"عفت و حجاب" انسان را به محرومیت و محدودیت نمی کشاند

خبرگزاری شبستان: هر زیاده روی انسان را به محرومیت و محدودیت می کشاند اما زیاده روی در عفت و حجاب انسان را به محرومیت و محدودیت نمی کشاند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از البرز، حجاب مقوله ای مرتبط با عقل است، انسان عاقل به ندای درونی خود این مهم را می فهمد که قبول محدودیت و داشتن قید و بند، هم چنین رعایت دستورالعمل های دین او را محفوظ نگاه می دارد، از نمونه های قرآنی به حضرت یوسف(ع) و یا حضرت مریم (ص) می توان اشاره کرد.

 

انسانی که به علت تنبلی، ناآگاهی و ناشکیبایی ضرورت به داشتن عفاف را بر خود الزام نمی کند، خواسته و ناخواسته دچار مشکلاتی می شود که او را از مسیر آگاهی و نور دور می سازد.

 

انسان با شرائط و با تربیت خاصی مفهوم باور به حجاب را می فهمد، آن جا که مادری دختر خردسالش را با حجاب اشنا می سازد و این باور را در ضمیر ناخودآگاه کودکش جریان می بخشد، با مادری که فارغ از باور حجاب دختر خردسالش را به زیبایی می آراید و لباسی برتن او می کند که زیبایی اش را دوچندان می کند، دو باور متفاوت آموزشی است.

 

مرحوم شیخ صفائی حائری، در کتاب نامه های بلوغ عنوان می کند: ورزشکار خوب شدن، هنرمند توانا بودن، دانشمند صاحب نظر شدن و .... همه و همه با رنج و زحمت و با قبول مسئولیت، محدودیت و عمل به یک سری مقررات بدست می آید.

 

و اما، محدودیت ها در بحث مقوله عفاف و حجاب به چه مفهومی است؟ براستی کدام شخص عاقلی است که قبول محدودیت و داشتن قید و بند و رعایت دستورالعمل ها را در خصوص امنیت انکار کند.

 

ارزش دینی عفاف هنجار یک جامعه متمدن و الهی است

 

حجت الاسلام والمسلمین حمیدرضا ولی زاده سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در البرز در خصوص باور به مسئله حجاب گفت: آرامش جامعه و امنیت اخلاقی ارتباط مستقیم با رعایت این ارزش دینی دارد ، ارزش دینی عفاف لازمه یک جامعه متمدن و الهی است.

 

ولی زاده با بیان این مهم که یک نظام قانون مند و دقیق باید بر مبنای نظم و ساختاری اصولی بنا شود، حجاب و عفاف بنایی است که انسان بر پی های آن مراتب کمال و انسانیت خود را می سازد.

 

سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ساوجیلاغ توضیح داد: عفاف یک نوع قانون مندی و قانون مداری است، که انسان را از زیاده خواهی و بی احتیاطی باز می دارد.

 

این مسئول اظهار کرد: روح انسان نیاز ها و ضرورت هایی را دارد، یکی از این نیاز میل به خودنمایی ، میل به آراستگی، میل به جلب توجه و ....است، اما قانون خداوند زمینه ظهور، بروز و پاسخ این امیال را در جایگاه خاص خود مقرر کرده است.

 

دبیر شورای فرهنگ عمومی شهرستان ساوجبلاغ اظهار کرد: ابتدایی ترین مسئله در حجاب و عفاف این است، که باور کنیم این چارچوب برای هم مردان و هم زنان است، آن وقت باید آموزش و مقاومت فرهنگی را در لحاظ کردن آن در سطح اجتماع ایجاد کنیم.

 

حجت الاسلام ولی زاده بیان کرد: روح انسان پیچیدگی ها و نیازهای بسیاری دارد، قانون الهی بهترین نسخه برای پیچیدگی های روحی و روانی او در ابعاد مختلف به خصوص در رابطه با حجاب دارد.

 

براستی که اراده خداوند است که اگر کسی که از یاد و اجرای دستورهایش سرباز زند به فشارهای مختلف روحی و تنگناهای مختلف دچار می شود.

 

حجاب و عفاف چتر و پناهی است ، که مامن امن امنیت اخلاقی را به همراه دارد، هم چنین یکی از مفاهیم قانونی است که زیاده روی در آن انسان را به محرومیت و محدودیت نمی کشاند.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 385186

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha