نقد و بررسی کتاب"فرهنگ عامیانه زیارتگاه های گیلان"در حوزه هنری گیلان

کتاب "فرهنگ عامیانه زیارتگاه های گیلان" از سری کتاب های دانشنامه فرهنگ و تمدن گیلان توسط دکتر سید هاشم موسوی در حوزه هنری گیلان مورد نقد و بررسی قرار می گیرد.

مسئول واحد آموزش و پژوهش حوزه هنری گیلان به خبرنگار شبستان گفت: کتاب"فرهنگ عامیانه زیارتگاه های گیلان" از سری کتاب های دانشنامه فرهنگ و تمدن استان گیلان، اثر محمدتقی پوراحمد جکتاجی در حوزه هنری گیلان مورد نقد و بررسی قرار می گیرد.

 

آناهیتا ره پیما، اظهار داشت: این کتاب توسط دکتر سید هاشم موسوی، مدیر گروه علوم اجتماعی دانشگاه گیلان، ساعت 18عصر روز دوشنبه ( 26 اردیبهشت) سال جاری در حوزه هنری گیلان نقد و بررسی می شود.

 

وی با بیان اینکه مراسم و آیین های مذهبی در روندهای تاریخی خود، با در هم آمیختن اسطوره و آیین، به بخشی از باورهای عامیانه مردم تبدیل شده است، افزود: استان گیلان با توجه به موقعیت مذهبی خود از آغاز دوره های اسلامی تا کنون، تجلی گاه باورهایی است که نهادهای آن به عنوان مکان های مقدس، در فرهنگ مردم منطقه از احترام و اعتبار برخوردار بوده و کتاب حاضر در پی معرفی و شناساندن این باورهاست.

 

ره پیما خاطر نشان کرد: نویسنده این کتاب با کار میدانی ضمن پرداختن به معرفی موقعیت های جغرافیایی و معماری بقعه ها، آیین ها و باورداشت های مردم نسبت به این نهادها را نیز ثبت کرده است.

 

وی اضافه کرد: محمدتقی پوراحمد جکتاجی در سال 1326 در رشت به دنیا آمد و فعالیت پژوهشی خود را از سال 1350 با چاپ مقالاتی در نشریات مختلف آغاز کرد.

 

ره پیما گفت: جکتاجی با انتشار نشریه دامون، در سال 1358 وارد عرصه روز نامه نگاری شد و سپس از تیر ماه سال 1371 نشریه گیله وا را منتشر کرد که تا امروز ادامه دارد و مهم ترین نشریه در معرفی گیلان به شمار می رود.

 

وی تصریح کرد: جکتاجی در حوزه های کتاب شناسی، نسخه شناسی، ترجمه و تاریخ، تالیفاتی چند منتشر کرده است و گردآوری 6 جلد از مجموعه مقالات گیلان نامه و کتاب افسانه های گیلان نیز از جمله آثار، اوست.

 

گفتنی است، شرکت در حوزه هنری گیلان برای حضور در جلسه نقد و بررسی کتاب "فرهنگ عامیانه زیارتگاه های گیلان" برای علاقه مندان، آزاد است.

 

پایان پیام/

کد خبر 38543

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha