افزایش سرمایه گذاری خارجی پس از دولت روحانی

خبرگزاری شبستان: با روی کار آمدن دولت روحانی و ادامه یافتن توافقات ژنو و همچنین حضور رییس جمهور ایران در اجلاس داووس وضعیت سرمایه گذاری ها در کشور دچار تغییرات شد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، با برداشته شدن موقت تحریم ها علاقه کشورها به سرمایه گذاری در ایران روند پرسرعت تری به خود گرفت و تا آنجا پیش رفت که وزارت اقتصاد کشور به دنبال تسهیل شرایط رفت.
 

پرداخت تسهیلات به سرمایه‌گذاران خارجی توسط صندوق توسعه ملی وجود داشت و در این رابطه مشکل قانونی‌ای بوده اما برای اولین بار برای شرکت سرمایه‌گذاری خارجی که بخش خصوصی و حقوقی باشد از منابع صندوق توسعه ملی تسهیلات پرداخت خواهد شد. درحال حاضر 20 درصد از منابع صندوق برای تکمیل تقاضای مالی سرمایه‌گذاران خارجی بوده که باید از طریق صندوق توسعه این کسری حل شود و از 60 میلیارد دلار دارایی‌های صندوق توسعه ملی معادل 20 درصد یعنی 12 میلیارد باید برای سرمایه‌گذاری‌های خارجی داده شود.


میزان سرمایه گزاری های خارجی در سال گذشته و امسال
سال گذشته 317/3 میلیارد دلار حجم ورودی سرمایه خارجی به کشور است و 8/1 میلیارد نیز به تازگی کشف شده است. سال 2013 میلادی 3 میلیارد و 50 میلیارد دلار و بر پایه سال شمسی 1392 مبلغ 3 میلیارد و 317 میلیارد دلار جذب سرمایه‌گذاری خارجی به صورت مستقیم وجود داشته است.البته این آمار قطعی نیست برای اینکه در سال 92 حدود 4 میلیارد و 898 میلیون دلار ورودی سرمایه‌گذاری به سازمان اعلام شد که از این میزان یک میلیارد و 800 میلیون دلار آن مربوط به سال‌های قبل بوده که به ما اعلام شده است.


آمار واقعی جذب سرمایه‌گذاری خارجی در سال 92، در حقیقت 3 میلیارد و 317 میلیون دلار است که البته آمار یک میلیارد و 800 میلیون جدید بوده و در آمارهای قبلی ذکر شده، اما به تازگی کشف شده است. این موضوع نشان می‌دهد که آمارهای جذب سرمایه‌گذاری دقیق نیست و احتمال تغییر در آن وجود دارد.


به گفته علیشیری مشکل اصلی در کشور برای احصاء آمار سرمایه‌گذاری خارجی نداشتن یک سیستم متمرکز نظام گزارش‌گیری شفاف اطلاعات ورود و خروج سرمایه است که این موضوع نیز وظیفه بانک مرکزی بوده و مسئول نظام ارزی کشور است و سازمان نیز در این باره چندین بار با مسئولان بانک مرکزی در دولت جدید گفت‌وگو کردیم.

 

علیشیری، رئیس سازمان سرمایه گذاری و کمک های اقتصادی و فنی ایران حوزه جذب منابع خارجی را در دو بخش فاینانس (بانک توسعه ای و تجاری) و سرمایه گذاری مستقیم خارجی دانست وگفت: در زمینه تامین مالی خارجی ازطریق بانکهای توسعه ای به ویژه بانک توسعه اسلامی سال گذشته 726 میلیون دلار برای دو طرح شرکت برق منطقه ای اصفهان و آب و فاضلاب استان فارس تجهیز شد.

 

وی ادامه داد: در زمینه طرح های فاینانس تجاری نیز21 طرح با 7 میلیارد و 200 میلیون دلار گشایش اعتبار شد و کل منابع خارجی تجهیز شده اعم از آن بخش که گشایش اعتبار صورت گرفت و قطعی شد و 8 طرحی که آماده گشایش اعتبار شد؛ در قالب 29 طرح اعتباری پانزده میلیارد و سیصد و بیست و پنج میلیون دلار است.


معاون وزیر اقتصاد مجموع منابع مالی استقراض شده در سال گذشته را در قالب اعتبارات بانک توسعه اسلامی بانک تجارت و توسعه اکو و بانکهای تجاری خارجی شانزده میلیارد و 68 میلیون و 285 هزار دلار اعلام کرد که با اعتبارات چهار میلیارد و 583 میلیون دلاری که سرمایه گذاری مقدماتی خارجی آن قطعی شده ، 20 میلیارد و 651 میلیون و 285 هزار دلار است.


علیشیری در زمینه بخش هایی که این اعتبارات جذب آن شده است، گفت: بخش معدن، نفت و گاز 73 درصد، صنعت و معدن 21 درصد، تامین آب، برق و گاز 3 درصد، خدمات 3 درصد و سایر بخش ها اعم از کشاورزی ،حمل و نقل و ساختمان در رتبه های بعدی جذب سرمایه گذاری خارجی قرار دارد.


قرارداد های خارجی در یازده ماه گذشته
دومیچی هایکیدا معاون ارشد آژانس همکاری های بین المللی ژاپن موسوم به جایکا بر علاقه این آژانس برای فعالیت های جدید خود در ایران خبر داد.
 

هایکیدا با اشاره به ملاقات های صورت گرفته فی ما بین مقامات ارشد دو کشور در طی ماه های اخیر اظهار داشت:طبق بررسی های صورت گرفته تمایل داریم در حوزه های زیست محیطی،احیاء و بازسازی دریاچه ارومیه و همچنین مبارزه با قاچاق مواد مخدر و تقویت گمرک های مرزی ایران برای مقابله قاچاق مواد مخدر با طرف های ایرانی همکاری داشته باشیم.


خانم «اشپینر کونیگ» نائب رئیس اتاق بازرگانی و صنایع مونیخ در راس یک هیئت 12 نفره متشکل از شرکت‌های خصوصی معتبر ایالت مونیخ و بایرن آلمان برای بررسی زمینه های تجاری و سرمایه گذاری به ایران سفر کرد.


«اشپینر کونیگ» نائب رئیس اتاق بازرگانی و صنایع مونیخ نیز ضمن اظهار تاسف از کاهش حجم تجارت بین دو کشور، تمایل خود را برای توسعه همکاری‌های همه جانبه بین بخش‌های خصوصی دو کشور آلمان و جمهوری اسلامی ایران ابراز کرد.


وی اظهار امیدواری کرد؛ با رویکرد مثبت دولت جدید برای تعامل همه جانبه با جامعه جهانی و بهبود فضای بین‌المللی، زمینه فعالیتهای بخش خصوصی خارجی در ایران بیش از پیش فراهم شود که در کنار این عوامل، قوانین و مشوقهای سرمایه گذاری ایران نیز، بسترهای لازم را برای فعالیت شرکتهای خارجی مهیا خواهد کرد.
 

عبدالرحمن سیف العزیز رئیس اتاق بازرگانی دربازدیدی که از ایران داشت ضمن اشاره به امکانات موجود و ظرفیت های بسیار گسترده برای توسعه همکاری های ایران و امارات و آرزوی موفقیت به دولت تدبیر و امید،خواستار تعمیق و توسعه روابط بیش از پیش بین ایران و امارات شد.


3.450 میلیون دلار در کشور جذب شده است که قطعا تا پایان سال و جمع آوری آمار تکمیلی این رقم افزایش خواهد یافت.
پایان پیام/
 

کد خبر 384091

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha