"حجاب" مقوله آموزشی، جنبش سراسری و یک مقاومت فرهنگی

خبرگزاری شبستان: نظام جمهوری اسلامی ایران طی سه دهه تاریخی پس از پیروزی انقلاب اسلامی با دغدغه آموزش حجاب به عنوان یک جنبش سراسری و یک مقاومت فرهنگی روبه رو بوده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از البرز، سایه سار حجاب و عفاف در پناه باور به نشانه های اصالت و مقاومت فرهنگی بارور می شود، رشد می کند و زمینه ساز بقای امنیت و آسایش در جامعه می شود.

 

کودکی که از درون خانواده و در پناه گرم محبت پدر و مادر به باور حجاب دست یافته است، حجاب را به عنوان یک امر بدیهی و لازم برای خود تلقی می کند.

 

یکی از شاخص های امنیت و آسایش اجتماعی حجاب و عفاف است، که یک امر آموزشی و متناوب تلقی می شود نه یکباره و تصادفی.

 

نظام جمهوری اسلامی ایران که برپایه نظامی عقیدتی است، همواره مصمم بوده تا با برنامه ریزی های آموزشی و پرورشی به مراتب بالای عفاف در سطح جامعه دست پیدا کند.

 

از آن جا که مقوله عفاف و حجاب در ابعاد مختلف، روانی، اجتماعی و اقتصادی معنی پیدا می یابد، همواره نیازمند آگاهی بخشی به آحاد افراد اجتماع بوده و خواهد بود، از این روی دستگاه های مختلف از جمله کانون های مساجد یکی از رویکردهای اساسی خود را به این منظر اختصاص داده اند.

 

کانون فرهنگی هنری تخصصی حجاب و عفاف در مسجد الزهرا(ص) یکی از کانون های تخصصی در حوزه عفاف و حجاب در استان البرز است، که با تحقیق و پژوهش، همچنین راه اندازی کارگاه در این مقوله اجتماعی برنامه های خود را آغاز کرده است.

 

واما، پیش شرط به اوج رسیدن اهداف مراکز تخصصی در بحث حجاب و عفاف بدست نمی آید، مگر آن که با جدیت وافر به فرهنگ سازی اهتمام داشته باشیم.

 

اهمیت و توجه به جایگاه عفاف و حجاب، ضرورت عزم و اراده تمامی افراد اجتماع را می طلبد، تا با آگاهی از این اهمیت دیدگاه اسلام را در خصوص آن در میان افکار عمومی تبیین کنند.

 

توسلی، استاد دانشکده الهیات دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز، در خصوص حجاب و عفاف در گفتگو با خبرنگار شبستان در البرز گفت: یکی از موثرترین نهادهای آموزشی خانواده است، مقوله حجاب به صورت یک امر آموزشی در نهاد و کانون خانواده زمینه سازی می شود.

 

به گفته این کارشناس، تحلیل و اسیب شناسی در رابطه با کاهش انگیزه و موانع اراده ای حجاب یکی از امور ضروری در جامعه امروز با توجه به رشد پیشرفت رسانه ای است.

 

این استاد با بیان این مهم که دنیای تکنولوژی امروز با جنگ نرم در تقابل با ارزش های اسلامی به خصوص حجاب و عفاف است.

 

این مسئول تصریح کرد: بن مایه های چارچوب آموزش عفاف و حجاب یکی امر عینی در جامعه است، امنیت، آسایش روح و روان در ارتباط مستقیم با شکل گیری گسترده حجاب است.

 

وی آموزش را به معنای تغییر در اندیشه و دیدگاه، و تربیت را به معنی تغییر در رفتار و عملکرد عنوان کرد و آن را لازمه یکدیگر خواند.

 

این مسئول با امعان نظر بر این نکته که برای رسیدن به اهداف کلان و گسترده حجاب و عفاف در سطح جامعه نیازمند عزم عمومی و عزم ملی هستیم تصریح کرد: آموزش حجاب یکی جنبش سراسری و یک مقاومت فرهنگی را می طلبد.

 

برپایه این گزارش، شهید مطهری، استاد و پژوهشگر مباحث عقیدتی در خصوص واژه حجاب می نویسد: کلمه حجاب هم به معنی پوشیدن است و هم به معنی پرده و حاجب بیشتر استعمالش به معنی پرده است . این کلمه از آن جهت مفهوم پوشش می دهد که پرده وسیله پوشش است ، و شاید بتوان گفت که به حسب اصل لغت هر پوششی حجاب نیست ، آن پوششی حجاب نامیده می شود که از طریق پشت پرده واقع شدن صورت گیرد . در قرآن کریم در داستان سلیمان ، غروب خورشید را این طور توصیف می کند : «حَتّی تَورات بالحجاب»3 ، (سوره ص :آیه 32 ) «تا آن وقتی که خورشید در پشت پرده مخفی شد .» ، پرده ی حاجز میان قلب و شکم را «حجاب» گویند .

 

پایان پیام/

کد خبر 384846

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha