به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، آنتونیو پولی، مشاور محیط زیست سازمان ملل در سمینار روشهای نوین اندازهگیری و مدلسازی آلایندههای هوا گفت: با توجه به اینکه منابع تولید آلودگی متفاوت است و منابع ثابت متحرک پس از تولید آلایندههای اولیه و ثانویه وارد اتمسفر میشود و بعد از یکسری فعل و انفعالات وارد چرخه زندگی انسان میشود، بنابراین بسیاری از متغیرها و عوامل باید در مدلسازی مورد توجه قرار بگیرند.
وی با بیان اینکه آلودگی هوا مبحث پیچیدهای است، اظهار داشت: تفاوتهای فرهنگی مردم در شهرهای مختلف، منابع آلاینده متفاوت و مکان پذیرنده آلودگی متفاوت عواملی هستند که باعث میشود آلودگی محیط زیست به یک مبحث پیچیده تبدیل شود و باید متناسب با شرایط هر منطقه و آلایندههای موجود در آن روشهای متفاوتی برای مقابله با مشکل انتخاب کنیم.
مشاور محیط زیست سازمان ملل با بیان اینکه راهکارهای متفاوتی برای مقابله با یک مشکل زیستمحیطی وجود دارد، تاکید کرد: انتخاب راهحل و هزینههای اجرای آن در انتخاب روش مناسب تأثیر دارد، از طرفی به دلیل پیچیدگی آلودگی هوا برای مدلسازی هم باید عوامل زیادی را مدنظر قرار دهیم.
وی افزود: فرهنگ، وضعیت معیشتی و درآمدی مردم و بررسی منابع آلاینده نیز از موارد موثر در مدلسازی آلایندههای هوا است.
مشاور محیط زیست در سازمان ملل خاطرنشان کرد: ارتفاع منطقه و فعل و انفعالات شیمیایی که در آن محل رخ میدهد شرایط اقلیمی متفاوت و سایر عوامل را باید در کنار هم قرار دهیم تا بتوانیم یک مدل درستی ارایه دهیم.
وی با اشاره به وجود چرخه منطقی بین فعالیتهای انسان و تولید آلایندههای زیستمحیطی و تأثیر آلایندههای بر فعالیتهای انسانی خاطرنشان کرد: این فعالیتهای در محیط زیست انسان تأثیراتی باقی میگذارد و تغییراتی ایجاد میکند.
این کارشناس با اشاره به اینکه برای رسیدن به مدلسازی باید به سوالاتی پاسخ داده شود، یادآور شد: منابع تولیدکننده آلاینده، شرایط آب و هوایی اقلیمی، سوختهای مورد مصرف، نوع آلودگیهای تولیدشده، مقدار غلظت آلودگی اینها سوالاتی است که باید پاسخ آنها مشخص شود و اینکه در سطح ملی یا محلی مورد بررسی قرار میگیرد همه در رسیدن به یک مدل مناسب تأثیرگذار است.
مشاور محیط زیست سازمان ملل خاطرنشان کرد: به عنوان نمونه در مدلسازی آلودگی هوای تهران نمیتوان از یک مدل ساده استفاده کرد زیرا در این شیوه اطلاعات زیادی به ما نمیدهند.
وی با اشاره به نحوه توزیع منابع آلودگی گفت: هرچه اطلاعات کاملتری از شرایط محیطی منطقه، اطلاعات آماری سالهای گذشته در دسترس داشته باشیم نتایج بدستآمده بهتر و به واقعیت نزدیکتر است.
وی افزود: قبل از تصمیمگیری برای کاهش آلودگی هوا باید میزان تغییرات آلودگی هوا را مدل کنیم و سپس بر اساس آن بهترین تصمیم را اجرایی نماییم.
پولی افزود: آمادهسازی تجهیزات لازم از اندازهگیری و پارامترها و استفاده از نرمافزارها و امکاناتی که با دادن اطلاعات مدل نهایی را به ما ارایه کند از اساس یک مدلسازی است.
وی با بیان اینکه برای داشتن مدل دقیق باید مدلینگ منطقه اطراف را نیز داشته باشیم، اظهار داشت: آنالیز دیتاهای حاصل از ایستگاههای آلاینده هوا، سرعت باد، میزان تابش و پارامترهای هواشناسی بر مدلسازی آلایندههای هوا بسیار اهمیت دارد.
پایان پیام/
نظر شما