به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، علیاکبر سیاری، معاون بهداشتی وزیر بهداشت در مراسم همایش روز جهانی جمعیت گفت: در حال حاضر سالانه یک میلیون نفر به جمعیت کشور اضافه میشود که مهمترین عوامل افزایش جمعیت نرخ مرگ، تولد و مهاجرت است.
وی افزود: در حال حاضر جمعیت 15 تا 64 سال به عنوان جمعیت فعال و کارآمد جامعه 70 درصد جمعیت کشور را تشکیل میدهند، این در حالی است که سهم عمده جمعیت جوان 32 درصد جمعیت کشور را تشکیل میدهد.
وی یکی از مهمترین چالشهای پیشرو را کاهش نرخ باروری در کشور دانست و گفت: میزان متوسط فرزند در هر خانواده در دهه 60 از 6.8 به 1.8 رسیده است.
11 میلیون مجرد در کشور
معاون وزیر بهداشت با اشاره به اینکه ازدواج در سالهای 85 تا 92 در کشور کاهش یافته است، گفت: ازدواج و اشتغال یکی از عوامل بسیار تأثیرگذار در نرخ باروری است که در حال حاضر 11 میلیون نفر از افراد کشور در سن ازدواج هستند که ازدواج نمیکنند.
سیاری ادامه داد: 20 تا 25 درصد افراد در سن ازدواج فاقد شغل هستند، تحقیقات نشان میدهد اگر طلاقها 10 درصد کاهش پیدا کند نرخ باروری به 1.88 و اگر 10 درصد مجردها ازدواج کنند نرخ باروری به 2.6 میرسد و این نشان میدهد که افزایش نرخ باروری با افزایش ازدواج رابطه مستقیم دارد.
سیاری تاکید کرد: باید جوانان را به تشکیل خانواده اقناع کرد در حالی که فرزندآوری جزء تصمیمات شخصی افراد است.
وی با اشاره به روند رو به افزایش طلاق در کشور خاطرنشان کرد: از 800 هزار ازدواج در سال 20 درصد منجر به طلاق میشود که 50 درصد از آنها در 5 سال اول زندگی رخ میدهد.
وجود بیش از سه میلیون زوج نابارور در کشور
سیاری در ادامه یادآور شد: سه عامل عمده برای استحکام بنیان خانواده سازگاری، سلامت و معیشت هستند که باید به زوجین قبل از ازدواج مشاوره و از لحاظ مهارتهای زندگی توانمند شوند.
به گفته وی، 28 درصد زوجین تکفرزند، 7 درصد بدون فرزند هستند.
معاون بهداشتی وزیر بهداشت ادامه داد: بیش از سه میلیون زوج در کشور نابارور هستند که وزارت بهداشت تلاش میکند تا به آنها کمک کند، در راستای درمان ناباروری اقدامات پیشگیرانه اولیه و ثانویه را داریم که باید با جدیت بیشتری اجرایی شود.
به گفته سیاری، سلامت باروری و فرزندآوری یکی از سیاستهای ابلاغی نظام سلامت است و باید به آن توجه ویژه شود. بیسوادی 32 درصد، سن کمتر از 18 سال 65 درصد، عدم مراقبتهای دوران بارداری 44 درصد خطر مرگ را در مادران افزایش میدهد.
وی خاطرنشان کرد: در سیستم ما باید قرص آهن به صورت رایگان در اختیار زنان باردار قرار گیرد چرا که اگر مادری دچار کمخونی بوده و در هنگام زایمان دچار خونریزی شود خطر مرگ وی هشت برابر افزایش مییابد.
آمار بالای سقطهای زیرزمینی در کشور
معاون وزیر بهداشت ادامه داد: سالانه 220 هزار سقط در کشور صورت میگیرد که تنها هفت هزار مورد آن دارای مجوز پزشکی هستند و 120 هزار مورد به صورت زیرزمینی و غیرقانونی صورت میگیرد که علل عمده آن تداخل بارداری با تحصیل و مسایل اقتصادی است.
پایان پیام/
نظر شما