هنر شبیه خوانی، هنری زنده و پویاست

خبرگزاری شبستان: رئیس حوزه هنری استان کرمان، هنر شبیه خوانی را هنری پویا و زنده دانست و گفت: متاسفانه هنوز ساختار لازم برای سنجش و ارزیابی فعالیت های این حوزه وجود ندارد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، عباس سالاری، رئیس حوزه هنری استان در نخستین همایش تعزیه خوانان این منطقه که شامگاه( 18تیر )و به همت هیئت تعزیه خوانی حضرت ابوالفضل (علیه السلام) روستای ده زیار برگزار شد؛ هنر شبیه خوانی را هنری پویا و زنده دانست و گفت: متاسفانه هنوز ساختار لازم برای سنجش و ارزیابی فعالیت های این حوزه وجود ندارد.
 

 

وی منطقه چترود را یکی از خاستگاه های تعزیه استان معرفی کرد و افزود: در این منطقه ظرفیت های لازم و فعال برای برنامه ریزی و نتیجه گیری بهتر از این آئین وجود دارد.

 

جت الاسلام علی اکبر سام نژاد، امام جمعه چترود هم با بیان اینکه هنر شبیه خوانی به حضرت اباعبدالله الحسین (علیه السلام) منسوب است، گفت: در این آئین حتی آن کسی که شبیه شمر را هم اجرا می کند برای مطرح شدن و نشان دادن مظلومیت امام حسین (علیه السلام) است.


وی با اشاره به اینکه هر چقدر اخلاص و ارادت در این هنر بیشتر باشد اثر گذاری آن نیز بهتر می شود، خاطر نشان کرد: این هنر باید به دور از هر گونه خودخواهی و کینه ورزی ارائه شود، پس به خودتان مراجعه کنید و دل ها را در این ماه مبارک رمضان به یکدیگر نزدیک کنید.


امام جمعه چترود با اشاره به اینکه برگزاری یک مراسم به ویژه مراسم تعزیه خوانی بسیار سخت و سنگین است، افزود: کارهای انفرادی، بازدهی و کارآیی لازم را ندارد اما اگر این مراسم به صورت جمعی و با استفاده از همه ظرفیت های منطقه استفاده بشود، آسان تر و با کیفیت تر می شود.


وی با پیشنهاد تشکیل یک کانون مرکزی برای تعزیه خوانان منطقه چترود، گفت: در این کانون از توانایی های همه گروه های تعزیه استفاده می شود.


در این همایش از شبیه خوانانی که به مناسبت ایام ارتحال ملکوتی امام خمینی (ره) اجرا داشتند با اهدای لوح تقدیر از سوی شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان کرمان تجلیل شد.


نخستین همایش تعزیه خوانان منطقه چترود با ضیافت افطاری همراه بود.
 

 

پایان پیام/

کد خبر 384250

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha