نخبگان ما سرخورده می شوند و مفسدان خارجی حلوا حلوا!

خبرگزاری شبستان: شاهدیم در برخی جوامع غیراخلاقی افراد فاسد را به اصطلاح حلوا حلوا می‌کنند و بر سر می‌گذارند، اما‌گاه فعالیت‌های اثرگذار نخبگان ما مورد تشویق قرار نمی‌گیرد و آن‌ها سرخورده می‌شوند.

حجت الاسلام مفید کیانی نژاد، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان در خصوص راهکاری های ترویج گفتمان نخبگانی اظهار کرد: این بحث گسترده ای است و برای گام برداشتن در این راه ابتدا باید نخبگان جامعه شناسایی شده و سپس شناسانده شوند که یکی از این راه های معرفی آنها به اجتماع، تشویق آنها است، مساله ای که امروز کمتر شاهد آن هستیم.
وی ادامه داد: گاه می بینیم تحقیقات و پژوهش ها یا فعالیت های بسیار زیبایی از جانب نخبگان جامعه انجام می شود اما از هیچ ناحیه ای مورد تشویق قرار نمی گیرند و این موضوع، موجبات سرخوردگی و انحراف از مسیر علمی آنها را ممکن است فراهم کند.
حجت الاسلام کیانی نژاد تصریح کرد: این در حالی است که در برخی جوامع غیر اخلاقی شاهدیم که افراد فاسد را به اصطلاح حلوا حلوا می کنند و بر سر می گذارند و به جامعه معرفی می کنند، چرا ما نباید افراد زبده و علمی خود را به مردم بشناسانیم تا این افراد بدانند واقعا کسی هستند و به تلاش خود ادامه دهند؟!
حجت الاسلام کیانی نژاد عنوان کرد: پس از شناسانی نخبگان به جامعه و تشویق آنها، باید از وجود این افراد استفاده کرد و لوازم و اسبابی که موجبات ترقی آنها را فراهم می کند، در اختیارشان گذاشت.
وی همچنین در پاسخ به این سوال که بسیاری از گرایش‌های تخصصی و عرصه‌های علوم انسانی و اجتماعی مورد نیاز ما به یک معنا هنوز کلید نخورده و در عرصه‌ی نخبگانی اطلاع دقیقی از بسیاری مسائل مبتلا‌به بدنه‌ اجرایی و سیاست‌گذار‌ی‌مان نداریم؛ چرا بین نظر و عمل ما تا این اندازه تفاوت است و چرا نتایج تحقیقات ما در آرشیو کتابخانه ها و فضای دانشگاه ها می ماند، عنوان کرد: این مصیبتی است که در کشور متاسفانه وجود دارد و گاه شعارهایمان بیشتر از عمل ما است. این دردی است که باید به آن اعتراف کرد.
وی تاکید کرد: اگر در این زمینه به فرمایشات رهبری جامه عمل پوشانده شود با توجه اشتیاق و تمایلی که ایشان به این مسائل دارند، تا حد بسیاری مشکلات ما در جامعه به دست این پژوهش ها رفع می شود و این بستگی به عملکرد مسئولان ذیربط دارد که نتایج تحقیقات را وارد جامعه کرده و به عرصه عمل بکشانند.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: در این صورت این دانش ها می تواند تاثیرگذار باشند و می توان به نحو صحیحی از آنها استفاده کرد تا جایی که دنیا از علم ما بهره خواهند برد همان طور که به گفته رهبری می توان از نظر علمی به حدی عمل کرد که دیگران بروند و زبان فارسی را یاد بگیرند تا به دانش ما دست یابند.
وی همچنین در پاسخ به این سوال که اندیشه باید به سیاست خط بدهد؛ اگر سیاست به اندیشه خط بدهد، چنین رویکردی چه تبعات سوئی دارد و وضعیت آزاداندیشی و تحول علوم و تولید فکر را تا چه اندازه تحت تاثیر قرار می دهد، ابراز کرد: امروز در جامعه ما متاسفانه در برخی مواقع البته نه به طور کلی با بی تقوایی همراه شده؛ اگر این اتفاق افتاد فاجعه آفرین است اما اگر تقوا کنار سیاست باشد می تواند به اندیشه هم خط دهد در غیر این صورت سیاست اندیشه را به طرف خود می کشد و اندیشه هم بی تقوا می شود که این برای جامعه ضرر بسیاری دارد.
حجت الاسلام کیانی نژاد در خصوص لزوم فرصت سازی برای طرح سوال در جامعه و تضارب آراء و بیان اندیشه ها تاکید کرد: نخست ما باید راه را باز بگذاریم تا مردم حرف خود را بزنند و مشکلات خود را بیان کنند اما این انتقاد و بیان، باید به نحو صحیح باشد نه مُچ گیری و تخریب چهره ها؛ در واقع انتقاد مقدمه تکامل است و اگر کسی انتقاد به جا و صحیح کرد باید از او استقبال و تشکر کرد. همچنین در فضای دانشگاهی و آکادمیک، استاد باید به دانشجو اجازه بیان نظر و اندیشه دهد و نباید به صرف اینکه مخالف او فکر می کند، راه را برای این بیان مسدود کند.
این عضو فرهنگی کمیسیون مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: بسیاری از دانشجویان ما در حوزه تخصصی خود افرادی توانا و برجسته هستند، اما متاسفانه اطلاعات درستی از وضعیت کشور و مسائل آن ندارند این در حالی است که دانشجوی موفق باید آگاه از مسائل زمان خود بوده و مشکلات را بشناسد تا بتوانند با تحقیقات و پایان نامه های خود گره از معضلات جامعه بگشاید.
 

 

پایان پیام/

کد خبر 384172

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha