خبرگزاری شبستان-اصفهان:
امر به معروف و نهی از منکر، یگانه اصلی است که ضامن بقای اسلام و از فرایض مهم دینی است که غفلت از آن آسیب های جدی به جامعه وارد می کند.
زیر پا نهادن بخشی از این ارزش ها توسط یک فرد، هر چند امری بسیار کوچک جلوه می کند، به تدریج به بنای استوار جامعه اسلامی ضربه می زند و سعادت و آرامش دیگران را نیز از بین می برد.
برای مثال: سقوط اخلاقی در بخشی از جامعه، مانند بیماری واگیردار کم کم به دیگران نیز سرایت و دیگر بخش های جامعه را آلوده می کند، بنابراین سکوت در برابر مفاسد، اشتباه و گناه است، حتی اگر تنها از سوی یک نفر رخ دهد.
این حقیقت را قرآن کریم در ضمن آیه ای کوتاه چنین بیان می کند:وَ اتَّقُوا فِتْنَةً لا تُصیبَنَّ الَّذینَ ظَلَمُوا مِنْکُمْ خَاصَّةً وَ اعْلَمُوا أَنَّ اللّهَ شَدیدُ الْعِقابِ. (انفال: 25)از فتنه ای که تنها به ستمکاران شما نمی رسد، بترسید و بدانید که خدا، سخت کیفر است.
همچنین خداوند در قرآن کریم، بهترین ویژگی امت اسلامی را انجام امر به معروف و نهی از منکر دانسته است، چنانکه می فرماید: «شما بهترین امت هستید که به سود انسان ها آفریده شدید (چه این که) امر به معروف و نهی از منکر می کنید...»
پیامبر گرامی اسلام (ص) انجام این دو فریضه را مایه سعادت و برکت می داند و بیان می کند: امت من مادام که امر به معروف و نهی ازمنکر کنند و یکدیگر را بر نیکی یاری دهند، در خیر به سرخواهند برد و چون چنین نکنند، برکت ها از آنها برداشته می شود و برخی به برخی دیگر تسلط می یابند و برای آنها، نه یاوری زمینی و نه آسمانی خواهد ماند.
حضرت علی(ع) نیز جایگاه این دو فریضه را این گونه نشان می دهد: تمام کارهای نیک و حتی جهاد در راه خدا در برابر امر به معروف و نهی از منکر، چون قطره ای در مقابل دریای پهن و ژرف است.
بدین ترتیب، مبارزه با فساد و انحراف و سپس دعوت و راهنمایی به کارهای نیک، ضرورتی انکارناپذیر است و برخلاف گمان برخی افراد ناآگاه، دخالت در زندگی دیگران نیست و با آزادی شخصی آنها منافات ندارد.
شهید مطهری درباره ارزش و ضرورت این دو فریضه الهی، می نویسد: «امر به معروف و نهی از منکر در اسلام، اصلی است که به فرموده امام باقر(ع) پایه و استوانه سایر فرایض اسلامی است، این اصل مسلمان را در حال یک انقلاب فکری مداوم و اصلاح جویی جاودان و مبارزه پیگیر و ناآرام با فسادها و تباهی ها نگه می دارد.»
رضا بخشی، دبیر ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر شهرستان اصفهان به خبرنگار خبرگزاری شبستان در اصفهان با بیان اینکه هرگاه باور عمومی برای لزوم و انجام فریضه امر به معروف و نهی از منکر به وجود بیاید می توان گفت فریضه امر به معروف و نهی از منکر به طور واقعی احیا شده است، اظهار داشت: باید اهمیت این فریضه ها برای مردم و مسئولان آشکار و بیان شود.
حجت الاسلام مجتبی ثابت قدم، معاون فرهنگی ستاد امر به معروف و نهی از منکر شهرستان اصفهان نیز در خصوص جایگاه این دو فریضه در جامعه امروزی به خبرنگار خبرگزاری شبستان در اصفهان اظهار داشت: در جامعه کنونی فریضه الهی امر به معروف و نهی از منکر مانند جسم نیمه جانی است که به ریکاوری نیاز دارد.
وی با بیان اینکه با اهمیت فریضه امربه معروف و نهی از منکر، امر به معروف و نهی از منکر به صورت کامل و واقعی انجام نخواهد شد، گفت: اولین وظیفه ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر، شخصیت سازی امر به معروف و نهی از منکر در جامعه و معرفی این شخصیت و جایگاه آن به آحاد جامعه و در مرحله بعد اجرای این وظیفه است.
وی بیان کرد: ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر باید نیکی ها و دلایل قوت آن را به مردم نشان دهد، چرا که اگر امر به معروف و نهی از منکر در جامعه کمرنگ شود، جامعه رو به سقوط می رود.
معاون فرهنگی ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر استان اصفهان گفت: اگر قرار است این فریضه الهی در جامعه احیا شود، باید همه آحاد جامعه به این حرکت بزرگ اجتماعی بپیوندند.
دبیر ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر شهرستان اصفهان نیز با اشاره به نیاز به باور همگانی در خصوص احیای امر به معروف و نهی از منکر گفت: هنوز اهمیت و لزوم این دو فریضه فراموش شده واجب، برای همه مسئولان شناخته نشده است و همه به آن معتقد و پایبند نیستند.
وی گفت: این دو فریضه بزرگ در حقیقت ضامن اجرای بقیه وظایف فردی و اجتماعی است و با تعطیل آنها، تمام احکام و اصول اخلاقی، ارزش خود را از دست خواهد داد.
وی، مشکل اصلی در راه احیای امر به معروف و نهی از منکر را حمایت نکردن مسئولان از این دو فریضه واجب فراموش شده دانست و گفت: باید با مدیریت جهادی و عزم ملی همه مسئولان در این خصوص تلاش جدی کنند.
حجت الاسلام ثابت قدم بیان داشت: هدف ستاد احیای امر به معروف آن است که اجرای این فریضه از سوی مردم انجام گیرد زیرا امر به معروف و نهی از منکر بخشی از فرهنگ عمومی جامعه است.
وی اظهار داشت: کمبود اعتبار و بودجه از مشکلات مهمی است که این ستاد برای تحقق اهداف خود دارد زیرا این ستاد تنها یک نهاد غیر دولتی و مردمی است و اعتبارات فرهنگی دولتی برای نهادینه کردن فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر در جامعه ضروری است.
پایان پیام/
نظر شما