طلبه ای با 47 اختراع/ طراحی کنتور برق دیجیتال برای اولین بار در جهان

خبرگزاری شبستان:تاکنون 47اختراع داشته که 29اختراع وی به نتیجه رسیده است؛طراحی"کنتور برق دیجیتال"که قابلیت برداشت مبلغ صادره درقبض را به صورت اتوماتیک از حساب فرد دارد،از مهمترین اختراعات این طلبه جوان است که...

خبرگزاری شبستان- خراسان جنوبی؛ میثم احمدپور، مخترعی جوانی که از 13 سالگی وارد وادی اختراع شد و پس از اخذ دیپلم وارد حوزه علمیه "علامه شیخ مجتبی قزوینی شهرستان فردوس" شد و هم اکنون در سطح دو این حوزه مشغول به تحصیل است تا به گفته خودش پاسخ سوالاتی که در ذهنش بود را فرا گیرد.

 

در حال حاضر به عنوان مشاور در پژوهش سرای فردوس مشغول به فعالیت است. خودش می گوید: هفته ای حداقل 5 ساعت در این پژوهش سرا به بچه ها کمک می کنم تا طرح هایی که برای جشنواره خوارزمی آماده می کنند، تکراری نباشد و یا دارای یک ایده جدید باشد.

 

 

28 سال دارد و از اول راهنمایی وارد وادی اختراع شده است؛ احمدپور در توضیح اینکه چگونه وارد دنیای اختراع شد، می گوید: از اول راهنمایی، هنگامی که بحران انرژی در جهان را متوجه شدم و با توجه به اینکه خورشید، که یکی از منابع مهم انرژی محسوب می شود و استفاده مفید زیادی از آن نمی شد؛ ساخت یک "باطری خورشیدی" در ذهن من جرقه خورد.

 

وی با تاکید بر اینکه این ایده باعث شد در آن سال یک باطری خورشیدی بسازم و در جشنواره خوارزمی نیز شرکت کنم، افزود: متاسفانه هیچ رتبه ای در این جشنواره کسب نکردم، اما این شکست هیچ تاثیر سویی در اعتماد به نفس من نگذاشت و از آن همان زمان همیشه با خود مرور می کردم که "یک مخترع هیچ وقت به بن بست نمی رسد" و شکست یک چیز طبیعی برای مخترع است و یک مخترع هیچگاه شکست را قبول نمی کند.

 

اولین اختراعی که به نتیجه رسد
وی درخصوص سوژه یابی برای اختراعاتش می گوید: یک مخترع هنگامی که طرحی مدنظر او نیست، مشکلات اجتماعی و علمی اطراف خود را به دقت بررسی می کند و همین موضوع موجب شد سیستمی برای تلویزیون طراحی کنم تا هنگامی که کودکان نزدیک تلویزیون می شوند (یکی از دغدغه های اصلی پدر و مادرها) تلویزیون خاموش شود و این سیستم قابل تنظیم از فواصل مختلف بود.


وی ادامه داد: این طرح من در جشنواره خوارزمی خراسان بزرگ در سال 83 مقام اول و در جشنواره خوارزمی کشور در همان سال رتبه دوم را به خود اختصاص داد و اینگونه بود که اولین اختراعم در سال 83 به نتیجه رسید.

 

 

از شرکت در جشنواره ها منصرف شده ام
احمدپور ادامه داد: در حال حاضر هم به دلیل سن و هم به خاطر اینکه مشغول کار بر روی اختراعاتم برای تولید انبوه هستم، از شرکت در جشنواره ها منصرف شده ام.

 

وی با اشاره به یکی دیگر از اختراعاتش ادامه داد: یکی دیگر از اختراعاتم، طراحی سیستمی برای اتومبیل است که از رانندگی افراد بدون گواهینامه جلوگیری می کند؛ همچنین این سیستم می تواند عیوب موتور ماشین را برطرف کرده و اگر نتوانست آن را مرتفع کند، به راننده اطلاع دهد.

 

وی با بیان اینکه این طرح به پارک علم و فناوری استان ارسال و پذیرفته نیز شده است، افزود: در حال حاضر به دلیل کار بر روی پروژه مهمتری؛ این طرح را کنار گذاشته ام.

 

طراحی کنتور برق دیجیتال برای اولین بار در جهان با قابلیت....!

احمدپور در ادامه به معرفی یکی دیگر از اختراعاتش "کنتور برق دیجیتال" که در حال حاضر به عنوان یک پروژه ملی مطرح است پرداخت و ادامه داد: ساخت این کنتور از سال 88 آغاز شد و در حال حاضر از آنجایی که به عنوان یک پروژه ملی مطرح است، به صورت تیمی در حال کار بر روی این اختراع هستم.

 

وی با اشاره به اینکه این طرح در سال 1390 در جشنواره شیخ بهایی به عنوان طرح برتر شناخته شد و برای اولین بار در جهان، قرار است این کنتور طراحی و ساخته شود، تصریح کرد: سرمایه داران خصوصی و دولتی زیادی برای خرید این طرح وارد مذاکره با ما شده اند ولی در همان قدم اول خواستار ارائه نمونه اولیه شده اند.

 

این طلبه جوان با اشاره به اینکه سالیانه میلیاردها تومان صرف صدور قبوض و ارسال آن به منازل و ادارات می شود، درخصوص کارکرد این کنتور گفت: این کنتور قابلیت این را دارد که به صورت اتوماتیک از حساب بانکی افراد، مبلغ برق مصرفی آن خانوار را کم کند.

 

وی اظهار داشت: 85 درصد کار طراحی این کنتور انجام شده است و با تیمی متشکل از تمامی رشته های از جمله " کارشناس برق، الکترونیک، شیمی، کامپیوتر، مکانیک و..." مشغول کار بر روی این پروژه هستم که پیش بینی می شود تا اواخر تابستان این طرح به اتمام برسد.

 

 

طراحی و ساخت سیستم نشت یاب
این طلبه جوان به طراحی "سیستم نشت یاب" نیز اشاره کرد و گفت: کار طراحی و ساخت این سیستم تا اواخر تابستان 93 به پایان می رسد و با مذاکره ای که با وزارت راه و شهرسازی داشته ام، این طرح توسط آنها پذیرفته و قردادی نیز در این خصوص امضاء شده است و در حال حاضر 40 درصد از مبلغ طراحی این دستگاه را پرداخت کرده اند.

 

وی با بیان اینکه این دستگاه که بر روی لوله های آب و گاز نصب می شود؛ در صورت بروز نشتی، به سیستم مادر اطلاع می دهد، یادآور شد: نشت آب و گاز سالانه جان تعداد زیادی از هموطنان را می گیرد به همین دلیل ساخت و طراحی و تعبیه این دستگاه بر روی واحدهای مسکونی را بسیار مهم برشمرد.

 

احمدپور به انعقاد قرارداد با اداره کل راه و شهرسازی قم در زمینه انجام یک طرح پژوهشی نیز اشاره کرد و گفت: بر اساس این قرارداد، موفق شدم 1600 صفحه کار تحقیقاتی از آیات و روایات درخصوص معماری اسلامی و مطالب مرتبط با آن استخراج کرده و اواخر سال گذشته به این نهاد تحویل دهم که بر اساس این کار تحقیقاتی قرار است شهرسازی اسلامی از قم شروع شود.

 

از 47 اختراعم؛ 29 اختراع به نتیجه رسیده است
احمدپور در ادامه با تاکید بر اینکه تاکنون 47 اختراع در زمینه های علمی و عملی، پژوهشی و تحقیقاتی داشته ام که 29 اختراعم به نتیجه رسیده است، افزود: در تمام علومی که وارد شدم در زمینه های مختلف توانستم تاحدودی پاسخی برای سوالاتم پیدا کنم اما تنها علمی که نتوانستم هیچ گاه به طور عمیق، جوابی برای سوالاتم پیدا کنم، مسائل دینی بود به همین دلیل تصمیم گرفتم بعد از اخذ دیپلم، وارد حوزه علمیه شوم تا به طور علمی برای سوالاتم، پاسخ دقیق و قاطعانه پیدا کنم.

 

وی با بیان اینکه دین اسلام، یک دین کامل است که در آن پاسخ به تمامی سوالات یافت می شود، ادامه داد: در حال حاضر 8 سال است که در حوزه علمیه مشغول به فراگیری علوم اسلامی هستم و در این مدت، بارها و بارها اگر در یک موضوع و یک فرمول دچار مشکل می شدم، با کمک برخی از آیات و رویات توانسته ام مشکل خود را حل کرده و به نتیجه برسم.

 

وی تصریح کرد: در برخی اوقات اگر در بعضی از مباحث علمی و پروژه های خود دچار مشکل شده ام به برکت تحصیل در حوزه، با خواندن نماز شب و یا توسل به ائمه معصومین(ع) توانسته ام مشکل خود را حل کنم و امروز به این باور رسیده ام که اگر هزاران بار شکست بخورم، بازهم دوباره شروع می کنم و در واقع بن بستی برای من در زندگی وجود ندارد.

 

وی درخصوص مهمترین مشوق های زندگی اش در مباحث اختراع و تحصیل در حوزه گفت: در سال اول راهنمایی پدر خود را از دست دادم، اما در طول این سالها با همراهی و همدلی مادر و خواهرم توانسته ام به بسیاری از موفقیت ها دست یابم و اخیراً همسرم نیز، که در تیم تحقیقاتی طراحی کنتور برق همراه و همکار من است، مشوق بسیار خوبی برایم است.

 

 

چشم انداز آینده و آرزوی یک طلبه مخترع
وی درخصوص چشم انداززندگی خود در آینده و اهداف و برنامه هایی که برای آینده خود ترسیم کرده است، می گوید: درصدد هستم طرح های نیمه تمامم را به پایان برسانم و آرزویم این است که این طرح ها، در خط تولیدی در داخل استان خراسان جنوبی، به تولید انبوه برسد.

 

وی حمایت مسئولان را در عملی شدن این مهم بسیار ضروری توصیف کرد و گفت: امیدوارم مسئولان استان مخترعان را درک کنند و به این باور برسند که برای مقابله عملی با تحریم های دشمنان نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، باید بر روی این مخترعان سرمایه گذاری کنند تا در آینده، کشور محتاج بیگانگان نباشد.

 

وی همچنین از برخی مسئولان استان که در مخترعان را درگیر بروکراسی اداری می کنند، گلایه کرد و و از تمامی عزیزانی که در این مدت با من در تکمیل ایده ها و طرحها همکاری کرده اند تشکر کرد.

 

پایان پیام/

گفتگو؛ زینب رمضانی


 

کد خبر 384589

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 2
  • محمد IR ۱۷:۰۸ - ۱۴۰۲/۰۶/۰۱
    0 0
    عالي دمتون گرم