بهترین شیوه شناساندن مساجد داشتن نگاه هنری به موضوع انتقال مفاهیم است

مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد خوزستان، بهترین شیوه تبلیغ و شناساندن مساجد به جامعه را داشتن نگاه هنری به موضوع انتقال مفاهیم دانست.

حسین براتی، مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد خوزستان با اشاره به شناخت، توسعه و ترویج مساجد به خبرنگار شبستان گفت: از آنجایی که شیوه فعالیت های کانون ها در قالب فرهنگ و هنر به درستی تبیین شده به نظرم بهترین شیوه تبلیغ و شناساندن مساجد به جامعه نگاه هنری داشتن به موضوع انتقال مفاهیم است.

 

وی خاطر نشان کرد: باید اذعان داشت که مردم مؤمن و ولایت مدار ایران به خوبی از نقش مساجد و کارکردهای آن، چه در دوران پیروزی انقلاب و چه در دوران هشت سال دفاع مقدس و بعد از آن آگاه بوده و نیازی در این مورد به نظر نمی رسد.

 

وی اضافه کرد: مشکل اصلی اینجاست که مردم به دلیل مشاغل بسیاری که با آن درگیر هستند، فرصت حضور در مساجد برای اقامه نماز جماعت و یا شرکت در برنامه های دیگر را پیدا نمی کنند، اگر برای رفع این نقیصه فکری شود و شرایط دسترسی مردم به نمازجماعت مساجد تسهیل شود، شاهد حضور آحاد جامعه در صفوف نمازجماعت خواهیم بود که در این مهم و در رأس آنها وظایف کانون های فرهنگی و هنری مساجد دو چندان است.

 

وی با اشاره به سال جهاد اقتصادی افزود: جهاد اقتصادی به معنای رعایت عدالت در توزیع منابع و بودجه های میان دستگاه ها و نهادهای مختلف اعم از اقتصادی، فرهنگی و سیاسی است، اگر این توزیع عادلانه صورت گیرد و متناسب با ظرفیت کانون های فرهنگی و هنری امکانات در اختیار آنها قرار داده شود، شاهد موجی عظیم در سطح کشور خواهیم بود.

 

مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد خوزستان ادامه داد: هنگامی که 6 هزار کانون فرهنگی و هنری همزمان حرکتی واحد را دنبال می کنند این تأثیرگذاری در جامعه به خوبی به چشم می آید که نمونه های آن را در سال های گذشته شاهد بوده ایم.

 

وی به مأموریت مساجد در جهت فرهنگ سازی، گسترش و تعمیق فرهنگ غنی اسلامی اشاره کرد و یادآور شد: باید کاری کنیم که مردم نیاز خود را در مسجد جستجو کرده و برای رفع آن نیز به مسجد مراجعه کند، همچنین می توان بسیاری از فعالیت ها را در جوار مساجد و یا در املاک متعلق به مساجد برنامه ریزی کرد.

 

براتی بیان کرد: مساجد باید دارای جاذبه های به روز باشند تا بتوانند در جلب نمازگزاران و مردم موفق عمل کنند، مساجدی که از نظر بنا و ظاهر توجهی به آن نشده و فاقد هرگونه جاذبه است نمی توانند محل خوبی برای اجتماع مردم باشند.

 

وی اذعان داشت: باید در نوع معماری، رنگ، فرش، محل وضوخانه، سرویس های بهداشتی و همه موارد مسجد با وسواس و دقت نظر کار کرد و همین طور برای مساجد و در جوار آن مراکزی از قبیل سالن کنفرانس، کلاس های چند منظوره درسی، فضای بازی کودکان و... ایجاد تا مردم به عناوین مختلف به سوی مسجد کشانده شوند.

 

وی با اشاره به کمبودهای کانون های مساجد استان تصریح کرد: نداشتن فضای اداری متناسب با کار فرهنگی و هنری دبیرخانه و ممنوعیت از طرف ستاد برای اجرای محلی مناسب، کمبود نیروی انسانی و حقوق و مزایا و نبود نیروهای ساعتی، کمبود میزان بودجه های در اختیار مسئول کتابخانه و بودجه های برنامه ای که از سوی ستاد عالی محاسبه و منعقد می شود، کمبود میدان تحرک فکری و عملیاتی برای برنامه ریزی و انجام فعالیت هایی که در استان متناسب با بافت استان ضروری به نظر می رسد به شکلی که مسئول کتابخانه و نیروهای آن مجری برنامه ریزان در ستاد عالی هستند و از خود هیچ برنامه ای را نمی توانند یا فرصت برگزاری آن را ندارند.

 

مسئول دبیرخانه کانون های مساجد خوزستان با اشاره به برنامه هایی برای آثار تالیفی به منظور رشد نقش فرهنگی هنری مساجد عنوان کرد: از بهترین اقدامات تسهیل در چاپ مقالات و داستان ها و اشعار آنهاست که در کتابچه ای گردآوری شود و یا برای آنها امکان چاپ را به صورت انفرادی محیا سازند.

 

پایان پیام/

کد خبر 38376

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha