درک جایگاه دعا در زندگی نخستین قدم ارتباط با خداست

خبرگزاری شبستان: مدیرحوزه های علمیه همدان، با بیان اینکه شب های قدر فرصت مناسب برای طلب آمرزش، استغفار و تزکیه نفس است، گفت: نخستین قدم در زمینه ارتباط با خداوند درک جایگاه دعا در زندگی است.

آیت الله مصطفی موسوی اصفهانی، مدیرکل حوزه های علمیه همدان، با بیان اینکه خداوند در قرآن کریم می فرماید عبادت در شب قدر به اندازه عبادت در هزار ماه است و فضیلت این شب بزرگ از همین آیه قرآن مشخص می شود، در گفتگو با خبرنگار شبستان گفت: مومنان بویژه جوانان باید سعی کنند از این فرصت پیش رو حداکثر بهره را ببرند زیرا تا سال بعد نمی توان به همچنین فرصت طلایی دست یافت.

 وی با بیان اینکه خداوند در قرآن کریم بهترین ماه برای دعا کردن به درگاهش را ماه مبارک رمضان معرفی می‌کند که شب‌های قدر در این ماه از جایگاه والایی برخوردار است، افزود: دقایق و ثانیه های این شب بهترین لحظه ها هستند و مردم می توانند با عمل به وظایف عبادی که برای شب قدر سفارش شده است از این شب بهره کامل را ببرند.

 مدیرحوزه های علمیه همدان ضمن تقسیم بندی دعا به دو نوع خواهشی و متعالی، افزود: در دعاهای خواهشی انسان حاجات دنیوی و اخروی خود را مطرح می‌کند اما دعاهای متعالی حمد و ستایش و تجلیل خداوند است.

 آیت الله موسوی اصفهانی با بیان اینکه دعای معصومین(ع) از نوع دعاهای متعالی بود، اضافه کرد: خواستن خدا به معنای قرب الهی است و این یعنی سعی کنیم خود را به صفات خداوند نزدیک کنیم.

 وی با بیان اینکه بهترین صفت برای خداوند" ارحم الرحمین" است که بیان آن بهترین دعای متعالی برای انسان است، افزود: اولین قدم در زمینه ارتباط با خداوند درک جایگاه دعا در زندگی است.

 وی با بیان اینکه ماه رمضان بهترین زمان برای توبه و بازگشت حقیقی به سوی خداوند است و در این ماه افراد باید توفیق حرکت در مسیر خدا و رسولش را از درگاه ایزد منان مسئلت نمایند، گفت: شب های قدر به مقام امیرالمومنین علی (ع) گره خورده است و می توانیم با توسل به اهل بیت از خداوند بخواهیم زندگی و رفتار ما را به ائمه اطهار(ع) نزدیک کند تا شیعه راستین علی (ع) باشیم.


روزه‌داری در سلامت معنوی تأثیر مهمی دارد

 مدیر حوزه های علمیه همدان، با اشاره به اینکه روزه‌داری در سلامت معنوی تأثیر مهمی دارد، اضافه کرد: روح و روان جدا از جسم نیست و هر کدام غذای مناسب خود را می‌خواهد که جز با معنویات و ذکر خدا روح‌ آرامش پیدا نمی‌کند. 

آیت الله موسوی اصفهانی، با اشاره به اینکه اگر خدا و انسان را درست بشناسیم و نیاز و ذلت خودمان را نسبت به خدا بفهمیم یک نوع سلامت معنوی است که البته روزه‌داری در این مسئله می‌تواند تأثیر مهمی داشته باشد، تصریح کرد: افرادی که روزه را نگه می‌دارند با وسوسه‌های شیطان مقابله می‌کنند عشق‌شان را به خدا اثبات کرده و این می‌تواند اخلاص را بالا ببرد و در سلامت معنوی تأثیر به سزایی را گذارد.

 وی خاطر نشان کرد: روزه‌داری یکی از راه‌های سلامت معنوی است که اخلاص ما را از لحاظ جسمی و روحی بالا می‌برد و پیامبر اکرم(ص) نیز در این زمینه فرمود: «روزه بگیرید تا سالم باشید» و این از لحاظ پزشکی نیز ثابت شده است.

 وی با بیان اینکه و‌ال‍دی‍ن‌ م‍‍ه‍م‌ت‍ری‍ن‌ ‌ع‍‍ام‍ل‌ در ت‍ش‍وی‍ق‌ ف‍رزن‍د‌ان‌ ب‍ه‌ وی‍ژه‌ ن‍وج‍و‌ان‍‍ان‌ ب‍ه‌ ‌ان‍ج‍‍ام‌ احکام و ف‍ر‌ای‍ض‌ دی‍ن‍‍ی‌ ‌ه‍س‍ت‍ن‍د، گفت: در ‌اد‌ا‌ی‌ و‌اج‍ب‍‍ات‌ و ‌اح‍ک‍‍ام‌ دی‍ن‍‍ی‌ نباید بر آنها س‍خ‍ت‌‌گ‍ی‍ر‌ی‌ شود زیرا ترویج فرهنگ قرآن راهی برای خنثی کردن توطئه دشمنان است.

تقویت اراده یکی از جنبه‌های تربیتی روزه‌داری است

 مدیر حوزه های علمیه همدان، با تاکید بر اینکه تقویت اراده یکی از جنبه‌های تربیتی روزه‌داری است، افزود: یکی از جنبه‌های تربیتی روزه‌داری، تقویت اراده است چراکه اراده، عامل تحمل سختی برای به دست آوردن توفیقات بیشتر است و تحمل گرسنگی و تشنگی فرد اراده را تقویت می‌کند.

 آیت الله موسوی اصفهانی، با اشاره به انجام دستورات خدا، دعا کردن، امید داشتن به بخشش خدا، با امید زیستن و توجه مداوم به خدا باعث ایجاد نوعی سلامت روانی و روحی در انسان می‌شود و سلامت معنوی را در پی دارد، گفت: نزدیکی به خدا از دیگر جنبه‌های این ماه است که فرد روزه‌دار مدام به یاد خداست که موجب می‌شود فرد خلاف اراده‌اش گام برندارد که آثار این امر در زندگی‌اش قابل مشاهده است.

 وی با بیان اینکه مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن در قالب اشاعه فرهنگ قرآنی یکی از مزیت‌های برگزاری کلاس های قرآنی در ماه مبارک رمضان برای نسل جوان جامعه است، گفت: اگر انس با قرآن پیدا کنیم، با معارف قرآن آشنا شویم، تلاوت زیبای قرآن در دستور کارمان باشد و در عمل عطر و بوی رفتار قرآنی را در زندگی، جامعه و در بین جوانان و دانشگاهیان حاکم کنیم، جامعه به سمت سلامت و سعادت حرکت خواهد کرد. 

وی با بیان اینکه افزایش روح توکل در گرو افزایش اعتقاد و ایمان است، تصریح کرد: توکل قلبی بالاترین مرحله توکل و اوج اطمینان به خدا است.

 وی با بیان اینکه توکل در موضوع کسب رزق و روزی را از مباحث مهم در اسلام است و هر کس به خداوند توکل کند خداوند از جایی که انتظارش را ندارد به او روزی می رساند، اظهار داشت: اگر توکل به خدا وجود نداشته باشد، انسان به همان چیز یا کسی که به او تکیه کرده است واگذار می شود.

 نهادینه‌سازی فرهنگ رمضان نیازمند مطالعه سبک زندگی ائمه‌ اطهار(ع) است

 آیت الله موسوی اصفهانی با بیان اینکه نهادینه‌سازی فرهنگ رمضان نیازمند مطالعه سبک زندگی ائمه‌ اطهار(ع) است، اضافه کرد: انسان باید در ماه‌های رجب و شعبان خود را برای ورود به ماه مبارک رمضان و مهمانی خداوند آماده کند و از این رو انسان با این آمادگی که در ماه های پیش پیدا کرده می‌تواند از لحاظ روحی و دوانی در مورد معاصی و هرگونه آلودگی‌ها خود را پاک کند.

 آیت الله موسوی اصفهانی ادامه داد: انجام هر عملی در ماه مبارک رمضان ثوابش چند برابر حساب می‌شود، اضافه کرد: اگر در ماه نزول قرآن انسان تنها یک آیه از کلام الهی را قرائت کند ثواب آن برابر با ختم کل قرآن کریم است که باید ارزش و قدر این را دانست.

 وی با بیان اینکه ماه رمضان ماه نازول قرآن و خودسازی در پرتو پیام‌های قرآنی است، افزود: تلاوت قرآن، تقوا و تهجد را به دنبال دارد که زمینه تعالی و بازگشت به فطرت پاک الهی و زندگی عالی انسانی را فراهم می‌کند.


مدیر حوزه های علمیه همدان، با اشاره به توطئه ها و جنگ نرم دشمن در عصر کنونی و اینکه در عصر حاضر قرآن بهترین مونس برای نوجوانان و جوانان جامعه اسلامی است، اضافه کرد: توسعه فعالیت‌های باعث قرآنی تقویت معنویت در جامعه می‌شود.

 پایان پیام/

 


 

کد خبر 385138

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha