آداب اجتماعی را رعایت می‌کنند یعنی اهل مراعات هستند، بخشی هم نه اعتقاد دارند و نه مراعات می‌کنند بلکه بر کار خود اصرار می‌ورزند.

 

وزیر کشور با بیان اینکه مردم ما خوب و اصیل هستند و فرهنگ ما غنی است، اظهار داشت: با سرمایه‌گذاری‌هایی که در کشور ما انجام شده اگر در هر کشوری به غیر از ایران رخ می‌داد آثاری از فرهنگ آن کشور باقی نمی‌ماند.

 

وزیر کشور تصریح کرد: اصالت دینی و فرهنگی مردم با یک ندای حق‌طلبانه امام راحل به انفجار نور تبدیل شد.

 

رحمانی فضلی با بیان اینکه باید نگران باشیم و در خصوص عفاف و حجاب دغدغه‌ داشته باشیم، اظهار داشت: باید حکم خدا را اجرا کنیم اما از میراث و ظرفیت موجود در کشور غافل نباشیم.

 

وی گفت: بحث شناخت به معنای داشتن علم به قضیه است که ما در بحث علم به قضیه کوتاهی کرده‌ایم و موضوع عفاف و حجاب را نشناسانده‌ایم و یا جوری عفاف و حجاب را شناسانده‌ایم که در قلب افراد نفوذ نکرده است.

 

وزیر کشور ادامه داد: بنابراین باید علم قضیه و شناخت موضوع را با همت بالاتر و قدرت بیشتری این مبانی نورانی وحدانیت را در حوزه‌های اخلاقی و رفتاری از جمله حجاب در جوانان رسوخ دهیم.

 

رحمانی فضلی با اشاره به گسترش حجاب در کشورهای اروپایی و کشورهای غیرمسلمان تصریح کرد: عفاف و حجاب چون با فطرت انسان هم‌سو است بنابراین جای خود را در کشورهای مختلف باز کرده است.

 

وی گفت: بخشی از ایمان مردم در حوزه‌های رفتاری به عملکرد مسئولان در حوزه‌های اجرایی برمی‌گردد.

 

رحمانی فضلی افزود: وقتی مردم بی‌عدالتی‌هایی را در حوزه اقتصادی و سایر حوزه‌ها می‌بینند این موضوع در رفتار مردم تأثیر می‌گذارد.

 

وزیر کشور اضافه کرد: عملکرد دینی و اخلاقی بسیاری از انسان‌های شریف را به خاطر رفتارهای سیاسی نادیده گرفته‌ایم و وقتی که با مسئله سیاسی مواجه شدیم همه چیز را زیر سوال برده‌ایم.

 

وی با اشاره به بودجه‌ها و اعتبارات مورد نیاز برای اجرای قانون حجاب خاطرنشان کرد: آن‌قدر بودجه در نهادها وجود دارد که بتوانیم به مباحثی نظیر عفاف و حجاب بپردازیم.

 

رحمانی فضلی با بیان اینکه مدیران به کارپردازانه عادت کرده‌اند، اظهار داشت: مدیران ما باید خلاق باشند و فقط منتظر بودجه‌های واریزی از سوی دولت نباشد و بتوانند با ایده‌های جدید مشکلات مالی سازمان خود را مرتفع سازند.

 

وی با بیان اینکه طول خدمت مهم نیست بلکه عمر خدمت مهم است، ادامه داد: اگر تعامل و هماهنگی باشد مسیر خوب طی می‌شود و می‌توانیم کارهای ارزنده و سازنده‌ای در حوزه عفاف و حجاب انجام دهیم. با کمک هم کار را پیش می‌بریم و باید دستگاه‌ها را دوباره با وظایف‌شان آشنا کنیم و آیین‌نامه‌های اجرایی در این زمینه تهیه کنیم.

 

پایان پیام/

 

 

کد خبر 385924

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha