همایش «تعلیم و تربیت اسلامی؛ مبانی، منابع و اصول» برگزار می شود

همایش «تعلیم و تربیت اسلامی؛ مبانی، منابع و اصول» بارویکرد معرفی، تحلیل و نقد آثار استاد سید علی اکبر حسینی (ره)، 26 و 27 بهمن به همت پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، برگزار می شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان، پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی با همراهی "شورای بررسی متون و کتب علوم انسانی" و همکاری چند مرکز علمی کشور اقدام به برگزاری همایش ملّی "تعلیم وتربیت اسلامی؛ مبانی، منابع و اصول" می کند تا از این طریق علاوه بر معرفی آثار و اندیشه های چهره ماندگار حوزه تعلیم و تربیت استاد سید علی اکبرحسینی (رحمةالله علیه) صاحبنظران و محققان علاقه مند را در برابر پرسش های کلیدی مطرح در این عرصه قرار دهد.

 

 

این همایش با اهداف "بازشناسی، بازتولید و نقد آثار و اندیشه های استاد حسینی"، "تحلیل علمی نظام تعلیم و تربیت اسلامی و تبیین مؤلفه های آن"، "تهیه و تنظیم نظام نامه تعلیم وتربیت اسلامی در ایران در راستای الگوی پیشرفت ایرانی – اسلامی"، "زمینه سازی جهت نظریه پردازی در حوزه تعلیم و تربیت اسلامی و تحلیل علمی نظریه تربیتی در اسلام"، "ترویج جریان نقد علمی فراگیر در حوزه علوم تربیتی" و "نقد علمی مبانی و ساختارهای نظریه های تربیتی معاصر" برگزار می شود.

 

 

بنابراین گزارش با توجه به اهداف همایش، فراخوان مقالات در دو محور تنظیم شده است، در محور اول، موضوعاتی در حوزه تعلیم و تربیت اسلامی مورد توجه قرار می گیرند و محور دوم به معرفی، تحلیل، نقد آثار و اندیشه ها و بررسی ابعاد حیات علمی و شخصیت استاد اختصاص دارد.

 

 

از موضوعات محور تعلیم و تربیت می توان به تحلیل نظام تعلیم و تربیت اسلامی، مبانی و فلسفه تعلیم و تربیت اسلامی، منابع و اساس تعلیم و تربیت اسلامی، چیستی، موضوع و ماهیت تعلیم و تربیت اسلامی، تاریخ تعلیم و تربیت اسلامی، موانع تحقق تعلیم و تربیت اسلامی در جامعه، ایده های نو ظهور و تعلیم و تربیت اسلامی، جایگاه انسان و انسان شناسی در تعلیم و تربیت اسلامی، تحلیل آثار فلاسفه اسلامی در حوزه تعلیم و تربیت اسلامی، تحلیل مفهوم بومی سازی تعلیم و تربیت اسلامی و تحلیل ابعاد تحول علوم انسانی در حوزه علوم تربیتی اشاره کرد.

 

 

برخی از محورها و موضوعات بخش دوم که به بررسی اندیشه های استاد حسینی اختصاص دارد، شامل "تحلیل و نقد آثار علمی و کتابشناسی استاد"، "بررسی ویژگی های نگاه علمی استاد در مسایل تعلیم و تربیت اسلامی"، "فرهنگ مفاهیم تعلیم و تربیت و روانشناسی اسلامی در آثار استاد"، "فلسفه تربیت از دیدگاه استاد"، "استاد حسینی به عنوان پدر تعلیم و تربیت اسلامی در ایران"، "نقد استاد از ابعاد تعلیم و تربیت غربی"، "چگونگی ارتقاء علوم انسانی از دیدگاه استاد"، "الگوها و زمینه های رشد و تربیت استاد"، "ویژگی های معرفت شناسی و روش شناسی استاد در حوزه علوم تربیتی" و "تحلیل اخلاق مدیریتی استاد" می شود.

 

 

این همایش دو روزه 26 و 27 بهمن سال جاری در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می شود و پژوهشگران و محققان باید مقالات خود را تا اول آبان سال جاری، حداکثر در 20 صفحه A4، به دبیرخانه همایش ارسال کنند. علاقه مندان برای کسب اطلاعات بیشتر می توانند به پایگاه www.ihcs.ac.ir مراجعه کنند و یا با شماره 88036381 تماس بگیرند.

 

 

پایان پیام/
 

کد خبر 38486

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha