طرح اجمالی "کارکردهای اعتقاد به امام غائب(ع)" بررسی می شود

خبرگزاری شبستان: مدیر گروه فرهنگ مهدویت پژوهشکده مهدویت و آینده پژوهی از ارائه طرح اجمالی "کارکردهای اعتقاد به امام غائب(ع)" به شورای پژوهشی پژوهشکده مهدویت خبرداد.

خبرگزاری شبستان: حجت الاسلام ملکی راد، مدیر گروه فرهنگ مهدویت پژوهشکده مهدویت و آینده پژوهی با اعلام خبر ارائه طرح اجمالی "کارکردهای اعتقاد به امام غائب(ع)" در پژوهشکده مهدویت، گفت: اندیشه مهدویت یکی از آموزه­های مهم دین اسلام است که از ظرفیت­های مطلوبی در زمینه­های گوناگون اعتقادی و اخلاقی و تربیتی و سیاسی و اجتماعی برخوردار است. کارکردهای این اندیشه هم ناظر به زندگی حال و هم­اکنون است و هم ناظر به آینده است.

وی ادامه داد: این کارکردها را می­توان بر دو دسته تقسیم نمود:

1. کارکردهای نظری:

منظور از کارکردهای نظری آن دسته از کاکردهایی است که اعتقاد به امام غائب(ع) در حوزه اندیشه و نظر دارد؛ مانند فهم جایگاه امام غائب(ع) و اعتقاد به نقش او در نظام هستی به عنوان واسطه فیض و حجت الهی.

2. کارکردهای عملی:

اعتقاد به امام غائب(ع) علاوه بر کارکرد نظری در بعد عملی نیز دارای کارکردهایی می­باشد. این دسته از کارکردها از طرفی ناظر به غیبت امام(ع) است؛ یعنی اعتقاد به امام مهدی(ع) از آن جهت که امام غائب است دارای آثاری است؛ و از طرف دیگر آن آثار تنها به امام مهدی(ع) اختصاص دارد.

مدیر گروه فرهنگ مهدویت در ادامه ابراز داشت: بدو ن شک شناخت این کارکردها می­تواند در نگاه به مهدویت به عنوان یک طرح جامع مؤثر بوده باشد، از این رو طرح اجمالی «کارکردهای اعتقاد به امام غائب(ع)» به شورای پژوهشی پژوهشکده ارجاع شد، که در صورت تایید از طرف شورا، این طرح اجرایی خواهد شد.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی

 

پایان پیام/

کد خبر 384189

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha