معصومه ابتکار، معاون رییسجمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور به خبرنگار اجتماعی شبستان گفت: حریق پارک جنگلی گلستان اطفا و مهار شد که همه ارگانها در اطفای حریق همکاری کردند و فعلا حریق مهار شده است اما تهدید همچنان وجود دارد.
وی با اشاره به دلایل آتشسوزی در پارک ملی گلستان خاطرنشان کرد: به دلیل خشکسالی و گرمای هوا همچنین یکسری افراد رهگذر که اصول را رعایت نمیکنند همه از عواملی است که ممکن است در بروز آتشسوزی در پارک ملی گلستان نقش داشته باشد.
ابتکار ادامه داد: مدیریت استان گلستان این احتمال را داده که آتشسوزی عمدی باشد اما با قطعیت نمیتوانیم در این مورد نظر بدهیم.
وی خاطرنشان کرد: به طور صریح عمدیبودن آتشسوزی گلستان را تایید نمیکنم اما یکسری افراد متخلف و مظنون بازداشت شدهاند که از نظر حقوقی و قضایی در دست بررسی است.
معاون رییسجمهور تأکید کرد: به دلیل نوع کاری که سازمان محیط زیست دارد همواره با عدهای که منافعشان در خطر است مواجه است و کارش در معرض تهدید و آسیب قرار دارد.
ابتکار با اشاره به برنامههای این سازمان برای مقابله با حریق تاکید کرد: شبکه قوی و منسجم برای مقابله با حوادث به صورت واکنش سریع تشکیل دادهایم که ارگانها و نهادهای مختلف در آن با ما همکاری میکنند.
وی با بیان اینکه پارک ملی گلستان از ارزشمندترین پارکهای کشور است و باید از آن محافظت کنیم، اظهار داشت: برخی کارشناسان معتقدند اگر آتشسوزی به صورت محدود و طبیعی رخ بدهد برای رویش و زایش جنگلها کمک میکند.
ابتکار ادامه داد: تجهیزات سازمان محدود است و برای اطفای حریق از طریق استانها وارد میشویم و با همکاری ارگانهای دیگر میتوانیم در برابر حوادث واکنش مناسبی داشته باشیم.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه شبکه واکنش سریع در برابر حوادث در معرض هماهنگی قرار دارد، اظهار داشت: سازمان منابع طبیعی، هلالاحمر، ستاد مدیریت بحران کشور، سازمان حفاظت محیط زیست، دستگاههای نظامی و انتظامی در شبکه واکنش سریع ما را همراهی میکنند.
ابتکار با بیان اینکه زمانی که آتش با امکانات روی زمین قابل مهار نبود از امکانات هوایی استفاده میکنیم، تصریح کرد: اگر حادثه در مناطق تحت حفاظت سازمان محیط زیست رخ بدهد تشخیص اعزام هلیکوپتر بر عهده سازمان حفاظت محیط زیست است در غیر این صورت سازمان جنگلها و مراتع طبیعی عهدهدار این مسئولیت است.
پایان پیام/
نظر شما