بیمه10هزار زن سرپرست خانوار در سال جاری/مستمری‌بگیران خانه‌دار می شوند

خبرگزاری شبستان: مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی از بیمه10هزار زن سرپرست خانوار در سال جاری خبر داد وگفت:افزایش 50 درصدی حق خواروبار و مسکن و حذف فرانشیز در مراکز طرف قرارداد و ایجاد مسکن امید امسال محقق می شود.

به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر سید تقی نوربخش، مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی امروز در نشست خبری با تشریح مهم‌ترین اقدامات و برنامه‌های این سازمان در هفته تأمین اجتماعی گفت: سازمان تأمین اجتماعی در حال حاضر 39 میلیون و 200 هزار نفر را تحت پوشش قرار داده است که از این تعداد 2 میلیون و 200 هزار بیمه‌شدگان مستمری‌بگیران می‌باشند که با افراد تبعه خود 4 میلیون و 600 هزار نفر را شامل می‌شوند.

 

نوربخش با بیان اینکه تصویب بودجه سال جاری یکی از موفقیت‌های مدیریتی سازمان تأمین اجتماعی بوده است، تصریح کرد: ما برای اولین بار بعد از سال‌ها توانستیم بودجه سازمان را قبل از سال به تصویب برسانیم. به دلیل تغییر دولت و و بحث تغییر و تفحص و مسایل دیگری که در سازمان وجود داشت ما سعی کردیم از همان ابتدا کار تدوینی بودجه سال 93 را آغاز کنیم که در 27 اسفند سال 92 بودجه را به تصویب رساندیم.

 

اختصاص 46 هزار میلیارد تومان اعتبار برای سازمان تامین اجتماعی

وی با بیان اینکه 46 هزار میلیارد تومان اعتبار در سال جاری برای سازمان تأمین اجتماعی اختصاص یافت، خاطرنشان کرد: سازمان تأمین اجتماعی بدون کمک از محل بودجه درآمد دولت هم بایستی این بودجه را تأمین و هم تعهدات خود را در مقابل بیمه‌شدگان عمل کند.

 

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با اشاره به مهم‌ترین برنامه‌های این سازمان در سال 93 افزود: تدوین برنامه راهبردی سازمان تأمین اجتماعی و تدوین ساختار جدید سازمان از جمله برنامه‌های مهم ما در سال جاری است.

 

وی ادامه داد: ساختار سازمان تامین اجتماعی سال‌ها بود که هم در ستاد و هم در صف بدون تغییر باقی مانده بود و ما علی‌رغم تغییر تعداد بیمه‌شدگان، تغییر مطالبات بیمه‌شدگان و تغییر مزایای بیمه‌ای که داریم توانستیم این برنامه‌ها را ارایه دهیم.

 

وی با بیان اینکه بودجه سازمان تامین اجتماعی در سال 94 مبتنی بر بودجه عملکردی خواهد بود، اظهار کرد: کار تدوین بودجه سازمان در سال 94 به انجام رسیده است.

 

 افتتاح مؤسسه عالی پژوهشی در هفته تأمین اجتماعی

نوربخش از افتتاح مؤسسه عالی پژوهش سازمان تامین اجتماعی در هفته تأمین اجتماعی خبر داد و افزود: متأسفانه این مؤسسه در دوره دولت قبل تعطیل شده بود و مجددا این موسسه در هفته تأمین اجتماعی افتتاح خواهد شد. چون کلیه فعالیت‌های سازمان بایستی مبتنی بر پژوهش باشد از این رو با افتتاح این موسسه ،زمینه حضور بیشتر نخبگان اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی در سازمان فراهم می‌شود.

 

وی افزود: سازمان تأمین اجتماعی تفاهم‌نامه‌ای با مرکز پژوهش‌های مجلس امضا کرده است که طبق آن فعالیت‌های مشترک پژوهشی بین این دو سازمان انجام خواهد شد.

 

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی تصریح کرد: بر اساس بودجه سازمان در سال 93 ما اقدامات ساخت و ساز 26 مرکز درمانی در 26 شهر کشور و 3 بیمارستان لنگرود، دزفول و یزد را آغاز خواهیم کرد و همچنین پنج بیمارستان که شامل بیمارستان‌های عسلویه، زابل، ایلام، بیرجند و کرمان می‌باشد را در سال 93 افتتاح می‌کنیم.

 

افزایش 26 درصدی نرخ مستمری‌بگیران

وی با اشاره به نرخ افزایش مستمری‌بگیران تصریح کرد: برای نخستین بار سازمان تأمین اجتماعی طبق ماده 26 قانون تأمین اجتماعی نرخ مستمری‌بگیران را تا 26 درصد افزایش داده است.

 

وی حذف دفترچه از ناحیه درمانی و ملکی، حذف فرانشیز و حذف فاصله زمانی مقرر بر طرف قرارداد را از جمله برنامه‌های مهم سازمان تأمین اجتماعی در زمینه درمان برشمرد.

 

وی با بیان اینکه سازمان تأمین اجتماعی کلیه بدهیِ‌های خود با طرف قرارداد را در سال 92 تسویه کرده است، خاطرنشان کرد: سازمان تأمین اجتماعی همچنین مطالبات کامل داروخانه‌ها در فروردین‌ماه را نیز پرداخت کرده که قطعا این امر در افزایش ارزش دفترچه‌ها نیز تاثیر خواهد داشت.

 

وی با اشاره به برنامه‌های سازمان تأمین اجتماعی در هفته این سازمان تصریح کرد: هفته تأمین اجتماعی از نوزدهم تیر آغاز می‌شود که ما سعی کردیم در این هفته علاوه بر برگزاری یادمان‌ها و برنامه‌ها، مشکلات سازمان‌ را هم به گوش مسئولان برسانیم که رسیدن به خدمت مسئولان و سران قوا برای حل مشکلات سازمان تأمین اجتماعی از جمله این برنامه‌ها می‌باشد.

 

وی با بیان اینکه بیمه کارگران ساختمانی به هیچ‌وجه متوقف نشده است، افزود: اگر منظور شما افزایش سقف بیمه کارگران ساختمانی است این مشکل، قانونی دارد و قانون‌گذار دولت را مکلف به بیمه 800 هزار نفر کرده است. 

 

ما در حال حاضر علاوه بر مشکلات موجود در کارگران ساختمانی سعی کردیم  یک قانون جدید در ماده 17 قانون تأمین اجتماعی هم بحث سقف و هم محل تأمین منابع را با کمک انجمن صنفی کارگران و مجلس تدوین و مشکلات آنها را بررسی و در راستای رفع آن برآییم.

 

وی افزود: یک نظام‌نامه‌ای بین وزارت بهداشت و سازمان تأمین اجتماعی به امضا رسیده است که بر اساس آن در تأمین نیروی انسانی به طور مشترک از خدمات تخصصی یکدیگر استفاده خواهند کرد.

 

 نوربخش با بیان اینکه سازمان تأمین اجتماعی در قالب صندوق بیمه بیکاری به 200 هزار نفر خدمت ارائه می‌کند، گفت: در سال 93، 1300 تا 1400 میلیارد تومان برای بیمه بیکاری پرداخت می‌کنیم که البته طراز این حساب منفی و حدود 800 تا 900 میلیارد تومان است و ما از محل سایر منابع برای کمک به افرادی که زمانی تحت پوشش ما بودند این ماموریت را انجام می‌دهیم اما باید گفت منابع و مصارف صندوق بیمه بیکاری متعادل نیست.

  

وی در پاسخ به پرسش خبرنگاری درباره کمک سازمان تامین اجتماعی برای دو کارگر مترو که هفته گذشته در حین کار کشته شدند نیز  خاطر نشان کرد: پرداخت غرامت از کار افتادگی جز مزایای بیمه‌ای است و ما مسائل مربوط به برقراری مستمری فوت این کارگران را پیگیری می‌کنیم ولی این امر مستقیما به سازمان تامین اجتماعی ارتباطی ندارد چرا که ایمنی محیط کار بسیار مهم‌تر از ابعاد مالی آن است.

 

وی تصریح کرد:: در گذشته سازمان تامین اجتماعی برای ایجاد ایمنی محیط با برخی دستگاه‌های مربوط همکاری و مشارکت‌های لازم را داشت و در این امر سرمایه‌گذاری می‌کرد، اما این اقدام طی هشت سال گذشته متوقف شده بود که قصد داریم آن را احیا کنیم.  

 

 انتقال 54 هزار میلیارد تومان بدهی از دولت قبل به دولت جدید

وی در پاسخ به پرسشی پیرامون مطالبات این سازمان از دولت اظهار کرد: به دلیل ارائه خدمات جدید هیچ‌گاه بدهی دولت به سازمان به صفر نمی‌رسد و علیرغم اینکه مسئولان دولت قبل اعلام کرده بودند این مطالبات تسویه شده اما 54 هزار میلیارد تومان بدهی از دولت قبل به دولت جدید منتقل شد.

 

رییس سازمان تأمین اجتماعی درباره بیمه جویندگان کار نیز گفت: محاسباتی در این خصوص انجام شده که براساس آن بیمه جویندگان کار 5 تا 7 هزار میلیارد تومان بار مالی دارد. حتما حساب و صندوق جداگانه‌ای همانند صندوق بیمه بیکاری خواهد داشت.

 

وی با اشاره به بیمه افراد جویای کار اظهار کرد: در مورد افراد جویای کار محاسبات مختلفی انجام شده و بین 5 تا 7 میلیارد تومان بار مالی برای آن در نظر گرفته شده است. هرچند این امر کار خیری است ولی منابع آن باید تعیین و اختصاص داده شود.

وی ادامه داد: ولی در قانون پیش‌بینی نشده است که منابع آن باید زیر نظر سازمان تامین اجتماعی باشد بنابراین در منابع و مصارف سازمان تغییری ایجاد نخواهد شد ابتدا باید منابع آن تعیین و بعد محقق شود.

 

وی با بیان اینکه در بودجه سال جاری سازمان تأمین اجتماعی حق بن و حق مسکن مستمری‌بگیران را 50 درصد افزایش داده است، خاطرنشان کرد: یکی از جهت‌گیری‌های ما در سازمان تأمین اجتماعی ایجاد مزیت‌های به حق برای مستمری‌بگیران است چون آنها آینده نیروی مولد ما می‌باشند.

 

 افزایش 25 درصدی حقوق مستمری‌بگیران

وی ادامه داد: افزایش 25 درصدی حقوق مستمری‌بگیران، کمک به بیمه تکمیلی آنها ،افزایش 50 درصد بن خانوار و حق مسکن، حذف فرانشیز و ایجاد مسکن امید از جمله برنامه‌هایی است که سازمان تأمین اجتماعی برای مستمری‌بگیران انجام داده است.

وی از امضای تفاهم‌نامه میان سازمان تأمین اجتماعی با وزارت مسکن در راستای مسکن امید برای مستمری‌بگیران خبر داد.

 

10هزار زن سرپرست خانوار در سال جاری بیمه می‌شوند

وی با بیان اینکه بیمه زنان خانه‌دار هم‌اکنون در حال اجرا است، تصریح کرد: سال گذشته حدود 30 هزار میلیارد تومان برای زنان سرپرست‌ خانوار اعتبار اختصاص یافت و امسال نیز علی‌رغم پی‌گیری‌های انجام‌شده فقط 10 میلیارد تومان برای زنان سرپرست خانوار اعتبار پیش‌بینی شده است که زنان سرپرست خانوار می‌توانند بر اساس نرخ حق بیمه خود را بیمه کنند و درصدی از آن را نیز دولت می‌پردازد.

 

وی با بیان اینکه افزایش مرخصی زایمان نیز 260 میلیارد تومان بار مالی دارد، افزود: سازمان تأمین اجتماعی آمادگی این را دارد که اگر این مبلغ توسط دولت پرداخت شود آن را اجرایی کند.

 

وی با اشاره به بیمه کارهای سخت و زیان‌آور گفت: خوشبختانه این موضوع در جلسه کمیسیون اجتماعی دولت مورد رسیدگی قرار گرفت و همچنین تصویب شد که امیدواریم در دولت هم این موضوع به تصویب برسد و مشکلات در این راستا مرتفع شود.

 

وی با اشاره به بازنگری قانون تأمین اجتماعی گفت: این قانون حدود 39 سال پیش تصویب شده است .بیشترین مشکل ما نیز محاسبات بیمه‌ای سازمان است که قطعا نیازمند اصلاح می‌باشد.علی‌رغم اینکه قانون تأمین اجتماعی در زمان خود قانون کارآمدی بوده ولی بعد از گذشت این مدت نیازمند اصلاح می‌باشد.

 

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی به تبیین اقدامات انجام شده در حوزه درمان پرداخت و گفت: حذف دفترچه‌های بیمه و عدم لزوم ارائه آن‌ها در مراکز ملکی تامین اجتماعی و جایگزینی آن‌ها با کارت هوشمند در سه ماه آینده محقق خواهد شد.  

وی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر جابجایی دو هزار نفر از نیروهای سازمان تأمین اجتماعی در شستا افزود: من این خبر را تکذیب می‌کنم، فقط 4 نفر را از 33 مدیر سازمان تأمین اجتماعی جابجا کردیم .چون ما شناخت کافی و کامل بر پرسنل سازمان تأمین اجتماعی داریم و دولت هم تعهد کرده افرادی را که علاقه‌مند به خدمت‌گذاری  می توانند در سازمان باقی بمانند. همچنین ما درصدد این هستیم که سازمان را به مسیر اصلی خود وارد کنیم و از حاشیه‌ها فاصله بگیریم، دلواپسی‌های این سازمان در سال‌های گذشته به اوج خود رسیده بود که امیدواریم کلیه این نگرانی‌ها و تنش‌ها هرچه زودتر از بین برود.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 383752

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha