به گزارش خبرگزاری شبستان از اردبیل و به نقل از روابط عمومی آموزش و پرورش استان اردبیل، صابر سپهری، مدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل، در دومین جلسه شورای آموزش و پرورش استان در سالن اجتماعات شهید باهنر استانداری اظهار کرد: اگر درآمد حاصل از تولید و فروش خدمات هنرستان های استان به حساب اختصاصی آموزش و پرورش واریز شود، هنرستان ها با تهیه تجهیزات مدرن توسعه یافته، می توانند هنرجویان را آموزش کیفی دهند.
وی، با اشاره به اینکه پیش از این درآمد حاصل از فروش تولیدات و خدمات هنرستان ها به حساب در آمدهای عمومی واریز می شد، افزود: پول واریزی از این حساب غیر قابل برگشت برای هزینه در هنرستان ها بود که در صورت موافقت شورای آموزش و پرورش امکان بازگشت آن به حساب هنرستان ها فراهم می شود و بسیاری از هنرستان ها می توانند از هزینه تخصیصی در ارتقای کیفیت آموزش های خود استفاده کنند.
دبیر شورای آموزش و پرورش استان، همچنین با بیان این که فرهنگ سازی برای گرایش به رشته های فنی و حرفه ای به صورت ویژه انجام می گیرد، یادآور شد: اغلب فارغ التحصیلان فنی و حرفه ای با تمرین و کارورزی در اوقات فراغت تابستان در طرح هجرت 3 مهارت شغلی مناسب را پیدا کرده و جذب بازار کار می شوند.
سپهری، تقویت رشته های فنی و حرفه ای را یکی از اولویت های آموزش و پرورش استان عنوان و افزود: با توسعه متوازن رشته ها نزدیک به 50 درصد دانش آموزان در هنرستان های فنی و حرفه ای و کاردانش جذب شده و مشغول به تحصیل می باشند که نگران آینده شغلی خود نخواهند بود.
وی، خاطر نشان کرد: در حال حاضر مدارس دولتی هنگام ثبت نام حق دریافت شهریه به غیر از پول بیمه، کتاب و سرویس ایاب و ذهاب دانش آموزی را ندارند و مطابق نامه وزارت آموزش و پرورش دریافت کمک داوطلبانه مردمی و نحوه آن منوط به تصویب شورای آموزش و پرورش استان ها است.
مدیرکل آموزش و پرورش استان، افزود: یکی از ویژگی های مشارکت مردمی، کمک داوطلبانه به مدرسه است که در صورت مصوب شدن، انجمن اولیا و مربیان مدارس با صدور قبض معتبر و دارای سریال می توانند با در نظر گرفتن توان مالی خانواده ها کمک ها را جمع آوری کنند که مدیران مدارس موظفند هر هفته وجوه دریافتی را در یک حساب دولتی واریز و فقط با نظر شورای مالی مدرسه آن را هزینه کنند.
وی، در پایان سخنان خود، با اشاره به این که اخذ کمک های داوطلبانه از اولیا در راستای ارتقای کیفیت خدمات آموزشی و پرورشی خواهد بود، تصریح کرد: انتظار داریم که اولیای دانش آموزان در مقابل مساعدت خود به برنامه های مدارس نظارت داشته و از مدرسه برنامه و خدمات را مطالبه کنند.
در اجرای طرح دوستی علمی دانش آموزان نخبه مناطق محروم آموزش می بینند.
طوس احمدی حصار، معاون آموزش متوسطه استان، در ادامه این جلسه، طرح دوستی علمی را اجرای عدالت آموزشی برای دانش آموزان نخبه ساکن در مناطق محروم استان خواند و تصریح کرد: آموزش برای رشته های فیزیک، شیمی، ریاضی و زیست شناسی در مناطق محروم انجام می شود.
احمدی حصار، با اشاره به اینکه این آموزش ها دانش آموز اطلاعات علمی رده بالا را برای آمادگی در المپیاد و یا تقویت میانگین نمرات و قبولی کنکور دریافت می کند، افزود: در قالب این طرح اساتید دانشگاه و سرگروه های مجرب آموزشی با مدرک دکترا برای تدریس فشرده علمی دانش آموزان دعوت می شوند.
معاون آموزش متوسطه، استقبال دانش آموزان از این طرح را مطلوب خواند و گفت: این طرح با ایجاد پارک های علم و فن آوری می تواند در سطح وسیع تری اجرا شود که یکی از موانع اجرای آن کمبود اعتبار می باشد و اگر دانشگاه ها پرداخت حق التدریس اساتید علمی تقبل کنند تعداد زیادی از دانش آموزان مستعد مناطق محروم را تحت پوشش خواهند برد.
گفتنی است، در ادامه این جلسه، برات سلیمی معاون توسعه منابع و پشتیبانی اداره کل در مورد درآمدهای هنرستان ها و واریز آن به اختصاصی و عمومی، محمود مشکی در مورد برنامه های اوقات فراغت و برگزاری اعتکاف دانش آموزی در دهه آخر ماه مبارک رمضان و خانم داداشی نماینده مدیران مدارس در خصوص اخذ شهریه مطالبی نظرات و دیدگاه ها خود را بیان داشتند و با اکثر دستور جلسه موافقت شد.
پایان پیام/
نظر شما