این طرح آزادی احزاب را می گیرد/طرح فوق طرح پخته ای است

خبرگزاری شبستان: در حالی که مخالفان طرح نحوه فعالیت احزاب و گروههای سیاسی معتقد هستند که این طرح ازادی احزاب را می گیرد اما موافقان این طرح ان را پخته و و کامل برای اصلاح قانون احزاب می دانند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، نمایندگان مجلس در ادامه جلسه علنی امروز با کلیات طرح نحوه فعالیت گروهها و احزاب سیاسی موافقت کردند.

 

سید سعیدی حیدری طیب نماینده کرمانشاه به عنوان نخستین مخالف این طرح گفت: جامعه امروز نیازمند قانون جدیدی از فعالیت احزاب است و طرح فوق ایرادات موجود را برطرف نکرده است و جامع نیست اصل 26 قانون اساسی نحوه فعالیت احزاب را آزاد اعلام کرده است اما در این طرح نقض غرض شده است و در ماده 5 آن به بیان مصادیق اشخاصی که حق تاسیس و عضویت در حزب را دارد را مشخص کرده است و آنها را منع کرده است.

 

وی تاکید کرد: در این طرح مرجع ذیصلاح مشخص نیست.

 

محمددهقان عضو هیئت رییسه مجلس نیز در موافقت با کلیات این طرح گفت: از آغاز مجلس هشتم گروهی از دوستان مرکز پژوهشها برای اصلاح قانون احزاب در مجلس جلساتی را برگزار کرده است که مبنای همان جلسات و زحمت اولیه این بود که این طرح در حال حاضر در کمیسیون شوراها به صورت کارشناسانه بررسی شود.

 

دهقان با بیان اینکه آنچه امروز به صحن علنی امده است طرح پخته ای است گفت: در اصل 7 قانون اساسی تصریح شده است که اداره کشور با مردم و از طریق شوراها و مجلس است و آنچه در قانون اساسی است ضرورت تشکیل احزاب است.

 

وی تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب در سخنرانیهای خود معتقد به حزب و رفتار حزبی است اما نه حزبهای غربی و برخی از دوستان باید بدانند تا اسم حزب می اید نباید ذهنشان به صف احزاب غربی برود.

 

وی تاکید کرد: احزاب برای تقویت نظام ضرورت دارند و یکی از نواوریهای این طرح این است که اگر حزبی درخواست تشکیل داد پروانه تاسیس می گیرد نه پروانه فعالیت حزبی.

 

کمال الدین پرموذن نماینده اردبیل نیز در مخالفت با کلیات این طرح گفت: ما نظام پارلمانی را پذیرفته ایم اما تعصب هدفمند را باور نداریم.

 

وی تاکید کرد: احزاب در ساختار مردمسالاری در دنیا بخشی از حاکمیت هستند و باید این نقش و احزاب اعطا شود.

 

وی تاکید کرد:‌بایستی قانون احزاب مصداق حق حاکمیت انسان بر سرنوشت خویش باشد و ما نباید ازادی احزاب را از آنها بگیریم.

 

پیرموذن تاکید کرد: با این طرح ما شاهد دخالت نهاد قدرت در تاسیس احزاب خواهیم بود این در حالی است که قانون احزاب بایستی مصداق حقی که خداوند به انسان داده است یعنی حق حاکمیت بر خودش باشد.

 

مهدی دواتگری نماینده مراغه به عنوان دیگر موافق این طرح گفت: بعد از گذشت 33 سال از تصویب قانون احزاب جا دارد که با در نظر گرفتن تجارب سیاسی قانون احزاب را اصلاح کنیم.

 

وی با بیان اینکه اصلاح قانون احزاب اجتناب ناپذیر است گفت: کمیسیون شوراها و امور داخلی به صورت شفاف ازادی در مورد احزاب را تبیین و تشریح کرده است اما باید بپذیریم که هیچ نظامی ازادی بدون قید و شرط نیست.

 

وی تاکید کرد: قانون اساسی اجازه نمی دهد حزب وحدت ملی را زیرسوال ببرد و حتی نظامهایی را که ادعای دموکراسی را دارند ازادی علیه امنیت ملی را نمی پذیرند.

 

محمدرضا خباز معاون معاونت پارلمانی رییس جمهور نیز تاکید کرد: گرچه زحمات زیادی برای طرح فوق در کمیسیون شوراها کشیده است اما سخنان بنده به معنای نادیده گرفتن این زحمات نیست.

 

وی تاکید کرد: در این طرح احزاب را از نظر مالی مرتبط به بحث قانون هدفمندکردن یارانه ها کرده اند و مقداری از درآمد احزاب باید از این طریق به دست بیاید.

 

وی تاکید کرد: دومین ایرادی که به این طرح وارد است این است که دولت را موظف کرده اند همه ساله در بودجه های سنواتی درآمدها را برای احزاب پیش بینی کند این در حالی است که طبق اظهارنظر شورای نگهبان ما نمی توانیم دولت را موظف به تامین بار مالی در بودجه های سنواتی کنیم.

پایان پیام/
 

کد خبر 383992

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha