به گزارش خبرگزاری شبستان از استان یزد، نشست رونمایی از کتاب "پسر شهرزاد" با گردآوری امیرکاوس بالازاده که شامل نامهها و گفتارهایی از مرحوم مهدی آذریزدی، نویسنده عرصه کودک و نوجوان است با حضور امیرکاوس بالازاده، مؤلف و گردآورنده کتاب "پسر شهرزاد"، محمد عالیشوندی، مدیرکل فرهنگ وارشاد اسلامی استان یزد، رضا بردستانی، مسئول دبیرخانه بنیاد مهدی آذریزدی با اجرای حمید نورشمسی در سرای اهل قلم کودک و نوجوان نمایشگاه کتاب تهران برگزار شد.
براساس این گزارش، امیرکاوس بالازاده، مولف و گردآورنده کتاب "پسر شهرزاد" در ابتدای مراسم رونمایی از این کتاب، گفت: در این کتاب مجموعهای از نامههای مرحوم مهدی آذریزدی، را گردآوری و منتشر کردهام.
وی با بیان اینکه کتاب "پسر شهرزاد" که مجموعهای از نامههای مهدی آذریزدی است، کتاب دل است، به آغاز آشنایی با مرحوم آذریزدی و نامهنگاریهایی که در آن دوران میشد اشاره کرد.
بالازاده با اشاره به گستردگی نامههای دریافتی از مهدی آذریزدی، اظهار کرد: نامههایی که از مرحوم آذریزدی دریافت میکردم به قدری گسترده بود که مخاطبانش از حد من به عنوان یک دانشجو بسیار فراتر بوده و به عبارتی پند و اندرزهایی بود که برای خودش اتفاق افتاده و تبدیل به تجربه شده بود و به این دلیل که نمیخواست این اتفاقات برای جوانان رخ دهد، تلاش میکرد تا تجربیات خود را در قالب پند و اندرز انتقال دهد.
وی ادامه داد: نامههای مرحوم آذریزدی به قدری شیرین نوشته شده بود که هرچه این نامهها را میخواندی باز هم علاقه برای خواندن این نامهها داشتی زیرا مخاطبان این نامهها تنها یک نفر نبود بلکه تمامی مردم بودند زیرا به هر حال تمامی مردم باید با این نویسنده عرصه کودک و نوجوان و فکر و اندیشه او آشنا شوند.
بالازاده با اشاره به علاقه شدید مرحوم آذریزدی به کتاب، ادامه داد: مهدی آذریزدی به اندازهای عاشق کتاب بود که وقتی که درباره یک کتاب حرف میزد اشک میریخت و البته کارهای تفسیری بسیاری را انجام میداد تا جایی که خود را "شبیهالعلما" میدانست در حالی که او خود از علما بود.
در ادامه این نشست، "محمود عالیشوندی" مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد، با بیان اینکه آشنایی ما با آذریزدی به زمانی باز میگردد که هنوز ادبیات کودک و نوجوان در کشور ما جدی نبود، افزود: مرحوم آذریزدی به عبارتی مولوی ادبیات بود و به نوعی شرایط خاص و ویژهای داشت.
وی با اشاره به مظلومیتهای مرحوم آذریزدی به عنوان یک نویسنده کودک و نوجوان که تمامی وقت خود را صرف ادبیات کرده و جز کتاب چیزی در دنیا نداشت، به تأسیس بنیاد مهدی آذریزدی اشاره کرد و گفت: بر هیچ کس پوشیده نیست که تأسیس یک بنیاد در کشور ما با چه دشواریهایی همراه است اما با تمامی این مشکلات تلاش کردیم تا بنیادی را به نام مرحوم آذریزدی راهاندازی کنیم تا از پراکندگی فعالیت در حوزه این نویسنده کودک و نوجوان جلوگیری کنیم.
محمود عالیشوندی با اشاره به تأسیس بنیاد مهدی آذریزدی تا سالگرد این نویسنده کودک و نوجوان، اظهار کرد: با تأسیس این بنیاد سالگرد مرحوم آذریزدی را نیز برگزار کردیم و این در حالی بود که برخی از افراد که به عنوان دلالان فرهنگی هستند در این میان مشکلاتی را برای ما به وجود آوردند که البته این مشکلات هنوز هم وجود دارد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد با اشاره به حمایتهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از راهاندازی بنیاد آذریزدی، عنوان کرد: پس از برگزاری سالگرد این نویسنده ارزشمند عرصه کودک و نوجوان تلاش کردیم تا نشان و جایزه آذریزدی را در ادبیات کودک و نوجوان طراحی کنیم که البته در حال حاضر این نشان و جایزه به سرانجام رسیده و از این پس هر دو سال یک بار یا یک سال یک بار جایزه مرحوم آذریزدی را برگزار خواهیم کرد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد، وی با اشاره به مقبره مرحوم آذریزدی گفت: مقبره آذریزدی با مشکلات بسیاری همراه بود به این دلیل که در یکی از گورستانهای محلی یزد قرار داشته و برای طراحی مقبره باید تمامی جوانب را در نظر بگیریم اما به هر حال با تمامی این مشکلات طی اعلام فراخوانی از هنرمندان خواستیم تا طرحهای خود را برای طراحی مقبره این استاد ارائه کنند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد اظهارداشت: طرحهایی را برای مقبره مرحوم آذریزدی سفارش دادهایم و البته بخشی از اعتبارات نیز طراحی شده و تلاش داریم با تأمین تمامی اعتبارات، مقبره مرحوم یزدی را به زودی بسازیم.
پایان پیام/
نظر شما